Prenehanje petja
2 posters
Stran 1 od 1
Prenehanje petja
Pozdravljeni.
Imam vprašanje v zvezi s svojim kanarčkom.
Imam dva kanarčka, eden je glede na obroček star 2 leti? (temno zelen), drugi je letošnji? (oranžen). Letošnji kanarček ne poje a se oglaša, spuščam mu posnetke z youtuba. Starejši pa je do letošnje golitve (imam ga prvo leto), ki se je začela nekje ob začetku poletja prenehal s petjem (prej je pel zelo močno in lepo). Predvideval sem, da bo po golitvi spet začel s petjem a peti le poskuša in redko zapoje zelo tiho in na kratko. Ali kanarčki pozimi pojejo? (Sem začetnik, zato prosim za potrpljenje z vprašanji. ) Kanarčka sta v ločenih kletkah in se ne vidita, sta eden pod drugim in sem opazil, da se odzivata eden drugemu in starejši kdaj če se že oglasi se oglasi tudi kot odgovor na čivkanje mlajšega. Hranim ju z kvalitetno mešanico semena, vsak dan dobita list zelenjave z vrta, svežo vodo, občasno jima skuham jajce in ponudim košček sadja. Apetit imata oba zelo dober. Kletke so na stojalu, ki sem ga naredil posebej za njiju in sta dvignjena višje. Mogoče edina stvar je, da nista v najbolj aktivnem delu hiše, vendar nikakor ne v popolnoma izoliranem delu in še vedno dobita nekaj dogajanja. Tako, da mislim, da sem vse naredil prav.
Kaj bi vsaj starejšega, ki je že pel, vzpodbudilo k petju?
Hvala in lp.
Imam vprašanje v zvezi s svojim kanarčkom.
Imam dva kanarčka, eden je glede na obroček star 2 leti? (temno zelen), drugi je letošnji? (oranžen). Letošnji kanarček ne poje a se oglaša, spuščam mu posnetke z youtuba. Starejši pa je do letošnje golitve (imam ga prvo leto), ki se je začela nekje ob začetku poletja prenehal s petjem (prej je pel zelo močno in lepo). Predvideval sem, da bo po golitvi spet začel s petjem a peti le poskuša in redko zapoje zelo tiho in na kratko. Ali kanarčki pozimi pojejo? (Sem začetnik, zato prosim za potrpljenje z vprašanji. ) Kanarčka sta v ločenih kletkah in se ne vidita, sta eden pod drugim in sem opazil, da se odzivata eden drugemu in starejši kdaj če se že oglasi se oglasi tudi kot odgovor na čivkanje mlajšega. Hranim ju z kvalitetno mešanico semena, vsak dan dobita list zelenjave z vrta, svežo vodo, občasno jima skuham jajce in ponudim košček sadja. Apetit imata oba zelo dober. Kletke so na stojalu, ki sem ga naredil posebej za njiju in sta dvignjena višje. Mogoče edina stvar je, da nista v najbolj aktivnem delu hiše, vendar nikakor ne v popolnoma izoliranem delu in še vedno dobita nekaj dogajanja. Tako, da mislim, da sem vse naredil prav.
Kaj bi vsaj starejšega, ki je že pel, vzpodbudilo k petju?
Hvala in lp.
andand- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 14/10/2016
Starost : 37
Re: Prenehanje petja
Pravilno ugotavljaš, da je začasno prenehanje petja v času golitve naravni pojav pri kanarčkih. Z jesenskim krajšanjem dneva se umiri tudi inteziteta petja. Petje ptic na splošno je klicanje ali snubitev samic svoje vrste, ki je najbolj izrazito v spomladanskem času. Za pogostejše petje kanarčkov je potrebo poustvariti pogoje pomladi. Poleg hrane in temperature, je potrebno zagotoviiti dovolj dolg čas osvetlitve prostora v katerem bivajo cca. 14 ur. Vedeti je potrebno , da je kvaliteta petja tudi genetsko pogojena.SedanJe pogoste pasme kanarčkov niso selekcionirane za petje, ampak bolj za lepoto zunanjega izgleda. Prav imenovani in priznani kanarčki pevci so pri nas le te tri vrste: vrvivci-harzerji, malinoji in španski timbradosi. Po svetu seveda poznamo še nekaj bolj lokalno znanih vrst-pasem kanarčkov. Na Balkanu so znani slavujarji , ki posnemajo glas slavčka , v Ameriki imamo kanarčka ameriškega pevca itd
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Re: Prenehanje petja
Pozdravljeni.
Hvala za odgovor. Potem pa naj počiva, če je tako. Važno, da sta zdrava, pela bosta že.
Lp
Hvala za odgovor. Potem pa naj počiva, če je tako. Važno, da sta zdrava, pela bosta že.
Lp
andand- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 14/10/2016
Starost : 37
Stran 1 od 1