japonski galebčki
4 posters
Stran 1 od 1
japonski galebčki
Pozdravljeni!
Kar se ptic tiče sem še čisti začetnik, zanima me več o japonskih galebčkih in ali so primerni za začetnike? Všeč so mi ker obstaja toliko barvnih različic in nekje sem prebrala da so med eksoti najbolj udomačljivi?
Kar se ptic tiče sem še čisti začetnik, zanima me več o japonskih galebčkih in ali so primerni za začetnike? Všeč so mi ker obstaja toliko barvnih različic in nekje sem prebrala da so med eksoti najbolj udomačljivi?
urshikka- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 31/05/2011
Starost : 32
Re: japonski galebčki
Japonski galebčki so primerni za začetnike ker so enostavni za vzrejo.Samice in samčki se po videzu ne razlikujejo,samčki pojejo to pa je najlažja prepoznava spola.
Zelo jim paše hrana za skopčevke(ovs in proso),jejo pa tudi vso vrsto jajčnih hran,in pa kaljeno hrano najraje kaljeno proso
Gnezdijo bol radi v odprtih gnezdah kot zaprtih.Samica znese 4-8 jajčk,mladiči pa se zvalijo v 13 dneh.V 25 dneh so že samostojni,če jih ne ločimo takoj pa pomagajo staršem pri vzgoji naslednih mladičev.Galebčki so zelo dobri starši in tudi društveni zato se jim reče tudi Society finch
Zelo jim paše hrana za skopčevke(ovs in proso),jejo pa tudi vso vrsto jajčnih hran,in pa kaljeno hrano najraje kaljeno proso
Gnezdijo bol radi v odprtih gnezdah kot zaprtih.Samica znese 4-8 jajčk,mladiči pa se zvalijo v 13 dneh.V 25 dneh so že samostojni,če jih ne ločimo takoj pa pomagajo staršem pri vzgoji naslednih mladičev.Galebčki so zelo dobri starši in tudi društveni zato se jim reče tudi Society finch
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
Japonski galebčki (Loncura domestica)so ena od najbolj pogostih vrst,
od preko trideset znanih, iz rodu Loncura. Znani so po tem, da so miroljubni ter se izredno
radi razmnožujejo. Slednjo lastnost rejci koristijo, da jim podtikajo jajca ostalih ščinkavcev , ki svojih
mladičkov ne bi odhranili tako zanesljivo.
Ostale vrste iz tega rodu: srebrno kljunčki, razne nonice, srakice itd., pri nas niso tako pogoste.
Izredno zanimiv je muškatni galebček (Loncura punctulata), ki ima po trebuhu vzorec ribjih lusk.
Japonski galebček je sigurno ptiček za začetnike in potrebuje podobno oskrbo kakor cebrice in ostali eksoti.
Pri njih ni tako veliko barvne raznolikosti, kakor pri cebricah ali barvno razkošnih, gould amadinah.
od preko trideset znanih, iz rodu Loncura. Znani so po tem, da so miroljubni ter se izredno
radi razmnožujejo. Slednjo lastnost rejci koristijo, da jim podtikajo jajca ostalih ščinkavcev , ki svojih
mladičkov ne bi odhranili tako zanesljivo.
Ostale vrste iz tega rodu: srebrno kljunčki, razne nonice, srakice itd., pri nas niso tako pogoste.
Izredno zanimiv je muškatni galebček (Loncura punctulata), ki ima po trebuhu vzorec ribjih lusk.
Japonski galebček je sigurno ptiček za začetnike in potrebuje podobno oskrbo kakor cebrice in ostali eksoti.
Pri njih ni tako veliko barvne raznolikosti, kakor pri cebricah ali barvno razkošnih, gould amadinah.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
evo nekaj slikic galebčkov
koss- Član
- Število prispevkov : 132
Datum registracije : 09/05/2010
hvala za ižčrpne in hitre odgovore
urshikka- Član
pozdravljeni!
Kako pa je s kletko zanje, kako velika naj bi bila za par? Ali so galebčki tudi taki packi kot zebrice(da kakajo tudi ven iz kletke?) ali jih imam lahko brezproblema v žičnati kletki ali rabim bolj zaprto?
Kako pa je s kletko zanje, kako velika naj bi bila za par? Ali so galebčki tudi taki packi kot zebrice(da kakajo tudi ven iz kletke?) ali jih imam lahko brezproblema v žičnati kletki ali rabim bolj zaprto?
urshikka- Član
Japonski galebčki so popolnoma običajne ptice, za običajno kovinsko kletko. Nobene potrebe ne vidim,
da bi kletko tako zaprla, da bi bila že akvarij.
Tudi cebrice niso vedno take, kakor jih opisuješ. Pri vseh pticah moraš paziti samo na to, da jim nudiš
ustrezno hrano. Pri dodajanju sadja in zelenjave pa paziti, da ne pretiravaš , saj im ravno to
povzroča redko prebavo, kar je vzrok za možno onesnaženje izven kletke.
Rečem ti še to, da so vse ptice tudi za začetnike, če le upoštevaš njihovo prehransko in namestitveno potrebo!
da bi kletko tako zaprla, da bi bila že akvarij.
Tudi cebrice niso vedno take, kakor jih opisuješ. Pri vseh pticah moraš paziti samo na to, da jim nudiš
ustrezno hrano. Pri dodajanju sadja in zelenjave pa paziti, da ne pretiravaš , saj im ravno to
povzroča redko prebavo, kar je vzrok za možno onesnaženje izven kletke.
Rečem ti še to, da so vse ptice tudi za začetnike, če le upoštevaš njihovo prehransko in namestitveno potrebo!
Alojzij- V.I.P.
Ali se oglašajo samo samci ali samičke tudi?
Viki85- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 09/04/2013
Starost : 39
Pri japonskih galebčkih se oglašata-čivkata oba spola. Pri pozornem opazovanju več parov ugotoviš razliko med spoloma predvsem pri svadbenem ritualu samčka. Na zunaj se spola ne ločita, zato se moraš pri sestavi parov kar potruditi.
Alojzij- V.I.P.
Zelo zanimivo je pri mojih japonskih galebčkih, da vedno spijo skupaj v enem gnezdu čeprav imajo na razpolago več praznih gnezd! A je to normalno, da se vsi spravijo spat v eno gnezdo? Medtem, ko avstralske zebrice prespijo po parih v gnezdu!
Viki85- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 09/04/2013
Starost : 39
Similar topics
» JAPONSKI GALEBČKI
» Japonski galebčki
» Japonski galebčki
» japonski galebčki
» španski miniaturni kanarček
» Japonski galebčki
» Japonski galebčki