PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

poginila skopčevka

4 posters

Go down

poginila skopčevka Empty poginila skopčevka

Objavlja  danci Sre 28 Jul 2010, 03:02

Zdravo,

sem nova na tem forumu, bi pa prosila za vašo pomoč in mnenja.

V naši družini imamo, od kar pomnim, v svoji družbi ptice. Prejšnji teden pa je mojim starim staršem poginila skopčevka-samček, star 10 let. Stara starša, kljub temu, da sta vedela da je že star, ter da lahko pričakujeta smrt ljubljenčka, zelo prizadeta. Predvidevam da tudi zato, ker jima ga je podarila moja mami, ki pa je umrla lansko leto.
In zdaj sem v takem velikem križišču, pa nevem kam zavit. Oba z solzami v očeh zatrjujeta da nobene živali več nočeta imet. Sama pa vem, da sta to govorila tudi ko je poginil prejšnji papagajček, pa sta tega (Pikija) takoj vzljubila, kjub temu pa jima ne želim proti njuni volji kar prinesti novega. Prepirčana sem, da bi ga bila vesela, po drugi strani, pa me je strah ponovnega udarca, da jima pogine. Oba sta relativno mlada (68 in 72let), kar dobrega zdravja, popolnoma sposobna skrbeti zase in za druge. Mama ima zdaj strašne težave s krvnim tlakom, deda pa ves čas solzne oke. In to samo zaradi izgube našega malega družinskega člana. Rada bi jima to bolečino nekoliko omilila, zato s partnerjem razmišljava o nakupu drugega ptička, po možnosti takega katerega bi lahko naučila govoriti, sama pa imam še en velik kriterij in sicer, da more ptiček imeti dovolj visoko življenjsko dobo, da je zmožen preživeti oba. Upam da razumete zakaj...
Torej, prosim za vaša mneja, izkušnje kaj naj naredim, kakšno ptico priporočate (če jo) ali pa naj rajši še nekaj mesecev počakam? Če bi kupila novo, kdaj je najboljši čas (da je ne prehladim ipd).

Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav,
Danci
danci
danci
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 25/07/2010
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

poginila skopčevka Empty Re: poginila skopčevka

Objavlja  wolkec Sre 28 Jul 2010, 05:50

Mogoče nimfa. Življensko dobo ima 20-25let, če ima primeren prostor in dobro prehrano z vitamini(sadje, zelenjava)

Lp
wolkec
wolkec
Član
Član

Število prispevkov : 66
Datum registracije : 14/07/2010
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  jure95 Sre 28 Jul 2010, 10:10

Če želiš nabaviti tako papigo, ki bo imel visoko življensko dobo (20+), so primerne velike ptice in strednje ptice. Kot je že omenil "Wolkec" je primerna nimfa, kakšne rozele, ... - skratka vsi večji papagaji. Upam da sem ti kaj pomagal. Edino kar bi te prosil, je to, da papagaja NIKOLI ne kupi v trgovini za male živali (Zootic, Tukano,...), ampak pri rejcu (to pomeni, da mora biti ptica ročno hranjena ali vsaj navajena človeške družbe), ker se bo tako papiga še hitreje navezala na skrbnika in skrbnik/a na njo. Če poveš, iz kje si, ti lahko dodam nekaj kontaktov rejcov iz tvoje bližine.

LP Jure
jure95
jure95
Član
Član

Število prispevkov : 26
Datum registracije : 18/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  danci Sre 28 Jul 2010, 10:43

Obema se zahvaljujem za odgovora. Nimfa ni slaba ideja, nevem pa če jima bo ušeč-ostri kremplčki, precej glasna...(jo je mela moja sestra, pa jo je po porodu oddala drugi družini). Bom vzela na znanje glede rejcev, sem pa iz LJ, ni mi pa problem kjerkol po Sloveniji al pa mejne države...hvala tut za imena rejcev.

lp
Danci
danci
danci
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 25/07/2010
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Sre 28 Jul 2010, 19:20

http://www.eklektus.com/vstop.html

Najbližje, velik izbor in tudi napotke dobiš zdraven.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down