PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako odvadit "parjenja"

2 posters

Go down

Kako odvadit "parjenja" Empty Kako odvadit "parjenja"

Objavlja  yulchi Tor 08 Feb 2011, 08:39

Imam en ogromen problem, ki je nastal iz neposlušnosti. Sedaj je naš Miki v obdobju, kjer bi rad vsak dan naskočil taščin prst in na njem potem izpustil svoja semenčeca. Seveda sem jo čisto vsak dan opozarjala, naj mu tega ne dela, pa me je vsakič kar preslišala. In zdaj je papagaj čisto znorel. Čivka od jutra do večera, kakor hitro sliši koga spodaj hodit, vrata odpirat, se pogovarjat, po stopnicah hodit itn. Pri hiši nas je 5, malo težko bi bilo živeti samo zunaj hiše. It to tako glasno čivka, da se bojimo, da mu bo srček počil. Nam pa bobnič. Nikogar več ne uboga, samo ko se "znori" ob taščinem prstu, potem je miren. Naslednji dan pa jovo na novo. Moj in fantov prst ni dober, ogledalo tudi ne, samo tašča. Sem mu že razmišljala samičko pripeljat, samo potem bi bil konec z učenjem besed. Poleg tega ne vem, če bi se sploh razumela. Vprašanje: kaj lahko storim? Konec koncev je papagaj moj, vsak dan sem jaz z njim 24/7, tašča ga pogleda vsak drugi, tretji dan za par minut. Razen ko me ni, potem niti ne želim vedet kaj vse mu dovoli...
yulchi
yulchi
Član
Član

Število prispevkov : 24
Datum registracije : 15/10/2010
Starost : 39

Nazaj na vrh Go down

Kako odvadit "parjenja" Empty Re: Kako odvadit "parjenja"

Objavlja  Mica Tor 08 Feb 2011, 13:04

Pozdravljena yulchi.nasmeh
Moj pokojni papagajček je to pred par leti počel kakšen mesec z mojim palcem, nekajkrat na teden in nisem mu branila. Še zabavala sem se zraven in mu privoščila, zakaj pa ne? jezen Saj ima tudi on svoje potrebe in s tem prav nikomur ne škodi.
Če smo ljudje tako egoistični, da imamo samo enega ptička, da bi nas zabaval s svojim govorjenjem in vragolijami, mu pa menda lahko privoščimo tudi nekaj veselja, kajne? smejanje
Vse preveč ljudi pozablja, da so živalice, ki jih imamo povsem v svoje veselje, tudi živa bitja s svojimi željami, potrebami in navadami. mižikanje
No, to je seveda moje povsem osebno mnenje, pa brez zamere.
Mica
Mica
Član
Član

Število prispevkov : 23
Datum registracije : 28/01/2011
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  yulchi Sre 09 Feb 2011, 23:16

...o, glej jo, podobnega papagaja imaš kot je moj zelo vesel

Potem pa jima naj bo, čeprav sem jaz drugačnega mnenja. Gre se za to, da začne nenormalno čivkati, samo da zasliši kakšen glas ali hrup. Tega do pred kratkim ni delal, zdaj pa skoz. Direkt se mi smili, ker nobenega ne upošteva, samo tašče. Ona pa ga pogleda samo na vsake par dni. Zato iščem rešitev.

No, vseeno, hvala za odgovor! Bom poskušala sprejet to njegovo obnašanje. Ali pa kakšno samičko najt.
yulchi
yulchi
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Mica Čet 10 Feb 2011, 05:44

Ja, moj avatar je moj pokojni papagajček, pred 14. dnevi je odšel v ptičja nebesa, star je bil skoraj 10 let in pol. Še vedno žalujem za njim. jokanje
Nenormalno čivka zato, ker je zaljubljen, saj tudi ljudje takrat drugače grulimo, mižikanje
V tolažbo naj ti bo, da ga bo tako, kot ga je prijelo, tudi minilo in prav nobene potrebe ni, razen če želiš mlade, da mu iščeš nevesto. nasmeh
Če bo imel "punco", bo najbrž res manj družaben do ljudi, tudi govoril najbrž ne bo tako rad. kul
Mica
Mica
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  yulchi Čet 10 Feb 2011, 06:24

