skubljenje mladičkov
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
skubljenje mladičkov
No moja rdeča samička me je danes zelo neprijetno presenečila, ko sem prišel domou je bilo vse polno majhnega perja...Samička je oskubila mladička...Z mladički je bila sama v kletki in tudi gnezdo sem odstranil, misleč da bo v miru odhranila mladička...
Mladička sta stara 23 in 24 dni, mislite da že jesta sama...???
Jaz mislim da ne...Poskušal sem ju nahraniti vendar nista želela...zdaj spita v kletki in zdi se mi da bosta žalostno končala...Kaj lahko storim, rad bi ju nekako rešil, vendar mislim da nimata volje...prosim za nasvete...pogled nanju je res žalosten...
Mladička sta stara 23 in 24 dni, mislite da že jesta sama...???
Jaz mislim da ne...Poskušal sem ju nahraniti vendar nista želela...zdaj spita v kletki in zdi se mi da bosta žalostno končala...Kaj lahko storim, rad bi ju nekako rešil, vendar mislim da nimata volje...prosim za nasvete...pogled nanju je res žalosten...
ikos12- Član
- Število prispevkov : 21
Datum registracije : 03/05/2009
Re: skubljenje mladičkov
Marko je napisal/a:Zdravo!
Poskusi z mrežo pregraditi kletko, na eni strani naj bosta mladička. na drugi pa mama.Če je prava mama ju bo hranila skozi mrežo.
Za sigurnost pa jima na dno(tla) kletke zdrobi jajčno hrano in pa trdo kuhano jajce, kajti v skodelici je še ne bosta našla. Mladičk bi morala počasi že sama poskušati jesti, lahko pa samičko spustiš zraven samo za nekaj časa, in opazuješ, če bo hranila mladiče in jo nato spet odstraniš.
Veliko uspeha
Lp
Mare
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Re: skubljenje mladičkov
Uuuufff... tudi sama sem imela takšno izkušnjo, vendar k sreči samo z eno samičko... Isto je oskubila mladička (do krvi) in nato njuno perje vpletala v gnezdo. Revčka sta bila vsa iz sebe... Ko sem prišla domov in videla razdejanje, sem jo seveda takoj "vrgla" ven in mladičke pustila samo z očetom. Oče je bil na srečo zelo vredu in je že od samega začetka lepo skrbel zanju, tako da nismo imeli nobenih problemov... Perje jima je zelo hitro zraslo nazaj in sta si popolnoma opomogla, čeprav sta grozno zgledala... Takšno obnašanje samičk ponavadi nastopi ko imajo prvič mladičke in pravzaprav še same ne vedo kaj bi. Ko je ta ista samička imela mladičke drugič, jih je vzgojila brez vsakršnih problemov - zato glavo gor!
Glede na to, da sta mladička že kar velika in sta sigurno že probavala malo sama jest, upoštevaj Markov načrt in jima po dnu kletke nasuj malo suhe ali vlažne jajčne hrane, skušaj jima ponuditi trdo kuhano jajce (predvsem veliko rumenjaka), dobro pa bi bilo probat tudi z nekaj semeni in kakšnim listom regrata ali solatke, da vidiš kako se bosta odzvala...
Zakaj pa nimaš samca zraven, si ga ločil od samičke?
Dobro bi bilo, da bi mi čim prej dobili kakšne slike teh tvojih kanarčkov in regala, ker mi je že kar malo sumljivo, ko imaš toliko problemov z dvema paroma kanarčkov - morda nekaj ne štima, pa bomo skupaj ugotovili...
Lp,
Glede na to, da sta mladička že kar velika in sta sigurno že probavala malo sama jest, upoštevaj Markov načrt in jima po dnu kletke nasuj malo suhe ali vlažne jajčne hrane, skušaj jima ponuditi trdo kuhano jajce (predvsem veliko rumenjaka), dobro pa bi bilo probat tudi z nekaj semeni in kakšnim listom regrata ali solatke, da vidiš kako se bosta odzvala...
Zakaj pa nimaš samca zraven, si ga ločil od samičke?
Dobro bi bilo, da bi mi čim prej dobili kakšne slike teh tvojih kanarčkov in regala, ker mi je že kar malo sumljivo, ko imaš toliko problemov z dvema paroma kanarčkov - morda nekaj ne štima, pa bomo skupaj ugotovili...
Lp,
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1