kiki & lili
4 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1
kiki & lili
živjo
končno vam lahko sporočim, da sem pred mesecem dni postala ponosna lastnica 2 malih aleksandrov
ime jima je kiki in lili
kiki je zelo živahen samček, star okoli 7 let. je zelene barve ter na žalost ne zna govoriti, ker sem ga kupila od ljudi, kateri se niso
toliko ukvarjali z njim, da bi ga naučili govoriti
včasih ga poskušam učiti žvižgati kakšen ton, a mi ne uspeva kaj preveč ..
lili je pa zelo sramežljiva samička, stara okoli 3 leta... je seveda tudi zelene barve, tako kot samček
lili tudi ne zna govoriti, ker sem jo kupila pri rejcu, ki je imel zelo veliko različnih papig itd spuščenih skupaj in se seveda ni mogel ukvarjati z vsemi ...
slikce od njiju pa bom naložila, ko si bom vzela nekaj več časa da ju poslikam
končno vam lahko sporočim, da sem pred mesecem dni postala ponosna lastnica 2 malih aleksandrov
ime jima je kiki in lili
kiki je zelo živahen samček, star okoli 7 let. je zelene barve ter na žalost ne zna govoriti, ker sem ga kupila od ljudi, kateri se niso
toliko ukvarjali z njim, da bi ga naučili govoriti
včasih ga poskušam učiti žvižgati kakšen ton, a mi ne uspeva kaj preveč ..
lili je pa zelo sramežljiva samička, stara okoli 3 leta... je seveda tudi zelene barve, tako kot samček
lili tudi ne zna govoriti, ker sem jo kupila pri rejcu, ki je imel zelo veliko različnih papig itd spuščenih skupaj in se seveda ni mogel ukvarjati z vsemi ...
slikce od njiju pa bom naložila, ko si bom vzela nekaj več časa da ju poslikam
niiity- Član
- Število prispevkov : 21
Datum registracije : 12/10/2010
Starost : 32
Re: kiki & lili
Verjamem, da si vesela ob pridobitvi teh dveh aleksandrov. Upam samo, da živiš v hiši, saj znata biti
aleksandra občasno tudi glasna. Rad bi te opozoril tudi na to, da ju boš sedaj v odrasli dobi, zelo težko problikovala v ljubljenčka. Prej kakor slednje, se bo zgodilo, da bosta imela mladiče, če boš seveda to hotela.
Bolj za informacijo si poglej link, da vidiš koliko razlčnih barvnih mutacij je že nastalo iz osnovne zelene barve.
http://www.zlatnipapagaj.com/index.php?topic=35.0
aleksandra občasno tudi glasna. Rad bi te opozoril tudi na to, da ju boš sedaj v odrasli dobi, zelo težko problikovala v ljubljenčka. Prej kakor slednje, se bo zgodilo, da bosta imela mladiče, če boš seveda to hotela.
Bolj za informacijo si poglej link, da vidiš koliko razlčnih barvnih mutacij je že nastalo iz osnovne zelene barve.
http://www.zlatnipapagaj.com/index.php?topic=35.0
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
živim v hiši tko da ni problema pri tem aleksandra res velikokrat spuščata zelo glasne zvoke ... komaj čakam na kakšne mladičke katere bom lahko naučila, da ti gredo na roko ter celo povedo kakšno besedo =))
v zadnjem tednu sem pa celo dobila pet nimf ter 2 samčka velikega aleksandra =))
hvala za link od mutacij ... vidim da obstaja zelo veliko barvnih mutacij =)))
v zadnjem tednu sem pa celo dobila pet nimf ter 2 samčka velikega aleksandra =))
hvala za link od mutacij ... vidim da obstaja zelo veliko barvnih mutacij =)))
niiity- Član
Izgleda, da si se začela resno ukvarjati s papagaji. Tako število že kaže na to. Vsakemu ljubitelju,
ki ima več ptic svetujem, da se vpiše v najbljižje društvo, ki združuje tovrstne ljubitelje.
V tvojem primeru je to Društvo malih živali Ivančna Gorica ali Društvo za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje.
Obročke za ptice namreč lahko dobiš samo preko društva, če si njihov član.
Seveda je član društva deležen še veliko drugih ugodnosti.
ki ima več ptic svetujem, da se vpiše v najbljižje društvo, ki združuje tovrstne ljubitelje.
