PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Osamljenost skobčevke

+2
Maja
majaklr
6 posters

Go down

Osamljenost skobčevke Empty Osamljenost skobčevke

Objavlja  majaklr Tor 15 Jun 2010, 06:44

Js imam vprašanje če lahko skobčevka zaradi žalosti pogine če je samček umrl. bila sta eno leto skupaj. Hvala za odgovor
majaklr
majaklr
Član
Član

Število prispevkov : 85
Datum registracije : 15/06/2010
Starost : 33

Nazaj na vrh Go down

Osamljenost skobčevke Empty Re: Osamljenost skobčevke

Objavlja  Maja Tor 15 Jun 2010, 08:02

Hja, sicer nisem zelo dobro podučena na področju skobčevk, vem pa da je veliko papig zelo družabnih bitij, ki se sparijo za celo življenje. Če sta bili papigi parček in je eden umrl, je preostala papiga sigurno žalostna in osamljena, ne bi pa upala trditi, da lahko zaradi tega postane hudo depresivna in umre. Najbolje je, da se z njo sedaj veliko ukvarjate in jo dobro opazujete, če se bo vedenje kakorkoli spremenilo. Morda bi si lahko čez nekaj časa tudi omislili novo družbo zanjo.

Lp,
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jupiter2 Tor 15 Jun 2010, 09:23

Ko mi je pred leti umrl samček cebrice je njegova samička bila zelo zelo tiha in se skoraj neprestanoma zadrževala pri posodici z hrano (cebrice se ne navažejo toliko na človeka). Glede na to, da so papige zelo znane, da se bolje navežejo na ljudi (skobčevka je bila moj prvi pernati prijatelj) je najbolje, da se z njo pogovarjate, vidite kakšen bo njen odziv na vas. Na tak način se boste potem doma odločili za nakup nove papige ali pa da se z njo redno ukvarjate. Velik problem se tukaj predvsem pokaže pri dopustu, ko gre vsa družina na morje ali kam drugam na počitnice in se papigo pusti doma ali pri sosedu, kjer je spet drugačen sistem. Odločitev pa je seveda v celoti na tebi!

Lp
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Tor 15 Jun 2010, 19:08

Včeraj je ceu dan čivkala najbrž je iskala samčka. pa smo jo sedaj prestavili v kuhinjo kjer je skos družba, sam jo imam raje v sobi ker jo imam skos spuščeno da se prosto giblje po sobi... če želi pa gre tudi v kletko kadar sama hoče..

ta moja skobčevka je stara skoraj 2 leti. Če ji novega samčka kupim bo pa star 4 mesece ker imajo samo tolk stare v trgovini... a razlika v letih ni pomembna pri papigah ga bo vseeno sprejela ?
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jupiter2 Tor 15 Jun 2010, 20:33

Moja kolegica ima parček skobčevke. Ker ji je samček pobegnil je ostala samo samička nakar je kupila samčka, da ne bo bila osamljena. Ker je bila samička starejša in večja je samčka zmeraj spodila, npr. z gugalnice ko je bil na njej. V glavnem je bila ona boss. Ko je par ločila, vsakega dala v svojo kletko nato pa zopet skupaj, pa se ji samček več ni pustil da ga komandira in se ji zoperstavil. Trenutnega stanja ne vem kako je, ko se slišim v prihodnje z njo povem kaj več.

Lp
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Tor 15 Jun 2010, 21:34

ja strah me je da ga nebi samička skluvala al pa kej če bi novega kupila. ker pa je fant tud mel včasih skobčevke zj nevem kako je blo po spolu vglavnem dve je imel in sta se tak skluvale da je bila krvava stena ob kletki... sam pol mu je en pobegno, druga pa je poginla čez čas...
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Sre 16 Jun 2010, 09:54

Hja, včasih zna biti težko ko se odločamo za novo žival in pred nakupom je potrebno dobro razmisliti. Tako da saj pravim... najbolje bi bilo, da tvojo skobčevko opazuješ in se čim več z njo ukvarjaš. Če boš opazila, da ni več tako aktivna in dobre volje kot je bila prej, da morda malo manje je ali pa z manjšim veseljem, da veliko časa presedi v kletki na miru in podobno, potem gre lahko za osamljenost ali depresijo in lahko začneš razmišljati o nakupu družbe zanjo. Če pa se njeno vedenje ne bo spremenilo in bo izgledala vredu, pa pomeni, da ji je tvoja družba zadosti in druge ne potrebuje.