Ah, moje sožalje. Mi si niti več ne znamo predstavljat življenja brez njega, čeprav so na začetku bili vsi, razen fanta, proti. Zdaj pa je od vseh, samo od mene ne smejanje2
Ogromno besed ve, poleg tega na vsake tolko časa nove slišimo. Zelo je brihten I love you
yulchi
yulchi
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Mica Čet 21 Apr 2011, 11:48

No yulchi, kako je s tvojim papagajem? Je še vedno zaljubljen? smejanje
Predvidevam, da ga je minilo tako, kot s je začelo. Poročaj! mižikanje
Mica
Mica
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  yulchi Pet 22 Apr 2011, 10:11

Jaaaaaj, nekega hipa ga je minilo, ampak ponovno ga razganja. Neko foro je dobil, da naskakuje prste na nogah in na rokah, tak da večinoma je na tleh in se obnaša kot kaka kura smejanje Samo za nami hodi in ga sploh ni strah, če ga "želiš pohodit". Nemogoče ga je spravit s tal nekam više. Direkt napadalen rata. Zjutraj je prva stvar, da prileti na odejo in se dere kot sraka, če noge ne daš izpod odeje ven. Ne vem no, hiperaktiven do amena Twisted Evil

...ampak cute in pravi cukrček, ko ima mirne urice...
yulchi
yulchi
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Mica Pet 22 Apr 2011, 12:29

Vsak papagaj ima svoje finte, tudi ljudje jih imamo. mižikanje
Pred leti je imela znanka papagaja, ki je tudi zelo veliko hodil po tleh in z majhno žogico igral nogomet, prava faca je bil. Mojega pokojnega papagaja sem tudi naučila nekaj podobnega, v začetku je igral nogomet po tleh, potem se je preselil na mizo in nas vse zabaval. nasmeh Kupila sem mu majhno žogico iz nekakšne plastične mreže, v kateri je kraguljček in z njo je imel neverjetno veliko veselja, kar s krempeljci jo je "zahakljal" in vrgel, ali pa jo brcal. Mogoče bi tudi tvoj ptiček lahko preusmeril svojo odvečno energijo na kakšno žogico. smejanje
Te žogice so podobne: http://www.zoorex.si/trgovina/index.php/muce/igra/karlie-nore-zogice-2-kosa.html#
Mica
Mica
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  yulchi Sob 23 Apr 2011, 03:29

Ja, ma to žogico, pa tri žogice, ki se med seboj povezujejo, pa vrtiljak, pa olimpijske obroče v kletki (s temi se največ ukvarja). Nekak se noče spoprijateljit s ta veliko žogico, čeprav vidim, da mu je zvončkljanje všeč. Sem mu dala celo pred ogledalo, pa je na njo stopil in se je stran odkotalila in tam ostala - sama. Miki pa se je naprej ukvarjal s svojim "prijateljčkom" v ogledalu smejanje2

Saj opažam, da ga počasi mineva hoja po tleh. Danes je začel raziskovati pritličje, kar naenkrat je dol poletel po stopnicah. Po novem bodo morala biti vrata zaprta, da ne bo pobegnil dol ali celo ven iz hiše...

Kaj pa ti, Mica? Zdaj že majhni papagajčki v leglih odraščajo. Si boš nabavila kakšnega novega?
yulchi
yulchi
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Mica Sob 23 Apr 2011, 09:01

Me veseli, da vam je Miki vsem v veselje, to pa le pazite, da vam ne bo pobrisal, očitno je zelo brihten in bo kmalu ugotovil, kje je pot na prostost. mižikanje Zunaj se mu pa ne piše dobro ...
Seveda imam novega papagajčka, Max mu je ime, več o meni in njemu pa lahko preberš v moji predstavitveni temi, tam sem največ pisala: http://www.pernati-prijatelji.com/t594-mica. nasmeh
Saj res, še to. Moj pokojni Pepi ni imel ogledalca v kletki, ker je, ko ga je imel, postal neverjetno siten in kar malo napadalen, navadil se je poleteti do kopalnice in se tam zabaval pred ogledalom, ko se je naveličal, je prišel pa nazaj, ali je pa kar pred ogledalom malo zadremal. smejanje
Mica
Mica
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down