preveč jačk ?
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
preveč jačk ?
Moja kanarčica je v nedeljo 10. 3. izlegla jajček, nato enega še v torek in v sredo.
Cel teden je pridno sedela na njih, ko pa je v nedeljo 17. 3. izlegla še enega, v ponedeljek, torek in danes pa še po eno jajce se pravi v gnezdu je šest jajčk. Malo me bega zaporedje izlegov jajčk. Ker en teden vmes ni bilo nobenega zdaj pa spet. Če kaj pomago do zdaj je imela že 4x jajčka ampak nikoli niso bila polna... Kanarčica in samček sta zdrava.
Cel teden je pridno sedela na njih, ko pa je v nedeljo 17. 3. izlegla še enega, v ponedeljek, torek in danes pa še po eno jajce se pravi v gnezdu je šest jajčk. Malo me bega zaporedje izlegov jajčk. Ker en teden vmes ni bilo nobenega zdaj pa spet. Če kaj pomago do zdaj je imela že 4x jajčka ampak nikoli niso bila polna... Kanarčica in samček sta zdrava.
nezy3- Član
- Število prispevkov : 22
Datum registracije : 18/01/2013
Starost : 25
Re: preveč jačk ?
Z kanarčke je čisto običajno tam okoli 4-5 jajčk, tudi 6 se pogosto zgodi, ampak je pa zanimivo, da je bilo vmes teden dni razlike. Meni to izgleda kot da samček naskakuje samičko in jo spodbuja k nesenju jajčk, ampak dejansko jih pa ne oplodi. To, da samička ves čas nese jajčka ni vredu, ker se bo izmučila. Glede na to, da ni iz jajčk nič, bi ju jaz na tvojem mestu malo ločila, da samička pride k sebi. Upam, da paziš na prehrano, ki mora v tem obdobju biti bolj bogata (jajčna hrana oz. trdo kuhano jajce, zelenjava,...).
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Re: preveč jačk ?
Naj jih locim ze zdaj ali naj pocakam se 1 teden ce so jajcka mogoce zdaj polna? in ja dajem jima jajcno hrano in enkrat na dan jima dam naribano korenje in jabolko...
nezy3- Član
- Število prispevkov : 22
Datum registracije : 18/01/2013
Starost : 25
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1