koka
3 posters
Stran 1 od 1
koka
pred kratkim sem dobil 2 kanarčka. Najprej je prišla Koka. Bila je zelo energična, glasna, skratka kot vsak normalen kanarček. Potem sem dobil enega samca. Od takrat naprej je postala napihnjena, pred kratkim si je začela tudi pipat perje, skoraj nič več se ne oglaša, čeprav sta vsak v svoji kletki.
Če slučajno pride samec k njej na obisk sploh ne reagira, ampak spušča tihi zvok in kljun ima odprt.
Samec je zelo glasen, pridno se uči pet, ker je star slabo leto.
Je mogoče v depresiji ker sem jo v slabem mesecu 4x prestavil v različo sobo?
Če slučajno pride samec k njej na obisk sploh ne reagira, ampak spušča tihi zvok in kljun ima odprt.
Samec je zelo glasen, pridno se uči pet, ker je star slabo leto.
Je mogoče v depresiji ker sem jo v slabem mesecu 4x prestavil v različo sobo?
andraz85- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 25/01/2014
Starost : 39
Re: koka
Mogoče je v depresiji, saj je moja poginila, ko je bila stara 4 leta, pa sem vedno imel neke probleme s prestavljanjem. Najprej jo je doletela kap, nato pa je po prb. 1 mesecu poginila
LIŠČEK01- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 12/09/2012
Starost : 27
Ptice kot so kanarčki ne zapadejo v 'depresijo'... Če se ptica čudno vede, čepi napihnjena na palčki, težko diha, miži na pol in podobno, pomeni da je nekaj hudo narobe z njo oz. je bolna. Če ste jo veliko prenašali oz. prestavljali iz prostora v prostor, je to sigurno velik faktor, saj to predstavlja stres za žival, še posebej če gre za kakšne temperaturne spremembe. Kadar pa ima kanarček rahlo odprt kljun in spušča piskajoče zvoke, pa gre za hud strah oz. šok - ponavadi se tudi malo čudno drži in včasih celo pade iz palčke ter obmiruje na dnu kletke, po nekaj minutah pa pride k sebi. To je zelo buren odziv in če vidite, da se to zgodi, kadar samček 'pride na obisk', tega ne počnite več, saj to predstavlja hud fizični napor za ptico in lahko privede do kapi.
V tej temi si lahko preberete kako se pravilno namesti kletko: http://www.pernati-prijatelji.com/t2200-barva-kletke-vpliva-na-pocutje-kanarckov
V tej temi si lahko preberete kako se pravilno namesti kletko: http://www.pernati-prijatelji.com/t2200-barva-kletke-vpliva-na-pocutje-kanarckov
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
a je možno da ima zaradi pipanja perja od znotraj krvava krila?
drugače pa maja vse drži kot si opisala. A se dobi kakšno zdravilo poleg sadja in zelenjave?
drugače pa maja vse drži kot si opisala. A se dobi kakšno zdravilo poleg sadja in zelenjave?
andraz85- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 25/01/2014
Starost : 39
Stran 1 od 1