PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

tri porednice

4 posters

Go down

tri porednice Empty tri porednice

Objavlja  vlado Pet 18 Mar 2011, 05:24

Živijo

Sem nov tukaj in me zanima nekaj o mojih nimfah.
Nimfe imam 6 mesecev, so zelo nagajive, ne pustijo se še prijeti, vendar so se precej navadile na nas. Rad bi izvedel kako ločiti samčka in samičko, predvsem pa me zanima zakaj si vse tri papige vsevprek pulijo perje na zgornji strani vratu. Pulijo druga drugi in mislim da jim to ne paše ker glasno zažvrgolijo ob puljenju. Drugače so zdrave in zelo lepe in pridne. Če jim žvižgam mi veselo odgovarjajo tako dolgo da se skoraj naveličaš.
vlado
vlado
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 18/03/2011
Starost : 55

Nazaj na vrh Go down

tri porednice Empty Re: tri porednice

Objavlja  guest Pet 18 Mar 2011, 05:44

pomoje bo najbolje da objavite kakšno sliko od nimf, potem se bo hitro videlo katerega spola so
guest
Član
Član

Število prispevkov : 83
Datum registracije : 25/04/2010
Starost : 74

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Pet 18 Mar 2011, 07:15

Če prav razumem, imaš tri nimfe skupaj v eni kletki , ki prav gotovo ni tako velika, da bi se lahko
umikale druga pred drugo.
Prvo ni najbolje , da imaš več ptic iste vrste skupaj , če hočeš da se posvečajo tebi. V tem primeru ne bodo
nikoli popolnoma udomačene, ker imajo za družbo svoje vrstnice. nasmeh

Spol se loči po rdečih ličnicah. Pri samcu so bolj intenzivne pri samici so bolj blede. Samicina glava in telo
sta nežnejša napram samcu.
Vsekakor v eni kletki ne boš smel imeti več kot en par, če hočeš , da se ne bodo še naprej prepirali
in pulili perje. presenečen
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  eellaa Sob 19 Mar 2011, 22:16

Gospod Alojzij imam kletko velikosti 800x700x450mm. Verjetno bo zares premajhna zato bom nabavil večjo. Približno kakšno velikost mi svetujete da bi ptice ostale skupaj.
eellaa
eellaa
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 21/02/2011
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Ned 20 Mar 2011, 06:41

eellaa je napisal/a:Gospod Alojzij imam kletko velikosti 800x700x450mm. Verjetno bo zares premajhna zato bom nabavil večjo. Približno kakšno velikost mi svetujete da bi ptice ostale skupaj.
Verjetno te bom razočaral, ker ti ne morem povedati konkretnih mer dovolj velike kletke , da bi ti rešil svoj primer.
Kletka, ki jo imaš je kar ustrezna za eno nimfo ali celo par.
Običajno imamo za ljubljenčka samo eno ptico.!! klicaj
Predno se odločiš za novo kletko, razmisli, če morda nebi vsaj ene ptice komu oddal ali prodal.!!!
S tem bi rešil že velik del problema. Odločitev je seveda tvoja. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  eellaa Pon 21 Mar 2011, 01:29

Gospod Alojzij pozdravljeni.
Sedaj mislim da sem rešil problem , namreč moje tri papige sem preselil v prostor velikosti zelo velike dnevne sobe. Prostor je zelo svetel(2 okni) čist brez prepiha in normalno topel. V prostor sem prinesel 2 metra visoko drevo gaber da imajo ptice svoje drevo, prav tako sem dal v sobo tudi kletko da bodo lahko hodili v njo in ven, posebej imajo sklečko z hrano in vodo za kopel. Dodal sem jim zaboj od jabolk naložen z fino krmo za gnezdo ali igro. Oddal jih ne bi rad kvečjemu sem hotel še kaj nabaviti. Hvala
eellaa
eellaa
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 21/02/2011
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Pon 21 Mar 2011, 06:58

Sedaj si res naredil kakor je potrebno. Soba, ki jo omenjaš, je sedaj nadomestila veliko kletko ali
preletalnico. Običajna kletka sedaj nima nobene vloge več in tudi vanjo ne bodo hodile.
Praviš, da bi imel še več papig?
Zavedati se moraš, da bi imel potem naenkrat preveč ptic, ker bi sigurno hotel imeti tudi mladičke.
Nimfe za gnezdo ne potrebujejo sena ali drugih bilk, dovolj jim je gnezdilnica z odprtino.
Dobro bo, če boš namestl nasproti drevesa, ki si ga postavil, še kakšno vejo ali palico, da bodo lahko
nemoteno letele iz ene veje na drugo. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

tri porednice Empty tri porednice

Objavlja  vlado Pon 04 Apr 2011, 19:14

LP
Ko bi videli veselje pri nas. Naš nimfek Jaka ni več Jaka ampak Jakica? Nemogoče, pa je, naš Jaka je znesel jajčko torej je Jakica! Za njo sedaj že vemo spol, Koki in Piki pa bosta zagotovo ostala kar sta, kar naprej osvajata Jakico ji žvrgolita in pojeta da je veselje poslušati tak trio. Sedaj ko imajo preletalnico si ne pulijo več perja pač pa veselo letajo sem ter tja. Dobili so tudi posodo za kopel- podstavek od korita za rože, noter pa 1 cm vode. Opazil sem, da se že igrajo v vodi, resda bolj sramežljivo ampak vendar se. Kupili smo jim novo vrsto hrane kot dodatek seveda, sončnična in bučna semena neoluščena. Grizljajo da se jih sliši nekaj metrov stran. zelo vesel Tako to bo za danes vse ker me že kliče moj Piki z svojim pijou pijouuu. lep pozdrav.
vlado
vlado
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 18/03/2011
Starost : 55

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down