Riževec
+6
Aleksander85
IgorR.
vkrsinar
Alojzij
koss
GRAMIK
10 posters
Stran 1 od 1
Riževec
Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?
Ali jih ima kdo?
GRAMIK- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 28/03/2011
Starost : 44
Re: Riževec
mam delujoč par riževcev pa mi glih valita če malce počakaš se lako zmenivaGRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
Riževce se pogosto videva na razstavah v več barvnih mutacijah. Nikogar sicer ne poznam, ki bi se ukvarjal samoGRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?
z riževci. Ponavadi imajo kakšen par tisti, ki se ukvarjajo z zebricami, gould amadinami in ostalimi eksotičnimi pticami.
Vsekakor na kratek rok ti ne morem zagotoviti, da bi jih kmalu kje našel. Poskusi konaktirati člane iz kranjskega
društva: g. Rozman, g. Osterman ....Malo kasneje, ko bodo mladiči ne bi smelo biti problema.
http://liscek-kranj.com/
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Ja super takoj Od kje pa ste? jaz sem okolica Ajdovščinekoss je napisal/a:mam delujoč par riževcev pa mi glih valita če malce počakaš se lako zmenivaGRAMIK je napisal/a:Sem ljubitelj Riževcev pa bi rad kje dobil samčka pa samičko kje se jih da kupiti?
Ali jih ima kdo?
GRAMIK- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 28/03/2011
Starost : 44
iz savinske doline čez kak mesec bo parček na voljo
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
Mene tudi zanima, če je še na voljo kakšen par. Tudi jaz sem iz savinjske.
vkrsinar- Član
- Število prispevkov : 13
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 46
evo, se en interesent za nakup...jaz pa obala
IgorR.- Član
- Število prispevkov : 55
Datum registracije : 30/12/2010
Starost : 45
Opažam, da vas kar nekaj članov intenzivno išče riževce, zato vam bom posredoval nekaj napotkov
in smernic.
Riževec (Padda oryzivora) je dokaj velik in krepak ptič z močnim rdečkastim kljunom. Ker je priljubljen
sobni ptič, se pojavlja več barvnih mutacijah.
Osnovna barva je siva, kljun, noge in kožni obroč okoli oči so rdeči. Spola se na prvi pogled ne ločita, razen
po običajnih razlikah med spoloma, kar pa razlikuje samo tisti , ki jih ima več in jih redno opazuje.
Izredno lepa mutacija je izabela, to je barva bele kave. So tudi beli, pastelno sivi, srebrno sivi, pastelno srebrnosivi.
Perje imajo izredno gladko in se jim lepo prilega telesu. Gnezdijo radi tako v kletkah, kakor v voljerah.
Gnezdo naj bo, zabojček z luknjo, malo večje, kakor ga uporabljamo za cebrice.
Prehransko niso zahtevni. Jedo vse, kar nudimo tudi ostalim eksotičnim pticam.
Kdor se želi z riževci ukvarjati, naj si nabavi kvalitetne primerke , ki ne bodo v sorodu.
To je najbolje storiti na raztavah, od priznanih vzrediteljev, kjer vidiš tudi oceno ptice, kar je velik garant, da si dobil genetsko standardizirano ptico.
http://www.google.si/search?q=padda+oryzivora&hl=sl&biw=1276&bih=823&rlz=1W1_____en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=BwTUTcr8HMaOswbyuazkAg&ved=0CDIQsAQ
http://www.pernati-prijatelji.com/t124-rizevci
in smernic.
Riževec (Padda oryzivora) je dokaj velik in krepak ptič z močnim rdečkastim kljunom. Ker je priljubljen
sobni ptič, se pojavlja več barvnih mutacijah.
Osnovna barva je siva, kljun, noge in kožni obroč okoli oči so rdeči. Spola se na prvi pogled ne ločita, razen
po običajnih razlikah med spoloma, kar pa razlikuje samo tisti , ki jih ima več in jih redno opazuje.
Izredno lepa mutacija je izabela, to je barva bele kave. So tudi beli, pastelno sivi, srebrno sivi, pastelno srebrnosivi.
