Nimfa nese jajcka
3 posters
Stran 1 od 1
Nimfa nese jajcka
Pozdravljeni,
imam nimfico staro dobro leto in je zacela nesti jajcka, prvi, drugi, tretji, cetrti brez problema, pri petem pa se je zataknilo in sem jo peljala k vet. da je pomagal z gelom in jajcek je bil takoj zunaj, sesti spet k vet. vendar je trajalo malo dlje da je prisel ven. Danes pa je spet mirna in nic razigrana, vendar mi je vet. rekel, da mogoce malo prevec panicarim in bo slo vse po naravni poti, tako da k vet. nisem sla. Zanima me ce tudi vase nimfice tisti cas ko se pripravljajo da znesejo jajce niso tako radozive. Povedati moram se to, da drugce je, pije, kaka malo bolj tekoce, vendar iz kletke pa ne gre, drugace je skoraj vedno zunaj na igralnici ali pa kje pri nas in nekaj raziskuje, je zelo scrkljana, je rocno hranjena, tak da je res pravi cukrcek in zelo jo imamo radi, hvala za odgovore in ne mi zamirit za obsirni spis, me pac skrbi.
imam nimfico staro dobro leto in je zacela nesti jajcka, prvi, drugi, tretji, cetrti brez problema, pri petem pa se je zataknilo in sem jo peljala k vet. da je pomagal z gelom in jajcek je bil takoj zunaj, sesti spet k vet. vendar je trajalo malo dlje da je prisel ven. Danes pa je spet mirna in nic razigrana, vendar mi je vet. rekel, da mogoce malo prevec panicarim in bo slo vse po naravni poti, tako da k vet. nisem sla. Zanima me ce tudi vase nimfice tisti cas ko se pripravljajo da znesejo jajce niso tako radozive. Povedati moram se to, da drugce je, pije, kaka malo bolj tekoce, vendar iz kletke pa ne gre, drugace je skoraj vedno zunaj na igralnici ali pa kje pri nas in nekaj raziskuje, je zelo scrkljana, je rocno hranjena, tak da je res pravi cukrcek in zelo jo imamo radi, hvala za odgovore in ne mi zamirit za obsirni spis, me pac skrbi.
RUTH- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 05/01/2011
Starost : 58
Re: Nimfa nese jajcka
Na podobno "težavo" smo odgovarjali prejšni mesec, samo da je bila samica mali aleksander.
Povsem normalno je, da se samica vede drugače kadar leže jajca. Veterinar vam je dobro povedal.
Jasno je, da znesti jajce ni mačji kašelj. Ptice to opravijo ponavadi skrito pred našimi očmi, ker
pri pravem gnezdenju to opravijo v ustreznem gnezdu.
Znešena jajca sproti odstranjujte in ji ne dajajte povoda, da bi prepogosto
legla jajca
Povsem normalno je, da se samica vede drugače kadar leže jajca. Veterinar vam je dobro povedal.
Jasno je, da znesti jajce ni mačji kašelj. Ptice to opravijo ponavadi skrito pred našimi očmi, ker
pri pravem gnezdenju to opravijo v ustreznem gnezdu.
Znešena jajca sproti odstranjujte in ji ne dajajte povoda, da bi prepogosto
legla jajca
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hvala za odgovor, zdaj že vse to vem, ker je spet že 7 jajček, seveda sem ga vzela. Čim ga je zvalila je spet nagajivka in upam, da se bo nehalo za nekaj časa tole z jajčki.
RUTH- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 05/01/2011
Starost : 58
imam par nimf, imata 4 jajčka, včeraj se je zvalil en mladič vendar je poginil ali lahko kaj naredim kajti nimfi nočeta hraniti mladiča, mogoče celo ne vesta kako to gre...
hvala
hvala
inna- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 03/04/2011
Starost : 33
Vsaka žival, vključno z tvojima nimfama, nagonsko ve kako se hrani mladičke. Velikokrat se res zgodi , da mladinna je napisal/a:imam par nimf, imata 4 jajčka, včeraj se je zvalil en mladič vendar je poginil ali lahko kaj naredim kajti nimfi nočeta hraniti mladiča, mogoče celo ne vesta kako to gre...
hvala
par ne hrani mladičev dovolj dobro in kakšen mladič žal tudi pogine. To ne jemlji preveč tragično, ker bo za mladičke še več priložnosti.
Svetujem ti, da starše dobro hraniš in ne pregleduješ gnezdo prav pogosto, ker ju pri tem vznemirjaš.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Alojzij je napisal/a:Vsaka žival, vključno z tvojima nimfama, nagonsko ve kako se hrani mladičke. Velikokrat se res zgodi , da mladinna je napisal/a:imam par nimf, imata 4 jajčka, včeraj se je zvalil en mladič vendar je poginil ali lahko kaj naredim kajti nimfi nočeta hraniti mladiča, mogoče celo ne vesta kako to gre...
hvala
par ne hrani mladičev dovolj dobro in kakšen mladič žal tudi pogine. To ne jemlji preveč tragično, ker bo za mladičke še več priložnosti.
Svetujem ti, da starše dobro hraniš in ne pregleduješ gnezdo prav pogosto, ker ju pri tem vznemirjaš.
Upam, da bo naslednjič bolje in bodo mladički preživeli...
hvala
inna- Novi član
- Število prispevkov : 2
Datum registracije : 03/04/2011
Starost : 33
Stran 1 od 1