PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

razstavni in farmski tip

2 posters

Go down

razstavni in farmski tip Empty razstavni in farmski tip

Objavlja  amonra Tor 10 Dec 2013, 05:30

Mi zna kdo razložit kake so glavne razlike med farskim in razstavnim tipom kokoši?
amonra
amonra
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 20/08/2013
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

razstavni in farmski tip Empty Re: razstavni in farmski tip

Objavlja  mihael Pon 17 Nov 2014, 05:35

Razlika je v selekciji. Torej, kakšne lastnosti iščemo pri živali in te selekcioniramo naprej? Pri farmskih tipih sledimo neki lastnosti ali lastnostim, ki so gospodarskega pomena. Na primer prireja jajc ali mesa. Pri razstavnih tipih pa se živali selekcionira po videzu. Žival, ki je najbolj približek idealu za neko pasmo (ta je zapisana v rodovniškem standardu za pasmo) je izbrana za nadalnji razplod. Druge lastnosti kot so nesnost ali prirast sta v drugem planu. Tako imamo lahko znotraj iste pasme razstavni in farmski tip.
mihael
mihael
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 16/11/2014
Starost : 58

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh