PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bisty

2 posters

Go down

Bisty Empty Bisty

Objavlja  ketty Čet 16 Dec 2010, 08:27

Naša Bisty (veliki aleksander ), stara je dve leti, se je zadnje dva tedna obnašala zeeeelooo čudno. vprašaj Grizla je papir na dnu cele dneve,čepela na tleh, ni bila več tak družabna, sam jedla je pa normalno. In včeraj je znesla jajčko... mižikanje Zdaj pa ne vem ali ji jo pustimo? Drugač pa ni preveč dovzetna, da bi sedela na njej..jo premetava..kljuva...sam je pa skoz v bližini...še ven iz kletke noče...ko je prej komaj čakala....Kaj sedaj...bo še kakšna jajčka? Kolk dolg bo to obdobje trajalo? Prosim, če kdo kaj ve o tem da mi napiše...imam drugač nimfo..samo je samec smejanje pa nima takšnih "obdobij". Hvala že vnaprej. zelo vesel Rada bi spet "staro Bisty" LP
ketty
ketty
Član
Član

Število prispevkov : 11
Datum registracije : 01/05/2010
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Bisty Empty Re: Bisty

Objavlja  Alojzij Čet 16 Dec 2010, 09:51

Samička je stara dve leti, živi v dobrih razmerah in normalno je, da je prišel klic narave. smejanje
Če bi imela ob sebi samca svoje vrste, utrezno gnezdo in mogoče tudi večji prostor, bi lahko
pričakovala celo mladiče.
Sedaj bodo seveda jajca, ki jih bo še znesla neoplojena in jih takoj zavrzi, da ji ne boš še dodatno
spodbujala nagon za valjenje. Nikakor ji ne dajaj v kletko stvari, ki bi ji omogočale in spodbujale izdelavo
gnezda.
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  ketty Čet 16 Dec 2010, 21:13

Najlepša hvala za nasvet..torej ji umaknemo jajčka...kolk časa pa lahk to traja? To obdobje? vprašaj
ketty
ketty
Član
Član

Število prispevkov : 11
Datum registracije : 01/05/2010
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Pet 17 Dec 2010, 10:06

Nimam izkušenj ravno z aleksandri, ampak ti bom odgovoril nasplošno o pticah.
Za razumevanje tega sicer normalnega pojava, moram začeti pri kokoših.
Kot je znano, kokoši nesejo jajca tudi takrat, ko nimajo petelina v svoji jati.
Nesti jih prenehajo v zimskem času, ko se skrajša dan, znižajo temperature in je
prehrana bolj pičla. kul

Mislim, da bo ta njena faza šla zelo hitro mimo. Nekaj časa jo prehranjuj samo
z osnovno prehrano in ne dodajaj vitaminov. Posebno vitamin "E" in prehrana bogata z njim,
povzroča intenzivni reproduktivni nagon.
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down