ARA v naravnem okolju
+2
nigrigenis
Alojzij
6 posters
Stran 1 od 1
ARA v naravnem okolju
V naravnem okolju južno ameriškega deževnega gozda, še najdemo čudovite are pri hranjenju,
z minerali bogato ilovico. Ta jim pomaga pri prebavi in odstranjuje strupe iz telesa.
z minerali bogato ilovico. Ta jim pomaga pri prebavi in odstranjuje strupe iz telesa.
Nazadnje urejal/a Alojzij Sob 04 Jun 2011, 07:17; skupaj popravljeno 1 krat
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Hiacintna ara (Anodorhynchus hyacinthinus)
Modra ara, ena od najlepših in najdragocenejših velikih ar, na srečo tudi še v svojem naravnem okolju.
Alojzij- V.I.P.
Re: ARA v naravnem okolju
Jaz pa bom dodal video o Arah Spix. Na svetu jih živi nekje 100 papig in to samo v ujetništvu, največ jih je pri nekem šejku.
nigrigenis- Član
- Število prispevkov : 239
Datum registracije : 30/11/2010
Starost : 34
nigrigenis, katerih 100 papig živi samo v ujetništvu'???
Alojzij- V.I.P.
Ara SpixAlojzij je napisal/a:nigrigenis, katerih 100 papig živi samo v ujetništvu'???
nigrigenis- Član
Svetlo rdeča ara(Ara macao)
Svetlo rdeča ara je tudi izredno barvita in lepa ptica.
Alojzij- V.I.P.
Modro rumena ara(Ara ararauna)
Modro rumena ara, je najbolj priljubljena in tudi najprimernejša med arami, za domačega ljublenčka.
Alojzij- V.I.P.
Zeleno rdeča ara(Ara chloroptera)
Od svetlordeče are jo ločimo, po temnejši rdeči barvi in nima rumene barve v krilih.
Alojzij- V.I.P.
Zelena ara(Ara militaris)
Še ena od manj videnih velikih ar, zelena ali tudi vojaška ara.
Alojzij- V.I.P.
Ara ambigua zanimiva mutacija
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
imam nekaj uprašanj o hiacintno aro:
1.koliko let živijo?
2.koliko so velike in težke?
3.kje živijo?
4.koliko stanejo?
5.koliko jih še živi v naravnem okolju?
hvala za vse odgovore
1.koliko let živijo?
2.koliko so velike in težke?
3.kje živijo?
4.koliko stanejo?
5.koliko jih še živi v naravnem okolju?
hvala za vse odgovore
d.o.m.e.n- Član
- Število prispevkov : 16
Datum registracije : 29/08/2011
Starost : 31
Vse tole o arah mi je bilo pa full všeč,hvala druščina !
lekovec- Član
- Število prispevkov : 162
Datum registracije : 09/08/2011
Starost : 50
meni je ara spixii najbolj všeč od vseh ar, ampak mora bit zelo hard cena ...
Gost- Gost
nekje sem dobil informacije zdaj točno nevem na kateri internetni strani in je bila cena v LoroParque na Tenerifih 60000€ en primerek torej par 12000 oz. se več €. dobijo pa jih lahko le oni ko so v ta projekt vlagali, ker so leta 2000 izumrle v divjini in jih sedaj počasi vračajo nazaj v divjino tako, da število raste vendar ta številjka je še zelo mala. je pa nekaj parčov v naši bližini točneje v Avstriji pri enem šejku, ki je vlagal v ta projekt da so jih ohranili. Torej povprečnemu ali bogatemu državljanu, ki ni prispeval velike vsote v ta projekt je ta vrsta nedostopna. Tako, da jo lahko le dalje občudujemo na slikah. Seveda spet, če imamo veliko srečo in gremo v Loroparque seveda z vodilnimi vnaprej najavljeni, dogovorjeni in dobro poplačat, je še upanje da jih sploh vidimo.
nigrigenis- Član
Zelo lepe in prečudovite ptice
In prav je da so drage da si jih nemore privoščiti vsak lump. (pa čeprav si jih)
In prav je da so drage da si jih nemore privoščiti vsak lump. (pa čeprav si jih)
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Nigrigenis!
Če te prav razumem, so jih tudi v Loro parku zaprli za javnost? Ko sem bila jaz tam, pred cca 15 leti se jih je dalo še normalno videt, in mislim, da imam celo posnete s "tastaro" kamero... Ja Loro park je pa res nekaj za dušo, in še tako je bilo, da se je moja hči, takrat tri leta stara, spotaknila čez robnik in si razbila koleno, in se je ful drla, papige so jo pa oponašale, kar v zboru, to ne moreš verjet verjet kakšni glasovi, ko so začele vse papige hkrati "jokat"... tako da je bilo v momentu polno folka s kamerami zraven, in celo eden od zaposlenih je snemal.. no v glavnem cela atrakcija, vsi so snemali razen mojega moža, ki je šel ravno takrat na WC in odnesel kamero s sabo, tako da mi je še zdaj žal da nimam tega posnetega, ker je bil res prizor. Ko se je ustavila dret so pa še kar naprej hodili za nami ljudje in fehtarili, da ji rečemo naj še malo joka...
Če te prav razumem, so jih tudi v Loro parku zaprli za javnost? Ko sem bila jaz tam, pred cca 15 leti se jih je dalo še normalno videt, in mislim, da imam celo posnete s "tastaro" kamero... Ja Loro park je pa res nekaj za dušo, in še tako je bilo, da se je moja hči, takrat tri leta stara, spotaknila čez robnik in si razbila koleno, in se je ful drla, papige so jo pa oponašale, kar v zboru, to ne moreš verjet verjet kakšni glasovi, ko so začele vse papige hkrati "jokat"... tako da je bilo v momentu polno folka s kamerami zraven, in celo eden od zaposlenih je snemal.. no v glavnem cela atrakcija, vsi so snemali razen mojega moža, ki je šel ravno takrat na WC in odnesel kamero s sabo, tako da mi je še zdaj žal da nimam tega posnetega, ker je bil res prizor. Ko se je ustavila dret so pa še kar naprej hodili za nami ljudje in fehtarili, da ji rečemo naj še malo joka...
Gost- Gost
Drugače mi je pa tudi ta zelo všeč :
Anodorhynchus leari
Lear's Macaw
Anodorhynchus leari
Lear's Macaw
Gost- Gost
tako ja. odmaknjene za javnost, ker so odprli poseben center samo za njih tako, da so tam strokovnjaki posvečeni samo za njih in da nebi bilo motenj.
meni osebno najlepša med arami ara macao
meni osebno najlepša med arami ara macao
nigrigenis- Član
očitno so pol to naredili kasneje ko so ga prenovili, takrat ko smo bili mi, je bil še en velik del zaprt, ker so se širili...
Gost- Gost
Stran 1 od 1