Barva kletke vpliva na počutje kanarčkov?
3 posters
Stran 1 od 1
Barva kletke vpliva na počutje kanarčkov?
Lep pozdrav vsem skupaj!
Dobila sem kanarčka in mu nameravam kupiti večjo kletko.Na tržišču jih imajo kar nekaj vendar se je težko odločit.Nameravala sem kupiti temno modro velikosti 62 cm.Nikjer nisem zasledila ,če barva kletke kej vpliva na počutje ptice.
Lp,Viktorija
Dobila sem kanarčka in mu nameravam kupiti večjo kletko.Na tržišču jih imajo kar nekaj vendar se je težko odločit.Nameravala sem kupiti temno modro velikosti 62 cm.Nikjer nisem zasledila ,če barva kletke kej vpliva na počutje ptice.
Lp,Viktorija
viktorija- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 13/01/2014
Starost : 52
Re: Barva kletke vpliva na počutje kanarčkov?
Mislim da ne, vseeno pa sem jaz osebno vedno za zeleno ali sivo ker semi zdi da še najbolj spominjajo na naravno okolje.
lp. jakob
lp. jakob
z.j.jakob- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 16/12/2013
Starost : 24
Barva kletke ne bo čisto nič vplivala na kanarčka in njegovo počutje. Bolj je pomembno, da je kletka dovolj velika, da ni okrogla in kje bo postavljena v stanovanju/hiši. Priporočam dokaj mirno okolje, vendar ne nekje, ker se ne zadržujete veliko, saj bo potem osamljen oz. se bal ljudi, ker ne bo imel dovolj kontakta. Najbolje je, da je kletka na višini oči in ne na kakšni mizi, saj se ptice boljše počutijo, če so na višjem. Po možnosti kletke ne postavit nekam kjer je v neposredni bližini televizija, računalnik, radio, pa tudi pazite, da ni blizu radiatorja/peči ali nekje, kjer bi bil kanarček lahko izpostavljen prepihu.
Druga stvar, ki je pri sami kletki tudi precej pomembna pa je postavitev palčk - najbolje je nekako razporeditev dve palčki spodaj, dve zgoraj (ena nad drugo, zato da kanarček iztreblja mimo palčk in ne nanje - ko je recimo na višjih palčkah). Lahko pa se odločite tudi za postavitev dve palčki spodaj, ena zgoraj, na sredini. Če imate možnost je super, da so palčke različnih širin in iz naravnega materila (bolje za nogice in kremplje). Pozorni bodite tudi, da bo lahko dosegal krmilnik oz. napajalnik.
Če vas zanima še kaj, kar vprašajte.
Druga stvar, ki je pri sami kletki tudi precej pomembna pa je postavitev palčk - najbolje je nekako razporeditev dve palčki spodaj, dve zgoraj (ena nad drugo, zato da kanarček iztreblja mimo palčk in ne nanje - ko je recimo na višjih palčkah). Lahko pa se odločite tudi za postavitev dve palčki spodaj, ena zgoraj, na sredini. Če imate možnost je super, da so palčke različnih širin in iz naravnega materila (bolje za nogice in kremplje). Pozorni bodite tudi, da bo lahko dosegal krmilnik oz. napajalnik.
Če vas zanima še kaj, kar vprašajte.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Hvala za odgovore.Kupila sem mu palčko za brušenje krempjlev in ker je postavljena višje kot ostale celo noč spi na njej.Bojim se namreč,da bi mu razdražilo nogice glede na to,da je tako groba. Je sploh potrebno,da ima tako palčko v kletki?Dala sem mu tudi sipino kost ampak se ne meni dosti zanjo.
Lp
Lp
viktorija- Novi član
Kako zelo je groba? A je oblečena v šmirgl papir ali je samo bolj narezana? Drugač je pa vedno tako, da gredo ptice spat na najvišjo palčko/točko v kletki, ker se tam počutijo najboj varne.
Sipina kost je bolj namenjena brušenju kljuna in pa vir mineralov - nekateri kanarčki/ptice jih naravnost obožujejo, druge jih sploh ne pogledajo. Zaenkrat svetujem, da kar pustite, ker obstaja možnost, da tega do zdaj ni imel razpolago in ne ve kaj je, ko bo ugotovil, bo pa začel 'uporabljati'.
Sipina kost je bolj namenjena brušenju kljuna in pa vir mineralov - nekateri kanarčki/ptice jih naravnost obožujejo, druge jih sploh ne pogledajo. Zaenkrat svetujem, da kar pustite, ker obstaja možnost, da tega do zdaj ni imel razpolago in ne ve kaj je, ko bo ugotovil, bo pa začel 'uporabljati'.
Maja- Admin
Manj groba kot šmirgl papir ampak tam nekje kot ,da bi pesek zalepli nanjo.Je namenjena kanarčkom in papagalčkom ampak nikjer nisem zasledila,da jo potrebujejo(na spletu).Ampak,ker ni bilo nobene lesene samo plastične sem mu kupila to
viktorija- Novi član
Hja, rabijo-ne rabijo... odvisno... mi našim strižemo kremplje, ker pač pticam v ujetništvu ob vsej kvalitetni prehrani nohti precej hitro rastejo in tudi ne obrabijo si jih toliko kot bi si jih v divjini. Meni se zdi vredu, če imate eno takšno palčko v kletki, ampak mogoče zamenjajte 'pozicijo' in dajte na vrh raje leseno/plastično, ker bo tam najverjetneje vedno spal ponoči.
Maja- Admin
Hvala, bom to storila
Lp,Viktorija
Lp,Viktorija
viktorija- Novi član
Stran 1 od 1