papiga zunaj brez vrvice
4 posters
Stran 1 od 1
papiga zunaj brez vrvice
A je kdo že videl papigo, ki je lahko zunaj, nima porezanih peruti, brez vrvice oz. "verigice", pa ne odleti stran, ampak se drži hiše oz. lastnika? Sem slišala od znanke, da to obstaja, pa skoraj ne morem verjeti.
Zanimivo, ni kaj
Zanimivo, ni kaj
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Re: papiga zunaj brez vrvice
meniške papige, ko enkrat naredijo gnezdo, potem se držijo okoli njega, tako pravijo.
drugače, če misliš na to varianto, je to vnos tujerodnih živali, onesnaževanje okolja,
ki ni glih OK., problem pa so tudi ptice ujede skobec, kragulj, saj so papige ponavadi bolj
živih barv, kot naši ptiči, zato so lažji, vidnejši plen.
drugače, če misliš na to varianto, je to vnos tujerodnih živali, onesnaževanje okolja,
ki ni glih OK., problem pa so tudi ptice ujede skobec, kragulj, saj so papige ponavadi bolj
živih barv, kot naši ptiči, zato so lažji, vidnejši plen.
janez.hans- Član
- Število prispevkov : 130
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 47
Na srečo videno le enkrat in še to pri osebi z zelo slabim odnosom do živali, je Janez že dobro povzel in upam, da ljudem ne bi postalo to nekaj simpatičnega.
Happybirds- Član
- Število prispevkov : 29
Datum registracije : 31/05/2010
Poglej si temo "kako izgleda, če se dovolj ukvarjaš s svojimi pticami" iz avgusta 2010 - prvi posnetek.
nika- Član
- Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009
Samo Nika me je nekako razumela....
Janez in Happybirds, kam sta pa vidva zašla....kakšno vnašanje tuje vrste v okolje?
Mislila sem na papigo kot ljubljenčka, seveda. Tako kot pasemski pes ali mačka. Da ga imaš lahko ob sebi, brez da bi pobegnil.
Znanka pač pozna človeka, ki se sprehaja s papagajem na rami. In menda se ta papagaj vedno drži v bližini svojega lastnika. Pa me zanima, če ima kdo tudi tako nenavadno izkušnjo.
Pa da ne bi kdo zdaj pomislil, da skušam jaz kaj takega izvesti. Kje pa, niti pod razno si kaj takega ne upam.
Janez in Happybirds, kam sta pa vidva zašla....kakšno vnašanje tuje vrste v okolje?
Mislila sem na papigo kot ljubljenčka, seveda. Tako kot pasemski pes ali mačka. Da ga imaš lahko ob sebi, brez da bi pobegnil.
Znanka pač pozna človeka, ki se sprehaja s papagajem na rami. In menda se ta papagaj vedno drži v bližini svojega lastnika. Pa me zanima, če ima kdo tudi tako nenavadno izkušnjo.
Pa da ne bi kdo zdaj pomislil, da skušam jaz kaj takega izvesti. Kje pa, niti pod razno si kaj takega ne upam.
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Ja, se strinjam, ni bilo čisto jasno napisano, torej še enkrat - tako početje prinaša precejšen riziko, tudi če je ptica natrenirana. Bilo bi super, da bi se lahko tako okoli sprehajali z našimi ljubljenčki, ampak v našem okolju kakršna koli napaka povezana s takim početjem hitro lahko pomeni za ptico smrt, razen če seveda lastniku ni mar za ptico (moj zadnji papagaj je živel skupaj z drugimi papigami zunaj v kletki s šibko zaporo in sta tako dve papigi vmes že odšli na svobodo, prodajalec pa je samo skomignil, da sta pač že ušli, kot bi šlo za dva nadomestljiva predmeta).
Moj odziv se pa nanaša bolj na to, kdo take ideje najraje povzame. Kot rečeno, bilo bi super, ampak se mi zdi, da velikokrat take ideje pograbijo napačni ljudje, kdo ve, koliko pobegov se jim dogodi, preden tudi njim, poleg profesionalcem, tak trik uspe. In če rečemo, da hipotetično pobegne taka papiga, ki ni avtohtona in je zmožna preživeti v evropskem okolju, lahko to postane tudi okoljska nadloga, kot npr. v Angliji http://www.independent.co.uk/environment/nature/britains-naturalised-parrot-now-officially-a-pest-1795555.html
Torej ja, je luštno kaj takega pogledati/slišati in vem, da ni tvoj namen izvajati kaj takega, samo če kdo drug to vidi brez kritične distance, pride do tega, kar je našteto.
Moj odziv se pa nanaša bolj na to, kdo take ideje najraje povzame. Kot rečeno, bilo bi super, ampak se mi zdi, da velikokrat take ideje pograbijo napačni ljudje, kdo ve, koliko pobegov se jim dogodi, preden tudi njim, poleg profesionalcem, tak trik uspe. In če rečemo, da hipotetično pobegne taka papiga, ki ni avtohtona in je zmožna preživeti v evropskem okolju, lahko to postane tudi okoljska nadloga, kot npr. v Angliji http://www.independent.co.uk/environment/nature/britains-naturalised-parrot-now-officially-a-pest-1795555.html
Torej ja, je luštno kaj takega pogledati/slišati in vem, da ni tvoj namen izvajati kaj takega, samo če kdo drug to vidi brez kritične distance, pride do tega, kar je našteto.
Happybirds- Član
- Število prispevkov : 29
Datum registracije : 31/05/2010
Stran 1 od 1