Moja skobčevka je ostala zunaj
4 posters
Stran 1 od 1
Moja skobčevka je ostala zunaj
Joj danes se mi je zgodilo nekaj res groznega Ko sem se zvečer vrnila domov okoli 23 ure sem ponesreči prevrnila kletko v kateri prebiva naš Blu..Blu je pri nas šele 3 tedne..Do zdaj se pusti božati po trebuščku vendar ne pride na roko..Ko se mi je kletka prevrnila je Blu poletel po stanovanju. Pristal je na omari in zdaj že uro in pol sedi na omari in opazuje okolico.. Glede na to, da je ura že skoraj 1 zjutraj.. res nevem kako ga spravit nazaj v kletko..poskusila sem na vse možne načine vendar, če se mu preveč prebližam odleti na drugo omaro. Jutri zjutraj oz. že danes zjutraj moram zgodaj vstat, zato bom obupana in jezna sama nase pustila Bluja zunaj na omari. Kletko ima v bližini na mizi, resnično upam, da se bo sam vrnil v kletko ko bo lačen. Prosim ne me obsojat, saj bi se to lahko zgodilo vsakemu! Rada bi samo kakšen nasvet kako spraviti skobčevko nazaj v kletko.
En lep pernati pozdrav od mene in Bluja na omari
En lep pernati pozdrav od mene in Bluja na omari
Megan3001- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 13/08/2013
Starost : 28
Re: Moja skobčevka je ostala zunaj
Brez skrbi - ko bo postal lačen, bo sam šel nazaj v kletko. Tudi pri mojih dveh skobčevkah sem se od začetka bala, da ju ne bom dobila v kletko, vendar si skobčevke zelo dobro zapomnijo, kam je treba iti, če postanejo lačne .
Dobro je, da si kletko dala na bolj vidno mesto, tako bo hrano še prej opazil.
Poročaj, kako se je odvilo .
Dobro je, da si kletko dala na bolj vidno mesto, tako bo hrano še prej opazil.
Poročaj, kako se je odvilo .
_Tamara_- Član
- Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37
kupi si eno majhno ribisko mrežo, s katero ga bos lahko polovila.
Gordan Mihajlovic- Član
- Število prispevkov : 33
Datum registracije : 28/06/2012
Starost : 31
Blu je prespla noč na omari. Zjutraj je veselo letal po stanovanju. Nono ga je ujel in ga spravil nazaj v kletko. Glede na to, da je Blujeva kletka trenutno malo počena..mu nameravamo kupiti novo večjo kletko. Mislim, da bo zelo vesel. Ta teden bo poleg nove kletke dobil tudi družbo nove skobčevke, ki ji bo verjetno ime Luna. Blu je samček rojen v letu 2013..Tako, da smo se odločali, da mu nabivimo samičko. Zanima me če je to dobra ideja?
Megan3001- Novi član
No, glavno, da je bilo vse v redu .
Ja super, da bo dobil večjo kletko, najbolj pa bo vesel družbe .
Sama imam dva samčka in se super ujameta - igrata se, hranita eden drugega,... Velika razlika kot pa takrat, ko je še bil sam.
Tako, da kar pogumno z odločitvijo za novo skobčevko .
Ja super, da bo dobil večjo kletko, najbolj pa bo vesel družbe .
Sama imam dva samčka in se super ujameta - igrata se, hranita eden drugega,... Velika razlika kot pa takrat, ko je še bil sam.
Tako, da kar pogumno z odločitvijo za novo skobčevko .
_Tamara_- Član
Se bosta razumela tudi če bosta oba samčka?
Megan3001- Novi član
Pri skobčevkah je drugače kot pri kanarčkih, ko ne smeta biti dva samčka skupaj.
Čeprav se meni zdi bolj naravno, če mu kupiš sostanovalko - torej samičko. Parila se pa itak ne bosta, če jim ne pripraviš valilnice. Pri skobčevkah je tudi tako, da mora biti več samčkov in samičk skupaj, da si poiščejo par - ker sicer sploh nimajo želje po paritvi.
Jaz imam samčka in samičko skobčevke in se mi to zdi prav lepo. Je zanimivo opazovati njun karakter. Samičke so ene take cartke; saj so tudi samčki, ampak drugače.....
Čeprav se meni zdi bolj naravno, če mu kupiš sostanovalko - torej samičko. Parila se pa itak ne bosta, če jim ne pripraviš valilnice. Pri skobčevkah je tudi tako, da mora biti več samčkov in samičk skupaj, da si poiščejo par - ker sicer sploh nimajo želje po paritvi.
Jaz imam samčka in samičko skobčevke in se mi to zdi prav lepo. Je zanimivo opazovati njun karakter. Samičke so ene take cartke; saj so tudi samčki, ampak drugače.....
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Se strinjam s perlo, da je bolje imeti par. Sem imela parček in ju je bilo tak lepo gledat, ko sta čistila in hranila eden drugega, obvezno spala na isti palčki tesno skupaj,...
Sicer pa je vsakršna družba dobra .
Sicer pa je vsakršna družba dobra .
_Tamara_- Član
Similar topics
» Moja skobčevka govori:))
» Zakaj moja skobčevka ne pije vode?
» Papiga NIMFA - ostala sama
» valitev zunaj
» Skobčevka