Papiga - podobno prhljaju
3 posters
Stran 1 od 1
Papiga - podobno prhljaju
Zdravo, pri mojem samčku sem opazila da se zadnje čase zelo veliko čoha pa tudi samička ga skos po glavci čisti in čohlja in sem danes ko sem imela spuščena opazila da mu tak beli prahec leti z njega ko se čoha zlo podobno je prhljaju. a lahko tudi papige imajo prhljaj ? mogoče kdo ve kaj bi to lahko bilo in kako se zdravi ?
LP Maja
LP Maja
majaklr- Član
- Število prispevkov : 85
Datum registracije : 15/06/2010
Starost : 33
Re: Papiga - podobno prhljaju
To "belo2 pri pticah je ovoj v katerem so nova peresa oziroma puh.Ptica bo zamenjala staro, obrabljeno perje z novim. Če je ptica udomačena ti bo pustila da jo čohaš po glavi, s tem ji odpreš to ovojnico, namreč to jo srbi.
Poznavalec- Član
- Število prispevkov : 76
Datum registracije : 08/01/2011
Starost : 30
Aha me je že skrbelo da je kaj resnega. veliko se mi ne pusti prijemati ga pa lahko dobim v roko in ga čoham če mu bo to bolj pomagalo.
drgače pa ga samička zelo veliko čoha po hlavi samo pri njej pa nisem opazila da bi imela te probleme....
Hvala za pomoč, LP Maja
drgače pa ga samička zelo veliko čoha po hlavi samo pri njej pa nisem opazila da bi imela te probleme....
Hvala za pomoč, LP Maja
majaklr- Član
Rast in menjava perja pri pticah je normalen pojav. Ravno tako bel prah oz. prhljaj, ki ni nič drugega kot
ostanek tulca, ki obdaja mlado pero. Posebno pri večjih ptica lako dobro vidimo, kako iz korena poteka pero.
Na vrhu ta tulček pri vsakem posameznem peresu poka in se lušči.
Ta odpana snov podobna parafinu izgleda kot prah, ki se trdoživo nalaga po prostoru. Posebno dobro se "lepi" na ekran televizorja, zaradi statične elektrike ekrana. V času kurilne sezone, ko je v prostoru suh zrak mu omogoči, da se bo pogosteje kopal ali ga rahlo poškropi z mlačno vodo!
ostanek tulca, ki obdaja mlado pero. Posebno pri večjih ptica lako dobro vidimo, kako iz korena poteka pero.
Na vrhu ta tulček pri vsakem posameznem peresu poka in se lušči.
Ta odpana snov podobna parafinu izgleda kot prah, ki se trdoživo nalaga po prostoru. Posebno dobro se "lepi" na ekran televizorja, zaradi statične elektrike ekrana. V času kurilne sezone, ko je v prostoru suh zrak mu omogoči, da se bo pogosteje kopal ali ga rahlo poškropi z mlačno vodo!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Kupila sem jima dodatek za lažje menjavanje perja pa v vodo sm jima zle vitaminčke dala.
drgač pa imam problem ker se nočeta kopat jima dam banjico v kletko pa sploh nočeta, sedaj pa vodo kr pršim po njima čeprav jima ni kaj preveč ušeč ampak potem pa se lepo sčistita...
drgač pa imam problem ker se nočeta kopat jima dam banjico v kletko pa sploh nočeta, sedaj pa vodo kr pršim po njima čeprav jima ni kaj preveč ušeč ampak potem pa se lepo sčistita...
majaklr- Član
Stran 1 od 1