Seveda se lahko tako ali tako odločiš za nakup še ene skobčevke, je pa res da obstaja tveganje, da se ne bosta razumeli in potem bi ju morala imeti ločene. So pa skobčevke drugače mirne papige, se ne pretepajo kar tako, tako da obstaja velika verjetnost, da bi se razumeli. Kakorkoli se boš odločila ti odsvetujem nakup v trgovini.
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Sre 16 Jun 2010, 19:26

Aha a je bolje da jo pri rejcu kupim? Kje pa najdem kakšnega rejca ?
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jupiter2 Sre 16 Jun 2010, 19:36

Mogoče lahko koga povprašaš tukaj, daš oglas med male oglase in mogoče se ti bo kdo oglasil.

Lp
jupiter2
jupiter2
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nika Sre 16 Jun 2010, 22:33

Jaz sicer nimam papig, vem pa za enega rejca (Jureš, tel 01 754 42 19 iz Logatca). Lani sem pri gospodu kupila kanarčka, njegova žena pa goji razne papige. Mogoče ti lahko kako pomagajo. Ali pa malo pobrskaj po internetu, mislim da se tudi kakšen rejec najde.
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Čet 17 Jun 2010, 00:01

Hvala. Bom prvo sedaj ugotovila če moja skobčevka sploh rabi družbo. če je ne bo se bom več z njo ukvarjala pa morm jo navadit na prstek it. samček mi je že šel na prstek samička pa sploh ne psti da blizu prideš..

A ima kdo kaj več izkušenj s tem kako navadit skobčevko da ti na prstek gre pa da je manj boječa?
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Sre 23 Jun 2010, 02:39

Mislim da je sedaj z mojo Mišo vse vredu. samčka še malo najbrž pogreša, ker ga vedno preden gre v gnezdo išče (malo čivka pa gleda naokoli).
sprva sm mislila da bo bol hudo saj se je skos zadrževala na luči in bila tiho. naštimala sem ji tudi da ima skos radijo pržgan in sem ji postavila stol pred ogledalo in sedaj sedi na stolu in se gleda v ogledalo in veselo čivka. v kletko tudi normalno hodi jest tko da mislim da bo vse vredu z njo.
Zjutri ji okno odprem ko zunanji ptički žvrgolijo in pol tudi ona zraven čivka... Počasi bo prebolela izgubo samčka.

še vedno pa je bolj plaha in se ji ne smem približat... vsak večer se ji približam po tem ko je bila luč ugasnjena saj še pol nekaj minut ne vidi vredu in jo rahlo pobožam po trebušku in upam da se bo navadla in spoznala da ji nič nebom nardila in bo tudi kdaj mogoče na prstek šla.

LP
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  skenk420 Čet 19 Avg 2010, 11:37

majaklr je napisal/a:
A ima kdo kaj več izkušenj s tem kako navadit skobčevko da ti na prstek gre pa da je manj boječa?

tito (čeprav je skobčevka samička) neprestano išče človeško družbo in nam ponavadi sledi po hiši. dobil je že neprijetno razvado da pristaja na glavi. tako da nevem, pomojem da je najbolje da jo imaš (recimo v svoji sobi, za kar predvidevam da ni nek ogromen prostor) čimveč prosto in se probaš čimveč pogovarjat ter ukvarjat z njo. če pa je nemirna pa si prižgi malo glasbe. mojo skobčevko vedno pomiri saj ob tem ponavadi čepi le na enem mestu (ponavadi na računalniškem ekranu) in skoraj čisto utihne.
skenk420
skenk420
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 3
Datum registracije : 16/08/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Čet 19 Avg 2010, 23:41

Kaj pa če daš roko v kletko podnevi? Se razburi?, te čudno gleda?, začne pihat?

off topic:heh, moj nimfek gre vedno za mano in mi pristane na glavi x). Pol mu dam pa prst in gre gor in pol na ramo. Mene nič ne moti če ti pristane na glavi. Pač ni boljšega pristajališča zelo vesel.
Joj, kaj sm dones naredil. Mel sem ga na rami in šel na balkon povštre sprhat. Šele ko sem zapru vrata od balkona, sem se spomnil, da mam nimfka na rami. Stal sem zunaj z nimfkom in mi ni pobegnil, sreča pa taka zelo vesel.
wolkec
wolkec
Član
Član

Število prispevkov : 66
Datum registracije : 14/07/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down