PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Papiga - podobno prhljaju

3 posters

Go down

Papiga - podobno prhljaju Empty Papiga - podobno prhljaju

Objavlja  majaklr Sob 29 Jan 2011, 03:48

Zdravo, pri mojem samčku sem opazila da se zadnje čase zelo veliko čoha pa tudi samička ga skos po glavci čisti in čohlja in sem danes ko sem imela spuščena opazila da mu tak beli prahec leti z njega ko se čoha zlo podobno je prhljaju. a lahko tudi papige imajo prhljaj ? mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo in kako se zdravi ?

LP Maja
majaklr
majaklr
Član
Član

Število prispevkov : 85
Datum registracije : 15/06/2010
Starost : 33

Nazaj na vrh Go down

Papiga - podobno prhljaju Empty Re: Papiga - podobno prhljaju

Objavlja  Poznavalec Sob 29 Jan 2011, 04:03

To "belo2 pri pticah je ovoj v katerem so nova peresa oziroma puh.Ptica bo zamenjala staro, obrabljeno perje z novim. Če je ptica udomačena ti bo pustila da jo čohaš po glavi, s tem ji odpreš to ovojnico, namreč to jo srbi.
Poznavalec
Poznavalec
Član
Član

Število prispevkov : 76
Datum registracije : 08/01/2011
Starost : 30

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Sob 29 Jan 2011, 04:11

Aha me je že skrbelo da je kaj resnega. veliko se mi ne pusti prijemati ga pa lahko dobim v roko in ga čoham če mu bo to bolj pomagalo.
drgače pa ga samička zelo veliko čoha po hlavi samo pri njej pa nisem opazila da bi imela te probleme....

Hvala za pomoč, LP Maja
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Sob 29 Jan 2011, 07:01

Rast in menjava perja pri pticah je normalen pojav. Ravno tako bel prah oz. prhljaj, ki ni nič drugega kot
ostanek tulca, ki obdaja mlado pero. Posebno pri večjih ptica lako dobro vidimo, kako iz korena poteka pero.
Na vrhu ta tulček pri vsakem posameznem peresu poka in se lušči.
Ta odpana snov podobna parafinu izgleda kot prah, ki se trdoživo nalaga po prostoru. Posebno dobro se "lepi" na ekran televizorja, zaradi statične elektrike ekrana. V času kurilne sezone, ko je v prostoru suh zrak mu omogoči, da se bo pogosteje kopal ali ga rahlo poškropi z mlačno vodo! klicaj
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  majaklr Ned 30 Jan 2011, 22:36

Kupila sem jima dodatek za lažje menjavanje perja pa v vodo sm jima zle vitaminčke dala.
drgač pa imam problem ker se nočeta kopat jima dam banjico v kletko pa sploh nočeta, sedaj pa vodo kr pršim po njima čeprav jima ni kaj preveč ušeč ampak potem pa se lepo sčistita...
majaklr
majaklr
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down