Zlomljen noht
+5
nika
jackec
dominik
Anastasia60
pouh
9 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1
Zlomljen noht
Pozdravljeni!
Opazil sem, da ima aleksander zlomljen noht in, da mu iz njega teče kri.Noht se mu ni čisto odlomil ampak samo toliko, da se je naredila razpoka iz katere kaplja kri.Ne kaže, da bi ga kaj bolelo, ker so obnaša popolnoma normalno.Tudi pleza ter hodi lahko normalno.Kaj lahko naredim, da se rana čim hitreje zaceli in ali je zanj to lahko nevarno?Opazil sem tudi, da ima vsake toliko časa zelo voden iztrebek.Ponavadi ima normalno, enkrat ali dvakrat na dan pa zelo voden.Je to mogoče od prehrane?Zelenjave in sadje ne dobiva toliko, da bi bilo lahko to krivo.
Lp
Opazil sem, da ima aleksander zlomljen noht in, da mu iz njega teče kri.Noht se mu ni čisto odlomil ampak samo toliko, da se je naredila razpoka iz katere kaplja kri.Ne kaže, da bi ga kaj bolelo, ker so obnaša popolnoma normalno.Tudi pleza ter hodi lahko normalno.Kaj lahko naredim, da se rana čim hitreje zaceli in ali je zanj to lahko nevarno?Opazil sem tudi, da ima vsake toliko časa zelo voden iztrebek.Ponavadi ima normalno, enkrat ali dvakrat na dan pa zelo voden.Je to mogoče od prehrane?Zelenjave in sadje ne dobiva toliko, da bi bilo lahko to krivo.
Lp
pouh- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 09/04/2013
Starost : 32
Re: Zlomljen noht
Lep pozdrav.
Že nekaj časa nazaj ko sem gledala in brala teme na striženje nohtov pri pticah, sem zasledila, da če se noht preveč odstriže in pride do krvavitve je nujno treba na noht dati nekakšno moko da zaustavi krvavitev. To je pisalo za striženje nohtov, se mi pa zdi da se da tudi za odlomljen noht to narediti.
Naj me kdo popravi če se motim
Že nekaj časa nazaj ko sem gledala in brala teme na striženje nohtov pri pticah, sem zasledila, da če se noht preveč odstriže in pride do krvavitve je nujno treba na noht dati nekakšno moko da zaustavi krvavitev. To je pisalo za striženje nohtov, se mi pa zdi da se da tudi za odlomljen noht to narediti.
Naj me kdo popravi če se motim
Anastasia60- Član
- Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/07/2012
Starost : 30
No Maja in otali brez "velikih" kaj se naredi ko se odlomi noht.
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
[quote="dominik"]No Maja in otali brez "velikih" kaj se naredi ko se odlomi noht.[/quote]
Namesto nepotrebnega komentarja bi lahko podali koristen odgovor.
Namesto nepotrebnega komentarja bi lahko podali koristen odgovor.
Anastasia60- Član
- Število prispevkov : 18
Datum registracije : 09/07/2012
Starost : 30
bravo,Dominik!!!
jackec- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 61
Dominik, sedaj pa res pretiravaš s provokacijami.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Glede iztrebka sem tudi jest imel enako težavo pri treh papigah in sem se zanimal malo okoli in nisem prišel do ustreznega odgovora,no s časom ni bilo nič bolje.Potem sem se oglasil pri veterinarju in je bil 100% da so zajedalci in sem vzel antibiotik TRISULFOL je 10EU in se je stvar res že skoraj popravila,sem pa še sredi kure.
Glede nohta pa če nebo ustreznega odgovora tu se pa prav tako obrni na veterinarja.
Glede nohta pa če nebo ustreznega odgovora tu se pa prav tako obrni na veterinarja.
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
Res ni na nivoju takšno obnašanje.nika je napisal/a:Dominik, sedaj pa res pretiravaš s provokacijami.
hitri- Član
- Število prispevkov : 74
Datum registracije : 27/08/2012
Na kak nivo bi pa morali pasti da bi bili dobri za vas saj so pa odgovori na vprašanja napisani Maja in ostali pa bojo že vedeli kako in kajhitri je napisal/a:Res ni na nivoju takšno obnašanje.nika je napisal/a:Dominik, sedaj pa res pretiravaš s provokacijami.
dominik- Član
jackec je napisal/a:bravo,Dominik!!!
dominik- Član
Na kak nivo bi pa morali pasti da bi bili dobri za vas saj so pa odgovori na vprašanja napisani Maja in ostali pa bojo že vedeli kako in kaj
Očitno sem res zabita, da ne razumem, kaj sploh hočeš povedati s svojim pisanjem. Ne trudi se z odgovorom, ker ga tako ne bi razumela.
Očitno sem res zabita, da ne razumem, kaj sploh hočeš povedati s svojim pisanjem. Ne trudi se z odgovorom, ker ga tako ne bi razumela.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Kako se nekateri radi hvalijo, češ da so ljubitelji ptic, ko pa imajo možnost pomagati, pa raje izživljajo svoje zamere do nekaterih članov foruma.Sam ne sodelujem veliko na forumu, ker nimam toliko izkušenj z pticami in res nevem s čim sem se zameril Dominiku, še manj pa mi je jasno česa je kriv papagaj, ki ni bil deležen pomoči.No noht se je lepo zacelil, glede iztrebka pa bom povprašal še veterinarje, ker nakaterim tu ni toliko do ptic kot do svojega ega.Hvala pa tistim, ki ste mi sveteovali.
Lp
Lp
pouh- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 09/04/2013
Starost : 32
pouh je napisal/a:Kako se nekateri radi hvalijo, češ da so ljubitelji ptic, ko pa imajo možnost pomagati, pa raje izživljajo svoje zamere do nekaterih članov foruma.Sam ne sodelujem veliko na forumu, ker nimam toliko izkušenj z pticami in res nevem s čim sem se zameril Dominiku, še manj pa mi je jasno česa je kriv papagaj, ki ni bil deležen pomoči.No noht se je lepo zacelil, glede iztrebka pa bom povprašal še veterinarje, ker nakaterim tu ni toliko do ptic kot do svojega ega.Hvala pa tistim, ki ste mi sveteovali.
Lp
Evo Pouh, tle te pa čist podprem.
Ne vem, kaj se na tem forumu dogaja, predvidevam da so nekateri člani med seboj skregani. Mislim, da bi bilo prav, da se take zadeve razčiščujejo po ZS. Ostalih po moje ne zanima in niti ne briga kaj imate.
Kolikor vem, je to edini tak forum v Sloveniji, kjer lahko mi ljubitelji (amaterji) postavljamo (očitno za nekatere) neumna vprašanja. Neumen je tisti, ki ne vpraša. Ja nekje pač moramo dobiti informacije, kajne? Kaj ni ravno to namen tega foruma?
Brez zamere, pa lep pozdrav
kokoš- Član
- Število prispevkov : 47
Datum registracije : 29/03/2010
Za moje pojme so forumi zato da lahko na njih sprašujemo in podobno
LP.DAVID
LP.DAVID
davidpljakic- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 31/05/2013
Starost : 26
Normalno in kar še kdaj vprašaj saj beseda ni konj.
Lp,Hitri
Lp,Hitri
hitri- Član
- Število prispevkov : 74
Datum registracije : 27/08/2012
davidpljakic- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 31/05/2013
Starost : 26
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1