PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Še naši skobčevki

2 posters

Go down

Še naši skobčevki Empty Še naši skobčevki

Objavlja  doody Pon 11 Jan 2016, 07:58

Predstavim naš parček mladih skobčevk.
Pred kratkim, ( mesec dni), sva z ženo kupila modrega papagajčka. Tam je ostala sama v kletki svetlo siva samička, ki se nama je zelo zasmilila, saj veva, da papige izberejo partnerja za vse življenje. Nanjo sva mislila od prvega dne. Pohitel sem z izdelavo večje kletke, v upanju, da nas bo čakala samička, ki sva ji tako kruto odvzela mladega partnerja. Oba sta namreč približno enake starosti. Danes sem pogledal na oglase za skobčevke, in opazil oglas istega vzreditelja, kot prvič. Nemudoma ga pokličem, in ga povprašam po samički.
Neverjetno, še vedno je samevala v svoji kletki čakajoč novega lastnika. Dogovoriva se za večerni čas prevzema samičke, kar se je tudi zgodilo.
Med potjo domov sva razmišljala, če se bosta spomnila eden drugega, sta oba še zelo mlada. Caca 2 do tri mesece.
Čim prineseva samičko v prostor kjer imava modrega samčka, se oglasita in začneta klicati eden drugega zelo intenzvino. Da, prepoznala sta se po dolgih tednih ločenosti.
Po združitvi v kletki, sta po nekaj sekundah že stala skupaj na isti prečki, se neverjetno hitela ljubčkat in si žvrgolet. po moje sta si na hitro povedala, kako sta vesela, da sta zopet skupaj.
Tudi midva z ženo sva neizmerno vesela tega dogodka.
Kletka je domače izdelave, velika 100 cm x 65 cm višina in 50 cm globina.
V njej so štiri prečke iz naravni vej( zavita vrba), ena premična prečka - gugalnica.
DVe lestvi, na dnu mah in tri keramične posode. ( hrana, voda, pesek). Ob strani je valilnica.
Še nekaj fotografij;
Še naši skobčevki Detfur
Še naši skobčevki Rviwz8
Še naši skobčevki 2m3lo5g
Še naši skobčevki 2e1ykg0
Še naši skobčevki 359z5og
Kaj naj jima dam v valilnico. ( material za gnezdo?)
Še kratek video posnetek.
Še naši skobčevki Raomys
Še naši skobčevki 33a6oo0
Še naši skobčevki 2130y88

Nazadnje urejal/a doody Pet 27 Jan 2017, 09:00; skupaj popravljeno 2 krat
doody
doody
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 27/09/2013
Starost : 72

http://www.davorin.si/papagaji

Nazaj na vrh Go down

Še naši skobčevki Empty Re: Še naši skobčevki

Objavlja  z.j.jakob Čet 14 Jan 2016, 09:56

Čudovita kletka in se lepsa papagajcka.... zelim vama obilo uzitkov ob gledanju teh nadvse cudovitih in zivahnih ptic... v gnezdo ni potrebno dajati veliko materiala mogoce pest drobnih sekancev ali zagovine. Vendar po mojih iskusnjah imajo najraje brez usega- gola tla je pa priporocljivo da je nekje v gnezdilnici plitka vdolbinica da ko samicka znese jajcka da ji le ta ne pobegnejo...
Lp. Jakob
z.j.jakob
z.j.jakob
Član
Član

Število prispevkov : 63
Datum registracije : 16/12/2013
Starost : 24

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics