Kako odvadit "parjenja"
2 posters
Stran 1 od 1
Kako odvadit "parjenja"
Imam en ogromen problem, ki je nastal iz neposlušnosti. Sedaj je naš Miki v obdobju, kjer bi rad vsak dan naskočil taščin prst in na njem potem izpustil svoja semenčeca. Seveda sem jo čisto vsak dan opozarjala, naj mu tega ne dela, pa me je vsakič kar preslišala. In zdaj je papagaj čisto znorel. Čivka od jutra do večera, kakor hitro sliši koga spodaj hodit, vrata odpirat, se pogovarjat, po stopnicah hodit itn. Pri hiši nas je 5, malo težko bi bilo živeti samo zunaj hiše. It to tako glasno čivka, da se bojimo, da mu bo srček počil. Nam pa bobnič. Nikogar več ne uboga, samo ko se "znori" ob taščinem prstu, potem je miren. Naslednji dan pa jovo na novo. Moj in fantov prst ni dober, ogledalo tudi ne, samo tašča. Sem mu že razmišljala samičko pripeljat, samo potem bi bil konec z učenjem besed. Poleg tega ne vem, če bi se sploh razumela. Vprašanje: kaj lahko storim? Konec koncev je papagaj moj, vsak dan sem jaz z njim 24/7, tašča ga pogleda vsak drugi, tretji dan za par minut. Razen ko me ni, potem niti ne želim vedet kaj vse mu dovoli...
yulchi- Član
- Število prispevkov : 24
Datum registracije : 15/10/2010
Starost : 39
Re: Kako odvadit "parjenja"
Pozdravljena yulchi.
Moj pokojni papagajček je to pred par leti počel kakšen mesec z mojim palcem, nekajkrat na teden in nisem mu branila. Še zabavala sem se zraven in mu privoščila, zakaj pa ne? Saj ima tudi on svoje potrebe in s tem prav nikomur ne škodi.
Če smo ljudje tako egoistični, da imamo samo enega ptička, da bi nas zabaval s svojim govorjenjem in vragolijami, mu pa menda lahko privoščimo tudi nekaj veselja, kajne?
Vse preveč ljudi pozablja, da so živalice, ki jih imamo povsem v svoje veselje, tudi živa bitja s svojimi željami, potrebami in navadami.
No, to je seveda moje povsem osebno mnenje, pa brez zamere.
Moj pokojni papagajček je to pred par leti počel kakšen mesec z mojim palcem, nekajkrat na teden in nisem mu branila. Še zabavala sem se zraven in mu privoščila, zakaj pa ne? Saj ima tudi on svoje potrebe in s tem prav nikomur ne škodi.
Če smo ljudje tako egoistični, da imamo samo enega ptička, da bi nas zabaval s svojim govorjenjem in vragolijami, mu pa menda lahko privoščimo tudi nekaj veselja, kajne?
Vse preveč ljudi pozablja, da so živalice, ki jih imamo povsem v svoje veselje, tudi živa bitja s svojimi željami, potrebami in navadami.
No, to je seveda moje povsem osebno mnenje, pa brez zamere.
Mica- Član
- Število prispevkov : 23
Datum registracije : 28/01/2011
Starost : 74
...o, glej jo, podobnega papagaja imaš kot je moj
Potem pa jima naj bo, čeprav sem jaz drugačnega mnenja. Gre se za to, da začne nenormalno čivkati, samo da zasliši kakšen glas ali hrup. Tega do pred kratkim ni delal, zdaj pa skoz. Direkt se mi smili, ker nobenega ne upošteva, samo tašče. Ona pa ga pogleda samo na vsake par dni. Zato iščem rešitev.
No, vseeno, hvala za odgovor! Bom poskušala sprejet to njegovo obnašanje. Ali pa kakšno samičko najt.
Potem pa jima naj bo, čeprav sem jaz drugačnega mnenja. Gre se za to, da začne nenormalno čivkati, samo da zasliši kakšen glas ali hrup. Tega do pred kratkim ni delal, zdaj pa skoz. Direkt se mi smili, ker nobenega ne upošteva, samo tašče. Ona pa ga pogleda samo na vsake par dni. Zato iščem rešitev.
No, vseeno, hvala za odgovor! Bom poskušala sprejet to njegovo obnašanje. Ali pa kakšno samičko najt.
yulchi- Član
Ja, moj avatar je moj pokojni papagajček, pred 14. dnevi je odšel v ptičja nebesa, star je bil skoraj 10 let in pol. Še vedno žalujem za njim.
Nenormalno čivka zato, ker je zaljubljen, saj tudi ljudje takrat drugače grulimo,
V tolažbo naj ti bo, da ga bo tako, kot ga je prijelo, tudi minilo in prav nobene potrebe ni, razen če želiš mlade, da mu iščeš nevesto.
Če bo imel "punco", bo najbrž res manj družaben do ljudi, tudi govoril najbrž ne bo tako rad.
Nenormalno čivka zato, ker je zaljubljen, saj tudi ljudje takrat drugače grulimo,
V tolažbo naj ti bo, da ga bo tako, kot ga je prijelo, tudi minilo in prav nobene potrebe ni, razen če želiš mlade, da mu iščeš nevesto.
Če bo imel "punco", bo najbrž res manj družaben do ljudi, tudi govoril najbrž ne bo tako rad.
Mica- Član
Ah, moje sožalje. Mi si niti več ne znamo predstavljat življenja brez njega, čeprav so na začetku bili vsi, razen fanta, proti. Zdaj pa je od vseh, samo od mene ne
Ogromno besed ve, poleg tega na vsake tolko časa nove slišimo. Zelo je brihten
Ogromno besed ve, poleg tega na vsake tolko časa nove slišimo. Zelo je brihten
yulchi- Član
No yulchi, kako je s tvojim papagajem? Je še vedno zaljubljen?
