Trije tedni
3 posters
Stran 1 od 1
Koliko časa vali skobčevka?
Pozdravljeni,
doma imam en par skobčevk(samčka in samičko). V valilnici imata dve jajčki, oz. najprej sta imela le enega, nato pa je naslednji dan prišel še en novi jajček. Samička vali prvi jajček tri dni, drugi pa dva dni. Zanima me, koliko časa bo približno valila in če se bo to nadaljevalo ( vsak dan en novi jajček)?
Za skobčevke skrbim nekaj mesecev, zato bom prav vesela, če mi bo kdo napisal kakšen nasvet ali odgovor.
Hvala v naprej.
doma imam en par skobčevk(samčka in samičko). V valilnici imata dve jajčki, oz. najprej sta imela le enega, nato pa je naslednji dan prišel še en novi jajček. Samička vali prvi jajček tri dni, drugi pa dva dni. Zanima me, koliko časa bo približno valila in če se bo to nadaljevalo ( vsak dan en novi jajček)?
Za skobčevke skrbim nekaj mesecev, zato bom prav vesela, če mi bo kdo napisal kakšen nasvet ali odgovor.
Hvala v naprej.
Tina Deržaj- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 26/03/2013
Starost : 45
Re: Trije tedni
Skobčevke valijo 18 dni, vendar nesejo jajca na dva dni. Značilno za skobčevke je, da enako dobro hranijo vse izvaljene mladiče. Razlika v starosti mladičev zna biti precejšna, tudi dva tedna, zato je ta dobra lastnost skobčevk bistvenega pomena za odhranitev vseh v gnezdu.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala lepa za odgovor.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
Tina Deržaj- Član
Oplojena jajčka
Imam pa še eno vprašanje o valjenju,
ali je vsak jajček oplojen in ali se to kako vidi?
Moja skobčevka Vita ima sedaj tri jajčka in me zanima, če bodo potem tudi trije ptički...
ali je vsak jajček oplojen in ali se to kako vidi?
Moja skobčevka Vita ima sedaj tri jajčka in me zanima, če bodo potem tudi trije ptički...
Tina Deržaj- Član
Verjetno jih bo imela še, moja jih ima vsakič 8-11, če je jajce oplojeno vidiš tako, da po 5-7 dneh vanj posvetiš z lučko in, če v njem opaziš rdečkasto mrežo je oplojeno, starejše, ko je jajce več je videti, kasneje tudi zarodek. Skobčevke so dokaj enostavne za razmnoževanje, tako, da po moje bi jih nekaj moralo biti polnih (pri meni jih je od 10 tam 7-8 polnih, v gnezdu pa jim potem pustim 4-5 polnih jajc).
tin96- Član
- Število prispevkov : 57
Datum registracije : 05/03/2013
Starost : 28
Hvala:
Tina Deržaj- Član
Mladičkov bo toliko kolikor bo oplojenih jajčk. Potrebno bo malo potrpljenja, da po tednu ugotoviš ali so jajca oplojena. Posamezno jajce usmeriš proti močni svelobi, kjer se glede na starost embrija dobro vidi realno stanje.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala še enkrat
Moja skobčevka(samička) ima že tri tedne štiri jajčka. Oz. je prvi prišel pred tremi tedni, ostali pa dva dni za njim. Predvidevamo (moja družina), da iz tega valjenja ne bo nič.
Bomo pa še malo počakali.
Koliko krat na leto, pa skobčevke valijo?
Moja skobčevka(samička) ima že tri tedne štiri jajčka. Oz. je prvi prišel pred tremi tedni, ostali pa dva dni za njim. Predvidevamo (moja družina), da iz tega valjenja ne bo nič.
Bomo pa še malo počakali.
Koliko krat na leto, pa skobčevke valijo?
Tina Deržaj- Član
Lahko vali tudi celo leto, ampak več kot 3 gnezda ni zaželeno, zaradi zdravja samičke in tudi mladičev.
tin96- Član
Trije tedni
Hvala.
Ali je to vse vredu, če sedi na jajčkih že tri tedne?
Ali je to vse vredu, če sedi na jajčkih že tri tedne?
Tina Deržaj- Član
Če so res že 3 tedni so verjetno jajca res prazna, najboljše, da posvetiš z lučko v jajce in, po tej starosti, če je polno bo jajce noter črno, če je prazno bo "prozorno". Če ne boš ti vzela ven jajc (če so prazna) jih bo skobčevka čez nekaj časa sama vrgla ven (če so prazna). Najboljše, da jih vzameš ven, čez nekaj tednov bo začela ponovno nesti jajca. Jaz sem, ko so bila dvakrat zaporedoma jajca prazna vzel gnezdo proč in ga čez 1-2 meseca vrnil, takrat je bilo nekaj polnih.
tin96- Član
Najlepša hvala.
Tina Deržaj- Član
Hvala za informacijo.