PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

preprečitev nesenja jajčk

2 posters

Go down

preprečitev nesenja jajčk Empty preprečitev nesenja jajčk

Objavlja  berni_23 Pon 18 Mar 2013, 00:38

pozdravljeni,

imam par nimf, samičko in samčka. Samička znese veliko jajčk, v prejšnjem letu 4x po 4-5 jajčk. Iz enega jajčka se je doslej izvalil mladiček, ki sta ga tudi vgojila in je zelo zdrav in sem ga oddala.

Problem pri valjenju je ta, da so v tistem sklopu jajčk, iz katerega sta vgojila enega, 3 izvaljeni mladički pomrli - ne vem, zakaj sta tako pustila? Tudi iz zadnjega valjenja se je izvalila en mladiček in je tudi umrl.

Moj sin mi pravi, da se lahko samiški z veterinarskim posegom onemogoči nesenje jajčk. Zanima me, kaj menite o tem? Zanima me, ali se je kdo izmed vas odločil za tak poseg in kako se obnese. Ali se je kdo odločil za tak poseg, pa ima tudi par?

Skrbi me, saj domnevam, da potem ne bosta več par in kako bi se potem razumela,....

Prosim vas za vaše mnenje, pomoč.

Hvala!
berni_23
berni_23
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 19/12/2012
Starost : 52

Nazaj na vrh Go down

preprečitev nesenja jajčk Empty Re: preprečitev nesenja jajčk

Objavlja  Gost Pon 18 Mar 2013, 02:40

Najbolj verjetne so sorodne vezi,po moje sta kar brat in sestra,razen če jih niste kupili vsakega pri drugem rejcu
Gost
Gost

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nixi Sre 20 Mar 2013, 09:16

Jaz se v takšne posege, brez kakšnih zdravstvenih razlogov, ne bi spuščala.

Jaz bi najprej probala spremenit prehrano, semenska mešanica za nimfe v času mirovanja naj nebi znšala več kot 8% maščob. Sicer nevem katero hrano kupujete, ampak večina jih je pre mastnih, lahko hrano zmešate z hrano za skobčevke in/ali pa poberete ven vsa sončnična semena.
Prav tako ne smejo imete skrivališč, ki jim služijo kot gnezdo, saj jih to po nepotrebnem stimulira k nesenju še več jajčk. Če pa samička nese jajčka na tla v kot kletke, pa lahko to zapolnite z kakšnimi vejami ali rešetkami za dno kletke.
Če že znese jajce, bi jaz to najprej odstranila in malce počakala, morda bo nehala. Če želite jo pa lahko tudi pustite, da vali na plastičnih ali prekuhanih jajčkah. Čez nekaj časa izgubijo interes.
Kaj jih tudi stimulira k razmnoževanju, je pogosto tuširanje, saj imajo v naravi mladiče ponavadi ob deževnem obdobju, saj je takrat tudi dosti hrane.
Drugač pa čim več drugih stvari, za preusmeritev pozornosti, kakšne nove igrače ali sveže veje, ki bojo zdaj začele poganjati, jih lahko za nekaj časa zaposlijo.

Jaz bi operacijo vzela res kot zadnjo možnost. Nič od tega kar sem naštela, ne deluje čez noč in bo terjalo kr nekaj poterpljenja.
O čem sem tudi že slišala je hormonsk terapija za samičke, ampak žal ne vem kaj dosti o tem. Lahko vprašate kakšnega specializiranega veterinarja.
nixi
nixi
Član
Član

Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  berni_23 Pet 29 Mar 2013, 03:50

Hvala za odgovore nasmeh

Dejansko seveda obstaja verjetnost, da sta tudi v sorodu.

Prav tako pa se strinjam, da je zagotovo vredno poskusiti vse kaj drugega. Ravno včeraj sem izvedela, za eno papagajko, da je kmalu po posegu poginila - vzrok seveda ni nujno to. Prav tako sem izvedela, da so revčki po posegu nekaj časa s prerezanimi krili, kar mi sploh ni všeč.

Je pa tako z mojim parčkom, da sta očitno zelo pridna kar se tiče valjenja. Tudi ko odstranim valilnik, potem po vsem stanovanju iščeta novo gnezdo. Če jih imam v kletki, pa cel kraval in vpitje.

Včeraj se je že iz novih 4 jajčk izvalil en mladiček, pa bomo videli kaj bo.

Vmes sem tudi od znanca lovca izvedela, da je v naravi zelo podobno, kar se tiče preživetja mladičkov ptic, da niti slučajno nikoli vsi iz gnezda ne preživijo - sploh če je kukavica zraven.

Torej sem vse skupaj vzela kot del naravnega procesa, res sta prisrčen parček, pa naj valita, pa naj živita pač kolikor jima je namenjeno.

Najlepša hvala za nasvete o hrani! Bom upoštevala, prav tako bom še bolj pridna pri nabiranju svežih vej. Glede vej imam občutek, da imata nekatere sorte raje, ampak še nisem dojela katero točno. Vedno jima iz sprehodov prinesem kako vejo, pa včasih jima je kakšna bolj všeč ...

Hvala še 1x za odgovore - se priporočam še za kakšnega.
berni_23
berni_23
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 19/12/2012
Starost : 52

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down