goske
2 posters
Stran 1 od 1
goske
Lepo pozdravljeni,
sem čisto nova na tem forumu in imam nekaj vprašanj.
Imam namreč belo gosko in dva gosaka. Goska je znesla že nekaj jajc,ki sem jih sproti pobirala. Včeraj pa je
celo popoldne sedela na gnezdu,na enem jajcu. Danes je šla z gnezda,jajce pa je zakopala v seno. Zdaj pa me
zanima,če bo valila,koliko časa traja,kakšne so moje "obveznosti". Želim čimveč informacij in se vam za vse že v
naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav, Dragica :
sem čisto nova na tem forumu in imam nekaj vprašanj.
Imam namreč belo gosko in dva gosaka. Goska je znesla že nekaj jajc,ki sem jih sproti pobirala. Včeraj pa je
celo popoldne sedela na gnezdu,na enem jajcu. Danes je šla z gnezda,jajce pa je zakopala v seno. Zdaj pa me
zanima,če bo valila,koliko časa traja,kakšne so moje "obveznosti". Želim čimveč informacij in se vam za vse že v
naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav, Dragica :
duderman- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 05/04/2013
Starost : 66
Re: goske
Gospa Dragica. Predlagam, da vsa jajca vrnete v gnezdo. Namreč goske imajo materinski nagon in bo očitno tudi vaša obležala na jajcih. S tem se vaša skrb zaenkrat konča. Pustite ji mir in bo sama za vse poskrbela. Goska vali 30 dni. Ko pa se izvalijo male goske pa morate poskrbeti za kvalitetno hrano in zaščito pred mačkami, kunami, psi in prometom. Veliko veselja vam želim in poročajte. Karin.
Karin77- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 24/03/2013
Starost : 47
goske
Karin,
hvala za odgovor. Izgleda pa,da je bil lažni alarm. Včeraj je bila cel dan zunaj, pa tudi novega jajčka že od
sobote ni znesla. Ne vem,kaj jo je pičilo, saj je prej znesla jajček vsak drugi dan.
Lp, Dragica
hvala za odgovor. Izgleda pa,da je bil lažni alarm. Včeraj je bila cel dan zunaj, pa tudi novega jajčka že od
sobote ni znesla. Ne vem,kaj jo je pičilo, saj je prej znesla jajček vsak drugi dan.
Lp, Dragica
duderman- Novi član
Re: goske
Zdravo Dragica. Očitno jo je nekaj vznemirilo ali pa še ni dovolj zrela. Jaz bi na vašem mestu vseeno vrnila jajca v gnezdo in počakala. Razen seveda, če jih želite pojesti. Lahko pa jih tudi potaknete kakšni kokoši, če imate to možnost. Lp, Karin.
Karin77- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 24/03/2013
Starost : 47
goske
Pozdravljena, Karin
Očitno se nekaj dogaja. Jajčke sem ji vrnila,tudi znesla je enega,vse (5) pa ima skrbno zakopane v senu.
Tako da,mislim,se pripravlja. Bom poročala,ko bo kaj novega. Lep pozdrav in hvala! D.
Očitno se nekaj dogaja. Jajčke sem ji vrnila,tudi znesla je enega,vse (5) pa ima skrbno zakopane v senu.
Tako da,mislim,se pripravlja. Bom poročala,ko bo kaj novega. Lep pozdrav in hvala! D.
duderman- Novi član
Stran 1 od 1