Sejmi malih živali v Italiji
+3
doberman
kojot
Alojzij
7 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Forum :: Obvestila
Stran 1 od 1
Sejmi malih živali v Italiji
Na praznik, 15. avgusta, vsako leto v mestu Gradisca d Isonco (Gradiška), blizu Gorice ter
vedno na nedeljo za tem, letos v nedeljo, 21. avgusta, v mestu Sacile pri Pordenonu, potekata tradicionalna
sejma ptic in ostalih malih živali.
Sejma se odvijata na prostem, prvi v mestnem parku, drugi na ulicah mesta.
Bolj aktivna društva organizirajo avtobusni prevoz, zato se splača pravočasno pozanimati.
Za nas ljubitelje živali je prisotnost na teh sejmih pravi balzam za dušo in oko.
Zase lahko rečem, da se ob vsakem tovrstem obisku, počutim kakor otrok v trgovini z igračami.
vedno na nedeljo za tem, letos v nedeljo, 21. avgusta, v mestu Sacile pri Pordenonu, potekata tradicionalna
sejma ptic in ostalih malih živali.
Sejma se odvijata na prostem, prvi v mestnem parku, drugi na ulicah mesta.
Bolj aktivna društva organizirajo avtobusni prevoz, zato se splača pravočasno pozanimati.
Za nas ljubitelje živali je prisotnost na teh sejmih pravi balzam za dušo in oko.
Zase lahko rečem, da se ob vsakem tovrstem obisku, počutim kakor otrok v trgovini z igračami.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Sejem ptic, Gradisca 15. avg. 2011
Današnjega sejma ptic v Gradisci, smo se udeležili v velikem številu. Na lično postavljenih stojnicah je bilo na prostem razstavljeno za prodajo in ogled veliko število najrazličnejših ptic.
Kvaliteta je seveda različna, temu primerne so cene, vsak pa zase ve kaj je lepa ter kvalitetna ptica.
Tukaj se tradicionalno srečujemo poznavalci in ljubitelji ptic in Slovenije. Toliko pozdravov in stiskov rok, kakor jih doživim ravno v Gradisci, doživim mogoče le še na domačih državnih rastavah.
Kvaliteta je seveda različna, temu primerne so cene, vsak pa zase ve kaj je lepa ter kvalitetna ptica.
Tukaj se tradicionalno srečujemo poznavalci in ljubitelji ptic in Slovenije. Toliko pozdravov in stiskov rok, kakor jih doživim ravno v Gradisci, doživim mogoče le še na domačih državnih rastavah.
Alojzij- V.I.P.
Re: Sejmi malih živali v Italiji
Pot iz Ljubljane do Gradisce na sejem ptic, vsako leto 15. avgusta.
http://goo.gl/maps/jH4Fq
http://goo.gl/maps/jH4Fq
Alojzij- V.I.P.
Gradiška
kdo je že bil na sejmu v Gradiška .
jaz mam namen it in me zanima kaj vse imajo ... če se splača it ..
jaz mam namen it in me zanima kaj vse imajo ... če se splača it ..
kojot- Član
- Število prispevkov : 38
Datum registracije : 08/01/2013
Starost : 51
Alojzij, morda veš kakšne so kej cene Srednjih papig, kot so kraljeva papiga, aleksandri?
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Cene so podobne našim. Direktno pri rejcu lahko posamezno ptico dobiš dokaj ugodno, pri trgovcih na sejmu znajo biti precej višje. Cene so precej individualne in jih ni mogoče posplošiti. Bolj od nizke cene je pomembno dobiti iskano ptico v željeni barvi ali spolu in dobri kondiciji.
Vsekakor vsem zainteresiranim priporočam obisk tega sejma ne glede na morebitno slabo zastopanost njemu zanimivih vrst živali.
Vsekakor vsem zainteresiranim priporočam obisk tega sejma ne glede na morebitno slabo zastopanost njemu zanimivih vrst živali.
Alojzij- V.I.P.
Aha, hvala ti lepa za odgovor.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Mene zanima, če je bil kdo že na sejmu v mestu Sacile pri Pordenonu, ali je na sejmu veliko papig na prodajo in kakšne ima izkušnje.
Letos se nameravam prvič udeležiti tega sejma, pa me malo zanima.
Hvala za odgovore.
Letos se nameravam prvič udeležiti tega sejma, pa me malo zanima.
Hvala za odgovore.
malialex- Član
- Število prispevkov : 26
Datum registracije : 09/04/2011
Starost : 59
ali ve kdo točen datum kdaj je sejem ....
kojot- Član
- Število prispevkov : 38
Datum registracije : 08/01/2013
Starost : 51
Tradicionalni sejem ptic na prostem je v mestu Sacile vedno prvo nedeljo po prazniku 15 . avgusta in to že več kot 700 let. Res je bilo pred desetletji več stojnic s pticami in manj ostale trgovske robe, sedaj pa je ravno obratno.
Sejem v Sacilu 18.8.2013 in sejem na praznik 15.avgusta v Gradisci je v vsakem primeru vsakoletna romarska pot slovenskih ptičarjev. Tudi, če nimaš namena kaj kupiti imaš priliko videti veliko različnih ptic.
http://goo.gl/maps/8pc10
Sejem v Sacilu 18.8.2013 in sejem na praznik 15.avgusta v Gradisci je v vsakem primeru vsakoletna romarska pot slovenskih ptičarjev. Tudi, če nimaš namena kaj kupiti imaš priliko videti veliko različnih ptic.
http://goo.gl/maps/8pc10
Alojzij- V.I.P.
Zanima me, ali v Gradiški prodajajo ptice tudi slovenski rejci?
Hvala vnaprej za odgovor.
Hvala vnaprej za odgovor.
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Na sejmu v Gradisci naših rejcev ne vidiš v vlogi prodajalca ampak v vlogi obiskovalca in morebitnega kupca. Morda je kakšno leto kakšen domačin s primorskega dela, ki zna italjanski jezik in ima uspostavljene prijateljske odnose z domačini.
Alojzij- V.I.P.
Sejmi
Pozdravljeni !
Lani sem prvič obiskal sejem v Gradiški.Bil sem prevzet od prijetnega presenečanja,pestrosti in vsega.Pozneje sem bil še v Sacile,kjer pa sem bil razočaran,ker je bilo zelo malo ptic.Stojnice s čevlji mi ne potegnejo...
Letos sem bil zopet v Gradiški.Sprva sem bil v dvomih,ker bo vse spet isto.Nasprotno,bil sem lepo presenečen.Tudi več časa sem si vzel in si ogledal okolico,kjer je bil bolšji trg in še mnogo zanimivosti.
Lp,Hitri
Lani sem prvič obiskal sejem v Gradiški.Bil sem prevzet od prijetnega presenečanja,pestrosti in vsega.Pozneje sem bil še v Sacile,kjer pa sem bil razočaran,ker je bilo zelo malo ptic.Stojnice s čevlji mi ne potegnejo...
Letos sem bil zopet v Gradiški.Sprva sem bil v dvomih,ker bo vse spet isto.Nasprotno,bil sem lepo presenečen.Tudi več časa sem si vzel in si ogledal okolico,kjer je bil bolšji trg in še mnogo zanimivosti.
Lp,Hitri
hitri- Član
- Število prispevkov : 74
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 61
Pozdravljeni!
Lahko kdo prosim napiše, če imate kakšne podatke, kdaj in kje bodo prihajajoči sejmi in razstave papig in ostalih ptic, po Sloveniji in predvsem drugod izven države...
Hvala in Lp...
Lahko kdo prosim napiše, če imate kakšne podatke, kdaj in kje bodo prihajajoči sejmi in razstave papig in ostalih ptic, po Sloveniji in predvsem drugod izven države...
Hvala in Lp...
xMatox- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 08/03/2011
Starost : 32
V nedeljo 23.08.2015 je v italijanskem mestu Sacile tradicionalni sejem. Običajno je bilo tam za ogled in prodajo veliko različnih vrst pernatih živali. Tja vsako leto potuje veliko slovenskih ljubiteljev ptic, da si nabavijo najboljše živali iz letošnje prireje.
Alojzij- V.I.P.
Hvala za obvestilo!
perla- Član
- Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46
Similar topics
» Prodajna razstava malih živali na Koroškem
» dmžb (društvo malih živali brežice)
» Sejem malih živali v Grosupljem
» sejem malih živali nemčija 6.1
» Sejem malih živali v Grosupljem (vsako 3. soboto v mesecu)
» dmžb (društvo malih živali brežice)
» Sejem malih živali v Grosupljem
» sejem malih živali nemčija 6.1
» Sejem malih živali v Grosupljem (vsako 3. soboto v mesecu)
PERNATI PRIJATELJI :: Forum :: Obvestila
Stran 1 od 1