Perje imajo izredno gladko in se jim lepo prilega telesu. Gnezdijo radi tako v kletkah, kakor v voljerah.
Gnezdo naj bo, zabojček z luknjo, malo večje, kakor ga uporabljamo za cebrice.
Prehransko niso zahtevni. Jedo vse, kar nudimo tudi ostalim eksotičnim pticam.
Kdor se želi z riževci ukvarjati, naj si nabavi kvalitetne primerke , ki ne bodo v sorodu.
To je najbolje storiti na raztavah, od priznanih vzrediteljev, kjer vidiš tudi oceno ptice, kar je velik garant, da si dobil genetsko standardizirano ptico.
http://www.google.si/search?q=padda+oryzivora&hl=sl&biw=1276&bih=823&rlz=1W1_____en&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=BwTUTcr8HMaOswbyuazkAg&ved=0CDIQsAQ
http://www.pernati-prijatelji.com/t124-rizevci
Nazadnje urejal/a Alojzij Sre 18 Maj 2011, 06:45; skupaj popravljeno 1 krat
Alojzij- V.I.P.
Imam dva para zelo lepih mutacij BELE IN PHEO.Nekaj spletajo,pripravljajo gnezda vendar nisem prepričan če bo kaj uspeha,ker ju imam skupaj v večji kletki nekje 70x70x120.
Če bo kaj javim.
Če bo kaj javim.
Aleksander85- Član
- Število prispevkov : 50
Datum registracije : 09/03/2011
Starost : 38
Pozdravljeni pozimi sem dobila parček riževcev in samička je lepo obročkana tako da vem da je stara štiri leta samček pa je imel samo alominijast zakrivljen "obriček", na katerem ni pisalo nič, obroček sem odstranila saj ni bil varen za ptico in na njem ni bilo nobenega podatka. Predvidevam da je samček še mlad saj se nezna postavit zase in ga samička kljuva in mu puli perje (to zadje se že malo popravlja). Zanma me ali bi jih bilo pametno pariti ali raje počakam do naslednjega leta, sicer samček veliko dvori samički in poje vendar mislim da je paritvena sezona že nimo.
Lp. Urša
Lp. Urša
urshikka- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 31/05/2011
Starost : 32
men se zdi, da se exoti parijo skozi celo leto.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Čez poletje umakni gnezdo in ga ponovno namesti jeseni. To ima bo takrat dalo namig za parjenje in v normalnih pogojih bi se morala spariti in vzrediti mladiče. Gnezdo z odprtino naj bo malo večje od gnezd za male eksote. Gnezdo radi spletejo iz kokosovih vlaken.
Alojzij- V.I.P.
Sicer gnezda še nimam in razmišljam da bi jima dala tistega za kanarčke ki se ga obesi od zunaj na ta način: ker se plastiko lažje razkuži kakor les.
urshikka- Član
Lepo, da si se potrudila in slikala gnezdo. Gnezdo na sliki je sicer krasno , vendar je namenjeno in primerno samo za kanarčke. Taka oblika gnezda ni primerna za riževce in v njem nebi riževca gnezdila.Nabaviti ali narediti si moraš zaprto gnezdo z luknjo. Tako kakršno se uporablja za eksote ali za skobčevke, cca.12x15 cm.
Alojzij- V.I.P.
Imam tudi tisto za skobčevke vendar je v drugi kletki fiksirana prav zanju vendar v tisto kletko ne posije direktna svetloba in sta bila manj aktivna kot sedaj ko sta na okenski polici na moje okno sicer sonce sije le zjutraj čez dan pa je senca.
urshikka- Član
pozdravljeni sem nov član,gojim kanarčke gloster in riževce.imam kar nekaj riževcev v kakao barvi samčke in samičke,vsi so lanski mladiči vendar so že spolno zreli.če jih potrebujete jih imam na voljo v kakao barvi pa tudi kakšen parček v normalni barvi.
cernej77- Novi član
- Število prispevkov : 3
Datum registracije : 23/01/2013
Starost : 53
Tudi moji Riževci trenutno valijo,če jih bo gdo potreboval bodo čes kak mesec na voljo.
lp...
lp...
Stran 1 od 1