poškodovana voščenica?
4 posters
Stran 1 od 1
poškodovana voščenica?
Zdravo
dolgo nazaj sem kupil skobčevko,ki je imela na roženici takšno lupino ali kot krasto,barva roženice se sploh ni videla(kupljena v trgovini). Čez kakšen teden sem ji priskrbel družbo druge skobčevke(tudi kupljene v isti trgovini),on je imel zdravo roženico.
Ptica je bila videti čisto zdrava,aktivna,čez en mesec se je to odluščilo dol in je bilo vse vredu ampak čez nekaj časa sta oba dobila takšno lupino na roženici.Taprva skobčevka,ki sem jo kupil je začela izbruhovati vso hrano,ki jo je pojedla in čez nekaj časa poginila
Drugi je uredu ampak ima še,kar to lupino na roženici,ker je postal osamljen sem zdaj kupil še eno skobčevko pri rejcu in me skrbi da nebo še ta dobil to na roženico.
Ali ima mogoče kdo enak primer in ali ve kaj bi to lahko bilo?
Zanima me če bi slučajno to lahko bilo zaradi suhega zraka v sobi,ampak če je njihovo naravno okolje v sušnih predelih mislim da ne,na raspolago ima dovolj vode in tudi kopel ampak je nočeta uporabljati,ju še privajam na to.
prosim za pomoč saj na internetu ne najdem nič podobnega
hvala in lp.
dolgo nazaj sem kupil skobčevko,ki je imela na roženici takšno lupino ali kot krasto,barva roženice se sploh ni videla(kupljena v trgovini). Čez kakšen teden sem ji priskrbel družbo druge skobčevke(tudi kupljene v isti trgovini),on je imel zdravo roženico.
Ptica je bila videti čisto zdrava,aktivna,čez en mesec se je to odluščilo dol in je bilo vse vredu ampak čez nekaj časa sta oba dobila takšno lupino na roženici.Taprva skobčevka,ki sem jo kupil je začela izbruhovati vso hrano,ki jo je pojedla in čez nekaj časa poginila
Drugi je uredu ampak ima še,kar to lupino na roženici,ker je postal osamljen sem zdaj kupil še eno skobčevko pri rejcu in me skrbi da nebo še ta dobil to na roženico.
Ali ima mogoče kdo enak primer in ali ve kaj bi to lahko bilo?
Zanima me če bi slučajno to lahko bilo zaradi suhega zraka v sobi,ampak če je njihovo naravno okolje v sušnih predelih mislim da ne,na raspolago ima dovolj vode in tudi kopel ampak je nočeta uporabljati,ju še privajam na to.
prosim za pomoč saj na internetu ne najdem nič podobnega
hvala in lp.
Nazadnje urejal/a denis.lubej Ned 02 Feb 2014, 01:56; skupaj popravljeno 1 krat
denis.lubej- Član
- Število prispevkov : 34
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 27
Re: poškodovana voščenica?
To je popolnoma normalno pojavlja pa se predusem pri samicah nekatere imajo rjavo roženico druge roza.
Kar se pa tiče kupovanja ptic v trgovinah ti priporočam da od sedaj kupuješ papige pri rejcih.
lp. jakob
Kar se pa tiče kupovanja ptic v trgovinah ti priporočam da od sedaj kupuješ papige pri rejcih.
lp. jakob
z.j.jakob- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 16/12/2013
Starost : 24
hvala za hiter odgovor
samo mislim,da je to samec,ker to je tako kot krasta čez nekaj časa se zlušči bom slikal
hvala in lp.
samo mislim,da je to samec,ker to je tako kot krasta čez nekaj časa se zlušči bom slikal
hvala in lp.
denis.lubej- Član
se opravičujem za neumne napake,ki sem jo naredil mislil sem voščenico ne roženico!
sem popravil
sem popravil
denis.lubej- Član
Mogoče so garje?
kuglfish- Član
- Število prispevkov : 45
Datum registracije : 08/01/2012
Starost : 55
izkazalo se je da so res garje,eden član tega foruma mi je zelo pomagal zdaj še samo skočim v lekarno po zdravila in upajmo da bo to to.
hvala za ves trud in lep pozdrav
hvala za ves trud in lep pozdrav
denis.lubej- Član
V lekarno? a ne k veterinarju? kaj si pa kupil v lekarni?
Loka- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 13/08/2014
Starost : 44
Stran 1 od 1