voljera
4 posters
Stran 1 od 1
voljera
Pred nekaj dnevi sem začel z izdelavo voljere. Velikost voljere bo V 170 Š 100 D 165. Ni prou velika voljera neki pa je . Am pa potlej mislm notr posadit travo pa u eno večjo posodo smrekico pa seveda palce oz. veje. Pa če mi lahko od vas še kej svetuje kako jo uredit od znotri in itd.
LP.DAVID
LP.DAVID
davidpljakic- Član
- Število prispevkov : 40
Datum registracije : 31/05/2013
Starost : 26
Re: voljera
Ureditev notranjosti veljere je odvisna od vrste in velikosti ptic, ki bodo v njej domovale. Največkrat je v manjših ljubiteljskih voljerah vse preveč dekoracij in preveč vej. Vsak posameznik sčasoma sam ugotovi kaj je za njegove ptice primerno in kaj jih ovira pri letenju. Na tleh naj nikakor ne bo trava razen, če bo imela samo dekorativni namen z enim parom ptic. Tla morajo biti iz trdnih gladkih materjalov, lahko je pesek. Vse te spregledane malenkosti, ti v bodoče povzročajo težave pri čiščenju in omogočajo dostop škodljivcem.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Najprej sem dal mrežo na tla nato nanjo zemljo in za tem še posadil travo. Smreka je majhna vej pa tudi ni preveč. IMEL BI PA 3 ALI 4 OSEBKE
LP.DAVID
LP.DAVID
davidpljakic- Član
Alojzij, a ti imaš pri kakšnih papigah po tleh pesek ali mivko, pri katerih? Jaz sem razmišljal, da bi ga dal kozicam, ker se gibljejo tudi precej po tleh. Misliš, da bi bila najboljša kakšna mivka?
tin96- Član
- Število prispevkov : 57
Datum registracije : 05/03/2013
Starost : 28
Jaz imam v svoji voljeri po tleh laminat in nanj sem dal kremenčev pesek.
Kapelj- Član
- Število prispevkov : 29
Datum registracije : 28/10/2012
Starost : 25
Plast drobnega peska je po mojih izkušnjah najboljša podlaga za vse vrste ptic. Rečno mivko ne priporočam zaradi morebitnih škodljivih primesi, ki se nalagajo iz onesnaženih vodah.Pesek iz voljere enostavno redno skupaj z iztrebki menjuješ ali v večjih površinah samo pregrabiš in odstraniš samo iztrebke.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
No voljero sem končno dokončal !!! Sedaj bom pa priložil še nekaj slik voljere .
Voljera je poleg pesjaka da ptički delajo družbo mojemu kužku in obratno.
Od bližje da se bolje vidi haha.
Smrekica ki sem jo posadil v lonec .
Trava in smrekica .
Moj lepotec Cibi !!!
Nov par zebric ki sem jih kupil pred tremi dnevi upam da bo drugo leto kaj naraščaja !!!
KOKI & KOKICA
Še postavitev vej in podobnega.
Za konec pa še ena skupinska !!!
UPAM DA VAM JE MOJA VOLJERA VŠEČ IN POSTAVITEV V NJEJ.......ČE PA MISLITE DA BI BILO KAJ ZA POPRAVIT ME PA TUDI LAHKO SKRITIZIRATE
LP.DAVID
Voljera je poleg pesjaka da ptički delajo družbo mojemu kužku in obratno.
Od bližje da se bolje vidi haha.
Smrekica ki sem jo posadil v lonec .
Trava in smrekica .
Moj lepotec Cibi !!!
Nov par zebric ki sem jih kupil pred tremi dnevi upam da bo drugo leto kaj naraščaja !!!
KOKI & KOKICA
Še postavitev vej in podobnega.
Za konec pa še ena skupinska !!!
UPAM DA VAM JE MOJA VOLJERA VŠEČ IN POSTAVITEV V NJEJ.......ČE PA MISLITE DA BI BILO KAJ ZA POPRAVIT ME PA TUDI LAHKO SKRITIZIRATE
LP.DAVID
davidpljakic- Član
Stran 1 od 1