stanovanje-kje imate ptičke?
5 posters
Stran 1 od 1
Tisti, ki imate ptico ali dve, kje jih imate v stanovanju? Mi imamo eno kletko v predsobi, eno v dnevni sobi (oboje je zelo blizu).
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Re: stanovanje-kje imate ptičke?
Mi, no moja starša, imata 12 kanarčkov. Vsi so samčki in ločeni. 6 kletk je posameznih, potem je ena velika, ki je razdeljena na dva dela oz. dve kletki in pa regal z štirimi kletkami. Regal visi na steni v spalnici, ta velika kletka je na omari, ostale posamezne kletke pa so v kuhinji in sicer obešene na steni, pod stropom. Pticam bolj ustreza, da so višje oz. vsaj na višini oči, se počutijo veliko bolj varne.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Ojoj, Maja, kapo dol :-)
Samo....kako pa se obnese v spalnici? Mislim - zaradi zgodnjega jutranjega petja (vas nič ne moti)?
Samo....kako pa se obnese v spalnici? Mislim - zaradi zgodnjega jutranjega petja (vas nič ne moti)?
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
V bistvu ne... Nekako se tako navadiš, da jih sploh ne slišiš več oz. te ne motijo. Zdaj ko ne živim več doma in ko pridem na obisk, sem malenkost bolj občutljiva, ampak nič pretiranega.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Za ptico je najbolje izbrati stalno mesto, kjer bo dovolj mirno in omogočena naravna svetloba. Kdor ima še žilico za estetiko in dekoriranje, kletko s ptico lahko v varni odaljenosti obda z sobnimi rastlinami.perla je napisal/a:Tisti, ki imate ptico ali dve, kje jih imate v stanovanju? Mi imamo eno kletko v predsobi, eno v dnevni sobi (oboje je zelo blizu).
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
od oktobra do marca je nimfa v dnevni sobi pred oknom, ko je pa topleje gre pa ven v voliero k drugim papigam. Ima več možnosti za letenje, kajti poleti jo je težko spuščati po hiši ker so vsa okna in vrata odprta.
tin96- Član
- Število prispevkov : 57
Datum registracije : 05/03/2013
Starost : 28
Tudi jaz bom konec meseca od mame dobila skobčevko - samčka in ker imam samo eno in pol sobno stanovanje imam za njegovo nastanitev samo dve izbiri; kuhinja z jedilnico ali dnevno spalni prostor. Če le uspe, želim samčku najti skobčevko in upam, da se bosta ujela.
Poslušam nasvete, da v spalnem delu ni priporočljivo imeti domače živali zaradi higiene, perja, prahu itd. Je pa prav ta prostor največji. Zavedam pa se, da je kletko najbolje imeti tam, kjer se človek običajno največ zadržuje.
Mi lahko kaj svetujete iz lastnih izkušenj?
Lep dan!
Poslušam nasvete, da v spalnem delu ni priporočljivo imeti domače živali zaradi higiene, perja, prahu itd. Je pa prav ta prostor največji. Zavedam pa se, da je kletko najbolje imeti tam, kjer se človek običajno največ zadržuje.
Mi lahko kaj svetujete iz lastnih izkušenj?
Lep dan!
ČENČA- Član
- Število prispevkov : 35
Datum registracije : 09/09/2014
Starost : 73
Večkrat sem podal mnenje o svojem videnju namestitve ptice v stanovanju. Tudi pri tem se mnenja razlikujejo in vsak postopa kakor se njemu glede na okoliščine zdi najbolje. Vsekakor priporočam namestitev na mirno svetlo mesto v neposredni bližini vaše navzočnosti.. Kadar kletko prestavljamo na različna mesta s tem spremijamo tudi življenski prostor in nehote spravljamo ptico v nevarnost.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala za nasvet in odgovor Alojzij. Sem se odločila, da jih bom imela kar v kuhinjskem delu čez zimo, ko se otopli, spomladi in do jeseni, pa na balkonu, ki je pokrit in zaščiten pred soncem.
Se veselim njunega prihoda v moj dom in priprave so v teku.
Se veselim njunega prihoda v moj dom in priprave so v teku.
ČENČA- Član
- Število prispevkov : 35
Datum registracije : 09/09/2014
Starost : 73
Stran 1 od 1