V tvojem primeru je to Društvo malih živali Ivančna Gorica ali Društvo za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje.
Obročke za ptice namreč lahko dobiš samo preko društva, če si njihov član.
Seveda je član društva deležen še veliko drugih ugodnosti.
Alojzij- V.I.P.
doma imamo različne vrste perutnine, s katerimi se bolj ali manj ukvarjajo moji starši,
tako da sem se jaz odločila, da se bom začela ukvarjati s papagaji =)
z društvom malih živali v ivančni gorici pa ste verjetno mislili tegale??
http://www.help-plus.si/dgpmz/frameset.htm?o_drustvu.htm&4
ja že nekaj časa sem razmišljala da bi se morala včlaniti v neko društvo ali pa nekaj zaradi obročkov ... trenutno imajo vsi papagaji, ki jih imam že obročke, samo dobro je razmišljati vnaprej zaradi mladičkov
že zdaj iščem menjavo samčka velikega aleksandra za samičko ... kar mi pa nekako ne uspeva. mogoče bo kaj bolje, ko bom včlanjena v društvo
tako da sem se jaz odločila, da se bom začela ukvarjati s papagaji =)
z društvom malih živali v ivančni gorici pa ste verjetno mislili tegale??
http://www.help-plus.si/dgpmz/frameset.htm?o_drustvu.htm&4
ja že nekaj časa sem razmišljala da bi se morala včlaniti v neko društvo ali pa nekaj zaradi obročkov ... trenutno imajo vsi papagaji, ki jih imam že obročke, samo dobro je razmišljati vnaprej zaradi mladičkov
že zdaj iščem menjavo samčka velikega aleksandra za samičko ... kar mi pa nekako ne uspeva. mogoče bo kaj bolje, ko bom včlanjena v društvo
niiity- Član
S tem, ko si član društva imaš sigurno več možnosti, da dobiš vpogled v članstvo tudi ostalih društev.
Zelo hitro ugotoviš kdo ima ptice , ki jih tudi imaš sama.
Link je pravi, od društva malih živali. Papagaji bolj spadajo v društvo za varstvo in vzgojo ptic, po Sloveniji.
Na spodnji povezavi najdeš vsa slovenska društva, ki so člani slovenske ptičarske zveze.
Tu med drugim najdeš tudi standard premera obročov, za posamezno vrsto ptic.
http://zdvvps.110mb.com/
Zelo hitro ugotoviš kdo ima ptice , ki jih tudi imaš sama.
Link je pravi, od društva malih živali. Papagaji bolj spadajo v društvo za varstvo in vzgojo ptic, po Sloveniji.
Na spodnji povezavi najdeš vsa slovenska društva, ki so člani slovenske ptičarske zveze.
Tu med drugim najdeš tudi standard premera obročov, za posamezno vrsto ptic.
http://zdvvps.110mb.com/
Alojzij- V.I.P.
hvala za vse informacije, ki ste mi jih podali ...
sepravi, če bi se včlanila v društvo za varstvo in vzgojo ptic, to bi bilo v grosuplju ?
ali mi lahko mogoče poveste kako bi to naredila? ker sem že iskala njihovo stran na internetu pa je nisem našla
sepravi, če bi se včlanila v društvo za varstvo in vzgojo ptic, to bi bilo v grosuplju ?
ali mi lahko mogoče poveste kako bi to naredila? ker sem že iskala njihovo stran na internetu pa je nisem našla
niiity- Član
Vsako tretjo soboto v mesecu je v Grosupljem sejem malih živali. Če ti že ta mesec uspe priti na sejem,
te lahko osebno seznanim s predsednikom društva. Običajno je vedno prisoten.
te lahko osebno seznanim s predsednikom društva. Običajno je vedno prisoten.
Alojzij- V.I.P.
verjetnost je velika da bom bila prisotna, saj sem skoraj na vsakem sejmu =)
včasih samo toliko da malo pogledam včasih pa celo kaj več
včasih samo toliko da malo pogledam včasih pa celo kaj več
niiity- Član
o malih aleksandrih in vseh ostalih aleksandrih obstaja meni zelo dobra knjiga z naslovom "asiatic parrots and their mutation".v njej imaš vse te mutacije in še več različnih
rado7rado- Član
- Število prispevkov : 100
Datum registracije : 17/12/2009
hvala za nasvet o dobri knjigi ... jo bom poskušala najti ter malo pregledati
niiity- Član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1