GOLOBI
+2
Maja
rok 14
6 posters
Stran 1 od 1
GOLOBI
imam eno vprašanje ?
doma imam dva tekmovalna goloba , ki jih vsak dan spustim iz kletke in zvečer se vrnejo vanjo zdaj pa dobim še dva pomeranska golšarja pa me zanima če se oni lahko navadijo da pridejo nazaj v kletko
doma imam dva tekmovalna goloba , ki jih vsak dan spustim iz kletke in zvečer se vrnejo vanjo zdaj pa dobim še dva pomeranska golšarja pa me zanima če se oni lahko navadijo da pridejo nazaj v kletko
rok 14- Član
- Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28
Re: GOLOBI
Kako to misliš, da ju spustiš iz kletke in se vrnejo? Misliš, da gresta letet in potem pridete nazaj? Najbrž govoriš o pismonošah. Za golšarje ti ne bi znala povedat, ker jih ne poznam dobro, vendar pa mislim, da so to okrasni golobi in te niso za spuščat ven. Morda bi lahko malo več povedal o tej tvoji kletki, kje si dobil golobe, koliko časa jih že imaš... Pa kakšne slikice bi tudi bile dobrodošle.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
rok 14 je napisal/a:imam eno vprašanje ?
Moj stric je včasih gojil golšarje in jih je imel v kurilnici na Poljanski 66b ker je bil hišnik samskega bloka. Bili so stalno spuščeni in niso šli daleč od doma. Vedno so se vrnili pred večerom v svoja gnezdišča. Le pa treba biti previden predno ga spustiš na prostost, ker rad odleti in se poizkuša vrniti v svoj prvotni golobnjak. Zato ga je prvo potrebno privaditi na novi dom, ki pa se mu nikakor ne reče kletka, ampak mora biti že kar orng golobnjak, drugače dvomim da boš imel kaj veselja z njimi. Mala kletka, spust malo na zrak in adijo proti domačem golobnjaku iz katerega je prišel do tebe.
Miki-Kodeljevo- V.I.P.
- Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60
Rok....Pomeranski golšarji so zelo slabi letalci....tako, da se ti ni potrebno bari da bi kam šli...ponavadi ne vzletijo niti na streho in se držijo bolj tal. Če pa že vzletijo so pri letenju zelo okorni in niso sposobni preleteti večje razdalje....vsekakor zelo zanimivi golobi, ki se znajo prikupiti. Čisto nekaj drugega je pismonoša, ki je dober letalec, z odlično orentacijo (če tega izpustiš iz kletke se vrne tja, kjer se izleže oziroma kjer je bil prvič izpuščen na prosto). Mogoče si imel v mislih okrasno tekmovanje? in ne gre za goloba pismonošo.
nitkar- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 25/08/2010
Starost : 43
zivjo...
rok, kot za zacetk bi te prosil da nam posles nekaj slikc da se prepricamo ce gre res za pomeranske golsarje...sicer pa kot so ti ze drugi povedali so golsarji precej ''štorasti'' kar se tiče letenja in spadajo med okrasne golobe. Ker so to veliki golobi cca 40- 50 cm morajo imeti res zagotovljen velik prostor. Če dobiš jajca in se ti mladiči izležejo pri tebui doma potem jih lahko ispustiš tudi na prosto. sicer ti bodo pobegnil.
Sklepam da si se zacetnik zato ti reje to vrsto golobov zaenkrat se odsetujem in ti predlagam da zacnes z nekoliko manjso pamso, npr. lasuljarji, pavčki... s pasmo ki je nekoliko (ce lahko temu tako recem) ''man zahtevna''.
prosim poslikaj tudi kletko ker me zanima res za kaksno vrsto kletke sploh gre..
golobi po mojem mnenju ne sodijo v kletke, temveč potrebuješ golobnjak.
Če se boš odločil za manjšo vrsto lahko kontaktiraš tudi mene.
hvala lp
rok, kot za zacetk bi te prosil da nam posles nekaj slikc da se prepricamo ce gre res za pomeranske golsarje...sicer pa kot so ti ze drugi povedali so golsarji precej ''štorasti'' kar se tiče letenja in spadajo med okrasne golobe. Ker so to veliki golobi cca 40- 50 cm morajo imeti res zagotovljen velik prostor. Če dobiš jajca in se ti mladiči izležejo pri tebui doma potem jih lahko ispustiš tudi na prosto. sicer ti bodo pobegnil.
Sklepam da si se zacetnik zato ti reje to vrsto golobov zaenkrat se odsetujem in ti predlagam da zacnes z nekoliko manjso pamso, npr. lasuljarji, pavčki... s pasmo ki je nekoliko (ce lahko temu tako recem) ''man zahtevna''.
prosim poslikaj tudi kletko ker me zanima res za kaksno vrsto kletke sploh gre..
golobi po mojem mnenju ne sodijo v kletke, temveč potrebuješ golobnjak.
Če se boš odločil za manjšo vrsto lahko kontaktiraš tudi mene.
hvala lp
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
rok 14- Član
- Število prispevkov : 77
Datum registracije : 26/08/2010
Starost : 28
Prosim popravi povezavo slike - kopirati moraš cel naslov, ne samo imeslike.jpg. Uporabi možnost "Uredi".
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
zivjo.
V golobnjaku sta se mi pojavili dve samički ''odveč'' (letošnja mladiča). In me res zanima če bi jih kdo vzel, zgolj namenjene začetnikom, ali pa če kdo morebiti pozna kakšnega, ki bi jih res rade volje vzel. Gre pa za pasmo lasuljarjev. Samički sta sestri, ena bele barve , ena po hrbtu rdeča, ostalo bela.
Hvala in lp.
V golobnjaku sta se mi pojavili dve samički ''odveč'' (letošnja mladiča). In me res zanima če bi jih kdo vzel, zgolj namenjene začetnikom, ali pa če kdo morebiti pozna kakšnega, ki bi jih res rade volje vzel. Gre pa za pasmo lasuljarjev. Samički sta sestri, ena bele barve , ena po hrbtu rdeča, ostalo bela.
Hvala in lp.
dires- Član
Krasni mladički so na slikicah. Če je možno, pošlji še slike odraslih in poskušaj prilepit običajno
velike slike.
velike slike.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
bom vendar imam z običajno velikostjo težave, tako da gre samo takole :S
dires- Član
Sicer se tudi na takih slikicah kar dobro vidi, vendar ti vseeno svetujem, dadires je napisal/a:bom vendar imam z običajno velikostjo težave, tako da gre samo takole :S
slikice pomanjšaš na 800x600 ali manj in jih po spodnjih navodilih prilepiš v okenček za vstavljanje slik "image".
http://www.pernati-prijatelji.com/t7-kako-prilepiti-slike-na-forum
Nazadnje urejal/a Alojzij Tor 16 Avg 2011, 09:11; skupaj popravljeno 1 krat
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
še enkrat pošljem če bo tole prijelo?? al bodo tele zadostovale?
dires- Član
Sm probal pa na žalost slikc ne morm pomanjšat :S
dires- Član
Stran 1 od 1