PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kaj jedo papige?

+3
wolkec
guest
ČopkoKatty
7 posters

Go down

Kaj jedo papige? Empty Kaj jedo papige?

Objavlja  ČopkoKatty Tor 20 Jul 2010, 23:10

Zjutraj sem dala papigi jabolko.
Ali treba prej jabolko zaprati ali ne?
Ali sploh lahko damo papigi jaboloko?
Hvala vnaprej.
Lp Katty
Aja še en video od ene papige(sam ne moje):
https://www.youtube.com/watch?v=xeDWEaZWiQE&feature=related
ČopkoKatty
ČopkoKatty
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 9
Datum registracije : 11/07/2010

Nazaj na vrh Go down

Kaj jedo papige? Empty Re: Kaj jedo papige?

Objavlja  guest Tor 20 Jul 2010, 23:16

Jabolko je treba "obvezno" prej oprati. Drugače pa malo pobrskaj po forumu, je bilo že pisanega o tem katero sadje oz. zelenjavo lahko papige jedo in katero ne.

LP

zelo vesel
guest
Član
Član

Število prispevkov : 83
Datum registracije : 25/04/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Čet 22 Jul 2010, 23:00

Če še nisi našla:
Jabolka ponavadi obožujejo. Se pravi, ga dobro opereš. in koščice obvezno stran, saj so strupene. Olupek, pa pustiš, saj ima veliko vitaminov.
To že piše pod eno temo Nimf, sem že jaz spraševal.
lp
wolkec
wolkec
Član
Član

Število prispevkov : 66
Datum registracije : 14/07/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Pon 26 Jul 2010, 21:01

Pozdravljeni,
moj nimfek ne mara jabolk, korenčka, breskve. Kaj drugaga pa še nisem poskusil. Samo semensko hrano obožuje in piškote. Bom probal še z solato. Ima kdo idejo, kako bi ga navadil na sadje?
Ali mu je treba dajati jajčno hrano? oz. kdaj?
Hvala
lp Matej
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Tor 27 Jul 2010, 00:41

Ne vem kaj je s tvojo nimfo, saj si najprej rekel da sploh še ni samostojna. Če ni samostojna tudi ne bo še jedla sadja in zelenjave. Drugače se pa najhitreje navadi da na drobno narežeš sadje in zelenjavo, kar več vrst in samo za vzorec posuješ malo semenja preko, s tem da ostalo seme odstraniš, saj če boš v posebno posodico dal seme si naredil šizifovo delo in boš vitamine metal v kanto za smeti. Ta metoda sigurno ima uspeh, saj jo jaz sam prakticiram.Osnova naj bi bila sadje in zelenjava, kot dodatek pa malo semenja. Miselnost da je seme osnovna hrana ostalo pa posladek je napačna. To velja za ptice kot so exote, kanarčki, divjaki ne pa za papagaje. Kar pa se tiče jajčne hrane jo imajo moji stalno na raspolago.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Tor 27 Jul 2010, 01:05

Nisem rekel, da ni samostojen oz. sem se mogoče narobe izrazil. Sedaj že sam je iz posodice. Vodo mu pa še devam preko kapalke, no jutri mu nebom več in ga bom probal navaditi na napajalnik za vodo.( pravkar ga gledam in probava piti vodo zelo vesel)
Zelena solata ji je všeč.
Te pa ne razumem, kako naj seme posujem čez sadje potem pa odstranim, samo semenje pa pustim. Kaj je to semenje? Nimfa je moja nasploh prva papiga zato skoraj nič ne vem, xD.
Me pa zanima če je normalno, da spi vsaj ene 5 ur na dan?
No dones mi je že začela kable grist in po računalniku tipke odnašat (šit zelo vesel).
A jajce mu skuham?, zmešam?, ali kako?
LP Matej

Nazadnje urejal/a wolkec Pon 27 Sep 2010, 03:36; skupaj popravljeno 1 krat
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Tor 27 Jul 2010, 01:28

