Pretep
3 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1
Pretep
Zanima me, ali ima še kdo podobne pretepe kot jaz oz. moji zebrici.
Ponovno, tokrat že četrtič, sem v kletko postavil gnezdo. Sedaj je v gnezdu okoli pet jajc, med valjenjem pa se zebrici skoraj neprestanoma pretepata. Nekaj časa jo tepe samček (samičke ne spusti blizu ali v gnezdo), nekaj časa pa njegovo mesto zavzame samička. Torej, krog je tako sklenjen, samička-samček, samček-samička, itd.
Že tri krat sta imela mlade, vendar so v vseh primerih poginili, veliki cca. 6 cm.
Ali se tudi vaše zebrice ali katera druga vrsta ptic pretepa v času valjenja? Kaj bi bil vzrok za to?
Hvala in lp!
Ponovno, tokrat že četrtič, sem v kletko postavil gnezdo. Sedaj je v gnezdu okoli pet jajc, med valjenjem pa se zebrici skoraj neprestanoma pretepata. Nekaj časa jo tepe samček (samičke ne spusti blizu ali v gnezdo), nekaj časa pa njegovo mesto zavzame samička. Torej, krog je tako sklenjen, samička-samček, samček-samička, itd.
Že tri krat sta imela mlade, vendar so v vseh primerih poginili, veliki cca. 6 cm.
Ali se tudi vaše zebrice ali katera druga vrsta ptic pretepa v času valjenja? Kaj bi bil vzrok za to?
Hvala in lp!
jupiter2- Član
- Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36
Re: Pretep
Zadeva rešena!
V kletki sem naredil pregrado. Tako je samček na svojem, samička pa je brez vsakega problema neprestano na jajcih.
Lp
V kletki sem naredil pregrado. Tako je samček na svojem, samička pa je brez vsakega problema neprestano na jajcih.
Lp
jupiter2- Član
pretep
ja samo nevem če bo samica zmogla sama prehranit mlade.
darkoza- Član
- Število prispevkov : 24
Datum registracije : 27/12/2009
darkoza je napisal/a:ja samo nevem če bo samica zmogla sama prehranit mlade.
V tem primeru je bolje nekaj mladih vzeti materi in jih hraniti z visokokvalitetno hrano za ročno hranjene ptice.
LP Jure
jure95- Član
- Število prispevkov : 26
Datum registracije : 18/05/2010
Glede hranjena povem lahko to, da je to nalogo opravila v veliki večini sama. Večkrat na dan je jedla, medtem pa, ko ni bila na jajcih, je njeno vlogo prevzel samček. Samčka še nikoli nisem videl, da bi toliko jedel kot ona in tudi tako pogosto.
Drugače pa imam hrano za mladičke pa tudi vsake toliko časa ji bom dajal kuhano jajce.
Hvala in lp!
Drugače pa imam hrano za mladičke pa tudi vsake toliko časa ji bom dajal kuhano jajce.
Hvala in lp!
jupiter2- Član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Eksoti :: Avstralski ščinkavci (zebrice)
Stran 1 od 1