PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

valjenje japonskih prepelic

2 posters

Go down

valjenje japonskih prepelic Empty valjenje japonskih prepelic

Objavlja  Prijateljica Pon 03 Feb 2014, 21:34

Pozdravljeni vsi.
Sem nova prijateljica na forumu. Naj na kratko povzamem...
Tri mesece imam japonske prepelice, 17 samičk, 2 samčka, ki sta v ločeni kletki. Prepeličke imam zaradi jajčk. Sedaj pa dobim inkubator in sem dala 10 samičk k fantoma. Zanima me, koliko so lahko stara oplojena jajčka, ko jih dam v inkubator in na kolikšni temperaturi naj jih hranim, da zberem zadostno količino jajčk. Sem nova v tem a z vajo....
Tudi otroka sta navdušena in skupaj se bomo podali piščančkom naproti. In če imate še kakšen dodaten nasvet, dobrodošli in v naprej hvala!
Prijateljica
Prijateljica
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 4
Datum registracije : 03/02/2014
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

valjenje japonskih prepelic Empty Valjenje japonskih prepelic

Objavlja  Joško Tor 04 Feb 2014, 05:23

Predlagam ti, da v iskalno polje na skrajni desni strani našega portala vpišeš "japonske prepelice", pa boš dobila številne zanimive podatke na to temo. Na spletu pa boš lahko našla še druge informacije o teh resnično koristnih živalcah.
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

valjenje japonskih prepelic Empty Re: valjenje japonskih prepelic

Objavlja  Prijateljica Tor 04 Feb 2014, 22:40

Hvala, Joško. Saj nekaj sem že iskala a nisem še domača tu na forumu. No, bom že.
Prijateljica
Prijateljica
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Prijateljica Sob 01 Mar 2014, 02:27

No, inkubator imam. Navodil za temperaturo in vlago konkretno za prepelice ni, so pa navodila za golobe. Se držim le teh? Prosim, konkretno mi napišite točno temperaturo in vlago za prepelice, tudi za zadnje 4 dni. Prosim, prosim, ker natančnega podatka ne nejdem nikjer. In še to, koliko so lahko max. stara jajčka, ko jih dam v inkubator.
Hvala!
Prijateljica
Prijateljica
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

valjenje japonskih prepelic Empty Valjenje japonskih prepelic

Objavlja  Joško Sob 01 Mar 2014, 10:40

Dijak Šolskega centra Ptuj Jure Mertuk je v svoji seminarski nalogi za šolsko leto 2006/07 objavil naslednjo tabelo:

Časi valjenja Japonskih prepelic:

Dan Temperatura Vlaga Obračanje Opombe
1 37,8°C        60% 3x dnevno
2 37,8°C        60% 3x dnevno
3 37,8°C        60% 3x dnevno
4 37,8°C        60% 3x dnevno
5 37,8°C        60% 3x dnevno
6 37,8°C        60% 3x dnevno
7 37,8°C        60% 3x dnevno Presvetliti
8 37,8°C        60% 3x dnevno
9 37,8°C        60% 3x dnevno
10 37,8°C        60% 3x dnevno
11 37,8°C        60% 3x dnevno
12 37,8°C        60% 3x dnevno
13 37,8°C        60% 3x dnevno
14 37,8°C        60% 3x dnevno Presvetliti
15 37,6°C        80% ne        Jajca položiti v izvalilnik
16 37,6°C        80% ne
17 37,6°C        80% ne         Izvalitev

https://www.google.si/search?q=prepelice+tabela+valjenja&oq=prepelice+tabela+valjenja&aqs=chrome..69i57.9916j0j8&sourceid=chrome&espv=210&es_sm=93
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Prijateljica Sob 01 Mar 2014, 20:39

Hvala Joško, rezultat bi po tem moral biti zagotovljen. Poleg ostalih dejavnikov, seveda.
Lp.
Prijateljica
Prijateljica
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

valjenje japonskih prepelic Empty Veljenje japonskih prepelic

Objavlja  Joško Ned 02 Okt 2016, 20:43

Po dveh letih odpiram to temo, in sicer bom opisal svojo (zadnjo) izkušnjo z valjenjem japonskih prepelic. Po štirih letih sem od kolega dobil dvanajst jajčk teh prelepih ptic. Ker sem prelen, da bi se ukvarjal z inkubatorjem, sem jih podtaknil ameriški pritlikavi kokoški. Čez točno sedemnajst dni se mi je izvalilo enajst mladičev. Mama kokoška je zanje izredno pridno skrbela, tako da sem jo čez tri tedne odstavil. Zdaj so prepelice stare 34 dni in hitro rastejo.

Kaj sem želel poudariti v tem prispevku? Prvič, da je ta način nezahteven in zanesljiv, kar se tiče valjenja. Enako pomembno pa se mi zdi, da so te prepelice izredno mirne in celo vodljive. Povsem se prepustijo, da jih božam in prijemam. Ta okoliščina mi je prišla posebej  prav, ko sem jih premeščal v ustreznejšo kletko. V inkubatorju izvaljene prepelice so bile po pravilu izredno nemirne, po drugi strani pa so odpadle še težave pri zagotavljanju primerne temperature v dnevih prilagajanja na samostojno življenje.

Seveda nimate vsi primernih kokoši, da bi se šli mojo "igro", zato naj moj prispevek dobesedno izveni kot kramljanje...
Joško
Joško
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down