Bar v klasju
4 posters
Stran 1 od 1
Bar v klasju
Ker papigam zelo dosti dajem bar v klasju kot dopolnilno hrano tako rdečega kot rumenega, sedaj ko se je začela sezona mladičev, saj tudi oni dobijo tega ko že sami jedo. Me zanima ali ima kdo kake izkušnje s sejanjem bara na polju. Ker bi ga rad posejal na polju, me zanima ali kdo ve kdaj, kako in ali potrebuje kako posebno vrsto zemlje. Ali ima mogoče kdo seme za prodat od rdečega bara.
Na eni spletni strani sem prebral da ga nekateri namočijo v vodo. Me zanima za kako dolgo se namoči v vodo in kako se ga potem ponudi papigam.
Na eni spletni strani sem prebral da ga nekateri namočijo v vodo. Me zanima za kako dolgo se namoči v vodo in kako se ga potem ponudi papigam.
Re: Bar v klasju
jaz sem ga lani v začetku maja posadil tak kot pšenico sem pometal po vrtu na gosto pol pa sem z grabljami potegnil parkrat da se malo zakopalo seme in pa pokril da niso ptice mogle jest. sam sem videl da ko je blo velko neurje veter in pa dsoti dežja se mi je večino vlegla in pol je astal problem (plesen!) tak da letos bim isto naredil sam da bom tabil količe vsake 30cm v kocki in bom zavezal z vrvjo da se enbo moglo vležt na tla! seveda pa smo vrt pognojili z domačim gnojilom tak, da je bil fajn pognojen in imam velke pa lepe lati sam tiste ko pa so ležale pa sem vrgel ker so ble pelsnjive! za drugo leto pa že mam rešitev z koli in vrvjo.
seveda semena nisem kalil, ker ne vidim potrebe po kaljenju.. a za seme pa sem uporabl rdeči kupljen bar in sem semena potrgal dol z vejice in posadil in mi je lepo zrasel velke lati!
Lp Niko
seveda semena nisem kalil, ker ne vidim potrebe po kaljenju.. a za seme pa sem uporabl rdeči kupljen bar in sem semena potrgal dol z vejice in posadil in mi je lepo zrasel velke lati!
Lp Niko
Nazadnje urejal/a nigrigenis Tor 21 Dec 2010, 01:00; skupaj popravljeno 1 krat
nigrigenis- Član
- Število prispevkov : 239
Datum registracije : 30/11/2010
Starost : 34
ja v vodo ga daš da ti vskali ,potem pa prestaviš v zemljo(prve dni ga zalivaj da se prime potem pa pusti naravi da opravi svoje).najbolše uspeva spomladi ,poleti ko je dosti sonca,še boljša rešitev ti je rastlinjak kjer zunanje ptice ne pridejo zraven drugače ti ga bojo še ne dozorelega obrali ptiči.V rastlinjaku pa ga je potrebno bol pogosto zalivat. Bolša zemlja je lepše uspeva.Jaz sem ga imel letus poskusno kar na vrtu pa je bil bolj droben.Posadi konec aprila ali začetek maja,semena imaš že v baru drugače pa jih dobiš
tukaj čisto spodaj so semena ali pa v kaknem vrtnem hramu ,ni ti jih potrebno glih kaliti lahko jih kar useješ
obilo uspehov
tukaj čisto spodaj so semena ali pa v kaknem vrtnem hramu ,ni ti jih potrebno glih kaliti lahko jih kar useješ
obilo uspehov
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
tudi tole uspeva pri meni doma
koss- Član
koss to je repica ali?
nigrigenis- Član
- Število prispevkov : 239
Datum registracije : 30/11/2010
Starost : 34
odgovor je pravilennigrigenis je napisal/a:koss to je repica ali?
koss- Član
Komu ponudiš repico?
Darko Kavaš- Član
- Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46
repica ima v sebi veliko vitamina E in H
Primerna je za mladiče in odrasle kanarčke še posebaj rumene barve.Repica ma vsebi zelo dosti rumenega pigmenta to pa se vidi ko zdrobiš seme
Drugače je niger še bolši od repice s podobno sestavo
Primerna je za mladiče in odrasle kanarčke še posebaj rumene barve.Repica ma vsebi zelo dosti rumenega pigmenta to pa se vidi ko zdrobiš seme
Drugače je niger še bolši od repice s podobno sestavo
koss- Član
Stran 1 od 1