PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Pretep

3 posters

Go down

Pretep Empty Pretep

Objavlja  jupiter2 Pet 21 Maj 2010, 06:06

Zanima me, ali ima še kdo podobne pretepe kot jaz oz. moji zebrici.

Ponovno, tokrat že četrtič, sem v kletko postavil gnezdo. Sedaj je v gnezdu okoli pet jajc, med valjenjem pa se zebrici skoraj neprestanoma pretepata. Nekaj časa jo tepe samček (samičke ne spusti blizu ali v gnezdo), nekaj časa pa njegovo mesto zavzame samička. Torej, krog je tako sklenjen, samička-samček, samček-samička, itd.

Že tri krat sta imela mlade, vendar so v vseh primerih poginili, veliki cca. 6 cm.

Ali se tudi vaše zebrice ali katera druga vrsta ptic pretepa v času valjenja? Kaj bi bil vzrok za to?

Hvala in lp!
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

Pretep Empty Re: Pretep

Objavlja  jupiter2 Sob 22 Maj 2010, 19:35

Zadeva rešena!

V kletki sem naredil pregrado. Tako je samček na svojem, samička pa je brez vsakega problema neprestano na jajcih.

Lp
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Pretep Empty pretep

Objavlja  darkoza Ned 23 Maj 2010, 02:03

ja samo nevem če bo samica zmogla sama prehranit mlade.
darkoza
darkoza
Član
Član

Število prispevkov : 24
Datum registracije : 27/12/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jure95 Ned 23 Maj 2010, 03:52

darkoza je napisal/a:ja samo nevem če bo samica zmogla sama prehranit mlade.

V tem primeru je bolje nekaj mladih vzeti materi in jih hraniti z visokokvalitetno hrano za ročno hranjene ptice.

LP Jure
jure95
jure95
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 18/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jupiter2 Ned 23 Maj 2010, 04:20

Glede hranjena povem lahko to, da je to nalogo opravila v veliki večini sama. Večkrat na dan je jedla, medtem pa, ko ni bila na jajcih, je njeno vlogo prevzel samček. Samčka še nikoli nisem videl, da bi toliko jedel kot ona in tudi tako pogosto.

Drugače pa imam hrano za mladičke pa tudi vsake toliko časa ji bom dajal kuhano jajce.

Hvala in lp!
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content