Naš Joey - 4 mesece star
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Veliki aleksandri
Stran 1 od 1
Naš Joey - 4 mesece star
No tukaj je najin otrok star je 4 mesece pri nama je zdaj 4. dan, pri rejcu je bil ročno hranjen, tudi potem, ko ga ni več ročno hranil, ga je vsak dan vzel iz kletke, tako da, ko sem ga šel gledat je bil vedno pri njemu na ramenu, ga je lahko božal in vse, kot popolnoma udomačen ptič
Pripeljal sem ga domov, je najprej gladovno stavkav - ni jedel 2 dni, potem sem mu začel dajat seme po seme v kljun in je začel jest.
Ne vem zakaj, a odkar ga imava doma se še ni oglasil - čisto tiho sedi v kletki ali na njej - nič ne čivka
pravtako ima težave, ker je v kletki hrana v "pritličju" on pa je načeloma v prvem ali drugem nadstropju, tja sem mu zdaj dal posodico s sadjem.
Ko je zunaj pride na ramo, a mu nič ni kaj všeč, ko pridem z roko zraven - me malo kljune (niti do krvi načeloma) tako da je nežen.
Strah me je samo to, ker je res tiho cel čas in skorajda nepremično sedi v kletki, ko je pa zunaj pa naredi par krogov po sobi in vedno pristane na kletki, kjer pa seveda tiho spremlja dogajanje v sobi.
Se bo "pobral" in začel čivkat al smo ga tako hudo zmedli, ko smo mu menjali okolje? Ko je v kletki se večinoma pogovarjamo z njim.
Lp Nik
neilpryde- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 24/02/2014
Starost : 44
Re: Naš Joey - 4 mesece star
Mi imamo sicer nimfe, ampak sem na začetku postavila na forumu podobno vprašanje .
Naš prvi ptiček je bil tiho kaj nekaj časa, sedaj bi bili pa zelo srečni, če bi bil vsaj kdaj tiho...
Prepričana sem, da se bo začel oglašati, traja pa začetno prilagajanje pri pticah kar nekaj časa.
Želim vam veliko veselja.
Naš prvi ptiček je bil tiho kaj nekaj časa, sedaj bi bili pa zelo srečni, če bi bil vsaj kdaj tiho...
Prepričana sem, da se bo začel oglašati, traja pa začetno prilagajanje pri pticah kar nekaj časa.
Želim vam veliko veselja.
kuglfish- Član
- Število prispevkov : 45
Datum registracije : 08/01/2012
Starost : 55
Re: Naš Joey - 4 mesece star
Bom kar tako napisal, da dnevno full napredujemo
Predvčerajšnjim je prvič prišel sam iz kletke in potem celo sam šel v kletko, včeraj je bil prvi dan, ko sem ga lahko božal brez težav, ko je bil v kletki in potem na meni, slišali smo že prvi zelo "plahi" čiv. Danes je 6. dan ko je pri nama in že kar pogumno po kletki koraka, tako da imam občutek da napredujemo. Je pa res da "sweet talkam" z njim vsaj 4 ure na dan, da se navadi na glas in bližino roke in nas. Zunaj je še precej neroden, pristat upa samo na kletki in nikjer drugje, razen ko mu zmanjka energije je včeraj "zasilno pristal" na kavču potem pa čimprej na roko in na ramo pa spet na kletko
Trudim se res čimbolj mu posvetit predvsem zdaj, da se nas navadi.
Predvčerajšnjim je prvič prišel sam iz kletke in potem celo sam šel v kletko, včeraj je bil prvi dan, ko sem ga lahko božal brez težav, ko je bil v kletki in potem na meni, slišali smo že prvi zelo "plahi" čiv. Danes je 6. dan ko je pri nama in že kar pogumno po kletki koraka, tako da imam občutek da napredujemo. Je pa res da "sweet talkam" z njim vsaj 4 ure na dan, da se navadi na glas in bližino roke in nas. Zunaj je še precej neroden, pristat upa samo na kletki in nikjer drugje, razen ko mu zmanjka energije je včeraj "zasilno pristal" na kavču potem pa čimprej na roko in na ramo pa spet na kletko
Trudim se res čimbolj mu posvetit predvsem zdaj, da se nas navadi.
neilpryde- Novi član
- Število prispevkov : 5
Datum registracije : 24/02/2014
Starost : 44
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Veliki aleksandri
Stran 1 od 1