Predvidevam, da ga je minilo tako, kot s je začelo. Poročaj!
Predvidevam, da ga je minilo tako, kot s je začelo. Poročaj!
Mica- Član
Jaaaaaj, nekega hipa ga je minilo, ampak ponovno ga razganja. Neko foro je dobil, da naskakuje prste na nogah in na rokah, tak da večinoma je na tleh in se obnaša kot kaka kura Samo za nami hodi in ga sploh ni strah, če ga "želiš pohodit". Nemogoče ga je spravit s tal nekam više. Direkt napadalen rata. Zjutraj je prva stvar, da prileti na odejo in se dere kot sraka, če noge ne daš izpod odeje ven. Ne vem no, hiperaktiven do amena
...ampak cute in pravi cukrček, ko ima mirne urice...
...ampak cute in pravi cukrček, ko ima mirne urice...
yulchi- Član
Vsak papagaj ima svoje finte, tudi ljudje jih imamo.
Pred leti je imela znanka papagaja, ki je tudi zelo veliko hodil po tleh in z majhno žogico igral nogomet, prava faca je bil. Mojega pokojnega papagaja sem tudi naučila nekaj podobnega, v začetku je igral nogomet po tleh, potem se je preselil na mizo in nas vse zabaval. Kupila sem mu majhno žogico iz nekakšne plastične mreže, v kateri je kraguljček in z njo je imel neverjetno veliko veselja, kar s krempeljci jo je "zahakljal" in vrgel, ali pa jo brcal. Mogoče bi tudi tvoj ptiček lahko preusmeril svojo odvečno energijo na kakšno žogico.
Te žogice so podobne: http://www.zoorex.si/trgovina/index.php/muce/igra/karlie-nore-zogice-2-kosa.html#
Pred leti je imela znanka papagaja, ki je tudi zelo veliko hodil po tleh in z majhno žogico igral nogomet, prava faca je bil. Mojega pokojnega papagaja sem tudi naučila nekaj podobnega, v začetku je igral nogomet po tleh, potem se je preselil na mizo in nas vse zabaval. Kupila sem mu majhno žogico iz nekakšne plastične mreže, v kateri je kraguljček in z njo je imel neverjetno veliko veselja, kar s krempeljci jo je "zahakljal" in vrgel, ali pa jo brcal. Mogoče bi tudi tvoj ptiček lahko preusmeril svojo odvečno energijo na kakšno žogico.
Te žogice so podobne: http://www.zoorex.si/trgovina/index.php/muce/igra/karlie-nore-zogice-2-kosa.html#
Mica- Član
Ja, ma to žogico, pa tri žogice, ki se med seboj povezujejo, pa vrtiljak, pa olimpijske obroče v kletki (s temi se največ ukvarja). Nekak se noče spoprijateljit s ta veliko žogico, čeprav vidim, da mu je zvončkljanje všeč. Sem mu dala celo pred ogledalo, pa je na njo stopil in se je stran odkotalila in tam ostala - sama. Miki pa se je naprej ukvarjal s svojim "prijateljčkom" v ogledalu
Saj opažam, da ga počasi mineva hoja po tleh. Danes je začel raziskovati pritličje, kar naenkrat je dol poletel po stopnicah. Po novem bodo morala biti vrata zaprta, da ne bo pobegnil dol ali celo ven iz hiše...
Kaj pa ti, Mica? Zdaj že majhni papagajčki v leglih odraščajo. Si boš nabavila kakšnega novega?
Saj opažam, da ga počasi mineva hoja po tleh. Danes je začel raziskovati pritličje, kar naenkrat je dol poletel po stopnicah. Po novem bodo morala biti vrata zaprta, da ne bo pobegnil dol ali celo ven iz hiše...
Kaj pa ti, Mica? Zdaj že majhni papagajčki v leglih odraščajo. Si boš nabavila kakšnega novega?
yulchi- Član
Me veseli, da vam je Miki vsem v veselje, to pa le pazite, da vam ne bo pobrisal, očitno je zelo brihten in bo kmalu ugotovil, kje je pot na prostost. Zunaj se mu pa ne piše dobro ...
Seveda imam novega papagajčka, Max mu je ime, več o meni in njemu pa lahko preberš v moji predstavitveni temi, tam sem največ pisala: http://www.pernati-prijatelji.com/t594-mica.
Saj res, še to. Moj pokojni Pepi ni imel ogledalca v kletki, ker je, ko ga je imel, postal neverjetno siten in kar malo napadalen, navadil se je poleteti do kopalnice in se tam zabaval pred ogledalom, ko se je naveličal, je prišel pa nazaj, ali je pa kar pred ogledalom malo zadremal.
Seveda imam novega papagajčka, Max mu je ime, več o meni in njemu pa lahko preberš v moji predstavitveni temi, tam sem največ pisala: http://www.pernati-prijatelji.com/t594-mica.
Saj res, še to. Moj pokojni Pepi ni imel ogledalca v kletki, ker je, ko ga je imel, postal neverjetno siten in kar malo napadalen, navadil se je poleteti do kopalnice in se tam zabaval pred ogledalom, ko se je naveličal, je prišel pa nazaj, ali je pa kar pred ogledalom malo zadremal.
Mica- Član
Similar topics
» kako poteka valjenje ?
» rad bi udomačil nimfo
» Kako ga navaditi
» kako kaj z mladički
» Kako navaditi skobčevko
» rad bi udomačil nimfo
» Kako ga navaditi