PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Program za vodenje evidence papig

5 posters

Go down

Program za vodenje evidence papig Empty Program za vodenje evidence papig

Objavlja  Darko Kavaš Pon 27 Dec 2010, 08:30

Prosil bi če ima kdo kako računalniško evidenco ali pozna kak računalniški program za vodenje evidenc ptic, da mi napiše. Ker smo v času računalništva in imam vse evidence na papirjih včasih za nekaj let nazaj, dolgo iščem kak podatek o samih parih ali mladičih, bi prosil za kakršno koli informacijo ali kak program da lahko to začnem z novo sezono vodit to na računalniku da ne bom več vpisoval na papir.
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Število prispevkov : 163
Datum registracije : 20/08/2010
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Program za vodenje evidence papig Empty Re: Program za vodenje evidence papig

Objavlja  Miki-Kodeljevo Pon 27 Dec 2010, 08:40

Ne glede na moderno tehnologijo bo vedno za vodenje evidence še vedno papir, edino računalnik lahko toliko olajša da je tabela na računalniku, po vpisu pa še vedno potreba po print in shranjevanje v arhiv, saj če se sesuje računalnik adijo evidenca.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 487
Datum registracije : 10/05/2009
Starost : 60

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Pon 27 Dec 2010, 09:44

Hja, z Microsoft Excel programom se da čudeže delat, samo treba je vedeti kaj kdo hoče v evidenci in kaj bi rad, da mu prikazuje. mižikanje
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Pon 27 Dec 2010, 10:03

Maja je napisal/a:Hja, z Microsoft Excel programom se da čudeže delat, samo treba je vedeti kaj kdo hoče v evidenci in kaj bi rad, da mu prikazuje. mižikanje

Vendar je na konci še vedno papir tisti ki shrani podatke dolgotrajno, ker v računalniku se kaj hitro lahko zgodi da podatki izginejo neznano kam, razen če se sproti shranjujejo na zunanji disk, usb ključ, cd ali disketo.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Pon 27 Dec 2010, 18:10

Vem da se da z microsoft excelom narediti marsikaj in to sprašujem če ima kdo kaj narejeno, da ne bom začel od začetka. glede shranjevanja podatkov pa se ne bojim, saj imam vse podatke shranjene na serverju kjer imam gor shranjene spletne strani ki jih izdelujem in ostale arhive, na tem serverju že imam poskenirane evidence ki jih sedaj urejam na papirjih, da ne bi čez čas zbledele.

Malo sem pobrskal po internetu in našel kar precej teh programov, če ima kdo kake izkušnje s katerim programom mi prosim naj napiše, da ne bom kupil kateri program potem pa ne bo to to kaj jaz želim. Ker nočem vstran metat par sto evrov brez potrebe.
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Miki-Kodeljevo Pon 27 Dec 2010, 18:19

V excelu si narediš navadno tabelo in jo radeliš na toliko razdelkov, kolikor podatkov hočeš imeti. Povsem enostavno in nakup kakršnega koli drugega programa za vodenje evidence je metanje denarja skozi okno.
Miki-Kodeljevo
Miki-Kodeljevo
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Darko Kavaš Pon 27 Dec 2010, 21:49

"Da me zopet ne bo kdo razumel narobe"

Povprašal sem če ima kdo kak program ali ostalo evidenco na računalniku ali kake izkušnje s tem. Ne pa da dobim tak komentar na moje vprašanje. Nisem vprašal ali se splača nakup programa ali ne. Ker sem se odločil da bom naredil korak naprej pri reji papig, bi rad tudi vodil te evidence. Ker hočem spremljat sam rodovnik papig, saj preučujem selektivno vzrejo (Selective Breeding- Inbreeding, Linebreeding, Outcrossing or a combination of all three -ne vem kako lahko to prevedem). Če ima kdo kake podatke o tej reji, mi prosim naj napiše da dobim čim več informacij.

Mislim da bi bilo dobro če član foruma ne ve odgovora tega ne poda, če pa že želi nekaj pripisati, to naj stori na tak način da bo izrazil svoje mnenje ne pa da napiše da je to brez veze. Saj nismo osnovnošolci in vemo če si član kakega foruma in ima nekdo neko vprašanje na to vprašanje odgovoriš ne pa da napišeš nekaj tja v en dan.
Zelo spoštujem člana ALOJZIJ saj vedno da strokoven odgovor ali komentar, če pa tega ne ve pa to napiše na način ki je razumljiv vsem nam.

Se opravičujem za moj komentar, ampak sem moral napisati.
Darko Kavaš
Darko Kavaš
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dominik Pon 27 Dec 2010, 22:59

BRAVO PREKMURJE ZA VPRAŠANJE SE DA ODGOVOR NE PA VSE OSTALO SAMO BISTVA NE
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Maja Tor 28 Dec 2010, 02:36

Sama žal ne poznam nobenega programa za papige, vem pa da jih je moč kupit (videla sem dobre programe za golobe). Če ne želite kupiti programa, potem ga pač ne boste imeli. Hotela pa sem reči, da se da z Excelom delati čudeže - v smislu, da se lahko naredi svoj "program" oz. se kopira določen program, pa še zastonj je.
Maja
Maja
Admin
Admin

Število prispevkov : 894
Datum registracije : 02/05/2009
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  guest Sre 29 Dec 2010, 12:36

guest
Član