jačna hrana
2 posters
Stran 1 od 1
jačna hrana
Hrano za ptice kupujem v lokalni trgovini za male živali, kjer jo sami mešajo (imajo rinfuzo), tako da mi jo stehtajo po želji. Imajo semenske mešanice za različne vrste papig, eksote, kanarčke. To je jasno, da so semenske mešanice različne za različne vrste papig in drugih ptic.
Ko kupujem pri njih jajčno hrano, pa nikoli ne poudarim, da jo rabim za skobčevke.
Zanima pa me tole. Ali dejansko obstaja ena jajčna hrana za skobčevke in druga za kanarčke? (Kmalu dobim namreč tudi kanarčka.) Če sta različni, v kateri sestavini se razlikujeta? Do sedaj sem bila mnenja, da se jajčno hrano enako pripravi tako za skobčevke kot za kanarčke. Če pa pogledam že pakirane jajčne hrane v trgovinah pa vidim, da sta ločeni za ti dve vrsti ptic. Kako je torej s tem?
Ko kupujem pri njih jajčno hrano, pa nikoli ne poudarim, da jo rabim za skobčevke.
Zanima pa me tole. Ali dejansko obstaja ena jajčna hrana za skobčevke in druga za kanarčke? (Kmalu dobim namreč tudi kanarčka.) Če sta različni, v kateri sestavini se razlikujeta? Do sedaj sem bila mnenja, da se jajčno hrano enako pripravi tako za skobčevke kot za kanarčke. Če pa pogledam že pakirane jajčne hrane v trgovinah pa vidim, da sta ločeni za ti dve vrsti ptic. Kako je torej s tem?
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Re: jačna hrana
Jajčno hrana vsebuje vse potrebne snovi, ki jih mlade in odrasle ptice potrebujejo v času razmnoževanja, menjave perja in celostnega razvoja. Znane so mi samo tako imenovani suha in vlažna hrana ter hrana za rdeče kanarčke z dodatkom karotina. Izbiramo glede na kvaliteto jajčne hrane ter znanega proizvajalca in ne toliko kateri vrsti ptice je komercialno namenjena . Vse jajčne hrane vsebujejo visok odstotek jajčnih bejakovin, izvlečkov rastlinskih beljakovin, maščob, sladkor, med, minerale, vitamine....Jajčna hrana je obogatena je še mnogo specifičnimi dodatki, značilnimi za posameznega proizvajalca.
Pri dodajanju pazimo, da jo ponudimo večkrat v manjšiih količinah. Predvsem je nujna za mladičke v gnezdu ter v času menjave perja.
Pri dodajanju pazimo, da jo ponudimo večkrat v manjšiih količinah. Predvsem je nujna za mladičke v gnezdu ter v času menjave perja.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: jačna hrana
G. Alojzij, hvala za odgovor. Se mi je kar zdelo, da je lahko ista za kanarčke in skobčevke. Proizvajalci pa seveda v želji po zaslužku, pa po svoje:-)
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Stran 1 od 1