Vrste kanarčkov
3 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
Vrste kanarčkov
Pozdravljeni,
pred dnevi sem gledala slike Majinih kanarčkov, danes pa ne znam do njih - sem bolj lesena za računalnik. Med slikami so tudi slike čopastih kanarčkov, pa me zanima ali samčki teh kanarčkov tudi pojejo, ali pojejo samo rumeni - malino ali tako nekako.
Lep pozdrav.
Duška
pred dnevi sem gledala slike Majinih kanarčkov, danes pa ne znam do njih - sem bolj lesena za računalnik. Med slikami so tudi slike čopastih kanarčkov, pa me zanima ali samčki teh kanarčkov tudi pojejo, ali pojejo samo rumeni - malino ali tako nekako.
Lep pozdrav.
Duška
Duška- Član
- Število prispevkov : 33
Datum registracije : 21/10/2010
Starost : 62
Re: Vrste kanarčkov
Živjo Duška! Ni problema, ti bomo pomagali glede računalniških zadev... Če si želiš ogledati slike v galeriji, greš preprosto na galerijo. Najdeš jo v orodni vrstici pod logotipom (sliko) foruma - imaš "Kazalo", "Calendar" (koledar), nato pa "Gallery". Preprosto klikni nanjo, da se ti odpre. Znotraj boš našla dve podgaleriji, ena vsebuje slike članov foruma, druga pa slike iz razstav. Klikneš na prvo, nato pa izbiraš med albumi in zopet ko si želiš ogledati določenega, klikni na njega. Če si želiš slike ogledati v polni velikosti, klini na eno (recimo kar na prvo) in se nato med slikami pomikaj s puščicama, ki se pokažejo na vrhu. Če boš imela še kakšne težave, povej.
Kar se tiče mojih kanarčkov... Trenutno jim imamo 11, od tega samo enega čopastega - moj najljubši. Smo sicer želeli kakšnega potomca od njega in pred parimi leti tudi poskusili s parjenjem, pa ni bil zainteresiran (ima mene preveč rad - haha), sedaj pa je že 6 let star in ga ne bomo več "matrali" z zarodom. Pa tudi če bi nam ga uspelo sparit in dobiti lepe mladičke, bi bilo samo hudo za nas, ker jih ne bi želeli stran dat, prostora pa več ni.
Pri kanarčkih samčki pojejo, ne glede na vrsto. Včasih se sicer zna zgodit, da kakšen samec ne poje iz neznanega razloga in včasih se tudi zgodi, da kakšna samička zapoje. Pri kanarčkih poznamo več vrst pevcev, zato se tudi njihovo petje razlikuje. Različno pa pojejo tudi kanarčki iste vrste - čisto vsak kanarček poje malenkost drugače.
Kar se tiče mojih kanarčkov... Trenutno jim imamo 11, od tega samo enega čopastega - moj najljubši. Smo sicer želeli kakšnega potomca od njega in pred parimi leti tudi poskusili s parjenjem, pa ni bil zainteresiran (ima mene preveč rad - haha), sedaj pa je že 6 let star in ga ne bomo več "matrali" z zarodom. Pa tudi če bi nam ga uspelo sparit in dobiti lepe mladičke, bi bilo samo hudo za nas, ker jih ne bi želeli stran dat, prostora pa več ni.
Pri kanarčkih samčki pojejo, ne glede na vrsto. Včasih se sicer zna zgodit, da kakšen samec ne poje iz neznanega razloga in včasih se tudi zgodi, da kakšna samička zapoje. Pri kanarčkih poznamo več vrst pevcev, zato se tudi njihovo petje razlikuje. Različno pa pojejo tudi kanarčki iste vrste - čisto vsak kanarček poje malenkost drugače.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
Duška je napisal/a:Pozdravljeni,
Lep pozdrav.
Duška
Pozdravljena,
Čopasti kanarček, ki si ga opazila na Majini sliki, mislim, da je gloster. Gloster spada med postavne kanarčke in se pojavlja s čopo ali brez nje. Glostri so majhni in nabiti (okrogli) in niso predpisanih barv za razliko od barvnih kanarčkov, ki so brez čop, vitki in daljši in točno predpisanih barv in vzorcev. Ne glede na vrsto vsi samčki pojejo.
Kanarčki pevci se vzrejajo izključno za petje in se ne ocenjujejo po ostalih kriterijih. Sem spadajo:
- harški vrvivci
- malinoji
- španski timbradosi.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
[quote="Alojzij"]
Ni gloster, je čopasti kanarček. Je potomec rumene čopaste samičke in pisanega kanarčka, brez čope.Duška je napisal/a:Čopasti kanarček, ki si ga opazila na Majini sliki, mislim, da je gloster.
Maja- Admin
- Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34
galerija
Pozdravljeni,
glede galerije - to kar je napisala Maja znam narediti, samo tam ni teh slik, ki sem jih zadnjič gledala. Takrat sem videla slike kanarčkov po kletkah in slike čopastega kanarčka zunaj, v sobi, na postelji.
Lp Duška
glede galerije - to kar je napisala Maja znam narediti, samo tam ni teh slik, ki sem jih zadnjič gledala. Takrat sem videla slike kanarčkov po kletkah in slike čopastega kanarčka zunaj, v sobi, na postelji.
Lp Duška
Duška- Član
galerija
Še enkrat zdravo,
saj sem že napisala, da sem lesena za računalnik - sem že našla slikice, so na 2 strani albuma.
Hvala vsem za razlage, vidim, da zelo dosti veste o kanarčkih, jaz se pa z veseljem učim.
Lp Duška
saj sem že napisala, da sem lesena za računalnik - sem že našla slikice, so na 2 strani albuma.
Hvala vsem za razlage, vidim, da zelo dosti veste o kanarčkih, jaz se pa z veseljem učim.
Lp Duška
Duška- Član
Similar topics
» Različne vrste rac
» Kanarček vrste gloster
» Golobi - vrste in sorodniki
» Vrste nimf - mutacije
» Ne vem točno kake vrste je moj ta novi kanarček
» Kanarček vrste gloster
» Golobi - vrste in sorodniki
» Vrste nimf - mutacije
» Ne vem točno kake vrste je moj ta novi kanarček
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1