Malo bolj natančno preberi odgovor, je jasno napisan.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Tor 27 Jul 2010, 01:32

1. Nevem kaj je semenje.
2. Ali je normalno da spi 5 ur?
3. kako ji pripravim jajčnmo hrano.
Samo to me zanima.
Hvala
lp
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Tor 27 Jul 2010, 04:36

Semenje so semena - hrana za papige. Ne, ni normalno, da spi 5 ur čez dan, spi lahko samo ponoči. Če ptica spi čez dan, je to znak, da nekaj ni vredu z njo. Jajčno hrano sicer lahko sam narediš, vendar jo moraš delati vsak dan, ker se hitro pokvari, lahko pa kupiš že pripravljeno v trgovini za male živali.

Kako zdaj tale tvoja nimfica je in pije? Upam, da je z njo vse vredu. A ji misliš kletko čez čas tudi malo bolj okrasit oz. dati notri še kakšne lojtrice, igračke. Kletka je sicer zelo lepa, ampak se mi zdi malo pusta trenutno. A jo že ven spuščaš, se ti pusti prijemat?
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  wolkec Tor 27 Jul 2010, 05:06

Kletko bom še malo uredil in dodal igrač, za enkrat jih ni, zato, da je čim več časa pri meni, saj sem 24/7 doma. Izven kletke je večino časa, razen ko gre jesti in spati(še to ga jaz nesem, saj sam ne gre v kletko). Že sam je. Piti ga moram pa še naučiti. Zgleda, da mu ni nič. Ali bi bilo možno, da ponoči ne spi dovolj, ker bi se jaz v spanju obračal in bi ga motil?
Se pravi je beljak in rumenjak?
Tudi prijemati se pusti. Pravkar leze po meni in mi gize kable od rač. zelo vesel
Hvala
Lp

Nazadnje urejal/a wolkec Pon 27 Sep 2010, 03:34; skupaj popravljeno 1 krat
wolkec
wolkec
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  gape Pon 27 Sep 2010, 03:16

Lep pozdrav

Imam uprašanje glede jajčne hrane , kaj priporočate doma narejeno ali kupljeno? Sam ponavadi dam pol kuhanega jajca albert keks in drobtine, tako mi je naročil rejec.
Kako pogosto dajete jajčno hrano in ali jo mešate z semeni ali jo daste samostojno v posebni posodici?

Gape
gape
gape
Član
Član

Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nika Pon 27 Sep 2010, 23:08

Jaz imam sicer kanarčka in zebrici, pa obojim dajem jajčno hrano za kanarčke (saj so v vseh jajčnih hranah približno enake sestavine). Dam jo v posebno posodico, ne mešam z drugimi stvarmi. Pojejo jo mogoče pol žlice na teden, enkrat malo več, drugič manj.

Na navodilih sicer piše naj jo imajo vedno na razpolago v neomejeni količini, pa se mi zdi, da ni pametno pretiravati, ker je zadeva mastna. Poleg tega vsebuje vse kaj drugega kot jajca (stranski mlevski in mlečni proizvodi etc.). Najbolj zanimivo je bilo, da je kanarčica mladičke raje hranila s hrano, ki sem jo sama pripravila, kot pa z jajčno hrano. Pa sem jajčno hrano pravzaprav bolj zaradi mladičev kupila. Ko sem zebricama kupila posebno hrano namenjeno zebricam pa se je praktično sploh nista dotaknila. Se mi zdi, da je veliko raznih dodatkov čisto nepotrebnih, najbrž tudi jajčna hrana ni neobhodno potrebna.

Jajce jim dam enkrat tedensko, včasih samega, včasih še kaj dodam (naribano korenje, med, kokos moko). Najbrž tudi z jajci ni dobro pretiravati, enkrat tedensko je najbrž dovolj.
nika
nika
Član
Član

Število prispevkov : 175
Datum registracije : 12/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics