Ponudba eksotičnih grlic
+3
dominik
punky
Alojzij
7 posters
Stran 1 od 2
Stran 1 od 2 • 1, 2
Ponudba eksotičnih grlic
Na raspolago imam nekaj letošnjih mladičkov različnih grlic in golobčkov.Tisti, ki vas te vrste ptic zanimajo
in imate primerno velik notranji ali zunanji prostor z zavetjem, me prosim kontaktirajte.
in imate primerno velik notranji ali zunanji prostor z zavetjem, me prosim kontaktirajte.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
dimantne grlice
zanima me koliko veliko kletko potrebujejo diamantne grlice in kakšna je cena
punky- Član
- Število prispevkov : 36
Datum registracije : 03/03/2011
Starost : 46
Re: Ponudba eksotičnih grlic
Grlice vseh vrst imamo največkrat v malo večjih kletkah ali tudi preletalnicah, ki so običajno zunaj,
vendar ustrezno zaščitene pred zunanjimi vplivi. V primeru, da bi diamantno grlico imela v stanovanju, kakor
papigo ali kanarčka, zadostuje običajna sobna kletka, ki je ustrezna za ostale ptice te velikosti.
Če te diamantne grlice resno zanimajo, bo cena simbolična, z dodatnim popustom za članico foruma.
vendar ustrezno zaščitene pred zunanjimi vplivi. V primeru, da bi diamantno grlico imela v stanovanju, kakor
papigo ali kanarčka, zadostuje običajna sobna kletka, ki je ustrezna za ostale ptice te velikosti.
Če te diamantne grlice resno zanimajo, bo cena simbolična, z dodatnim popustom za članico foruma.
Alojzij- V.I.P.
diamantne grlice
da zanima me bi se dalo kaj zmenit za 1 parček ali pa menjavo jaz imam namreč 3 riževce in vsi so samci
punky- Član
Seveda dobiš parček diamantnih grlic. Samo povej, kdaj greš v medvoški in ljubljanski konec, da jih prinesem
ali jih osebno prevzameš pri meni.
ali jih osebno prevzameš pri meni.
Alojzij- V.I.P.
diamantne grlice
bolj težka bo ,ker nimam prevoza če bi se dalo dostavit do Kranja,moja tel:04)2323- 353
popoldne
popoldne
punky- Član
Kakor je dogovorjeno za jutri, sem zmenjen za prevoz grlic v Kranj.
Za uro dostave se zmenita z mojim prevoznikom!!!
Za uro dostave se zmenita z mojim prevoznikom!!!
Alojzij- V.I.P.
diamantne grlice
se lepo zahvalujem za grlice ,imam pa vprašanje glede posodic za hrano in vodo ,kakšne naj bi bile ali so te ,ki so v kletki vredu ali je bolje kakšna talna posodica pa napajalnik za vodo.Kako se ločita samec in samica?
lp anita
lp anita
punky- Član
Samec se od samice diamantne grlice loči po izrazitejšem oranžnem obroču okoli oči . Samec tudi gruli in se priklanja,
kar je nemogoče spregledati. V tvojem primeru je samec sive barve , samica je svetlo rjava.
Prve dni je dobro dati posodo s hrano in vodo tudi na tla, ker se lahko zgodi, da ptica ne najde vode in hrane
v posodicah obešenih iz zunanje strani.
kar je nemogoče spregledati. V tvojem primeru je samec sive barve , samica je svetlo rjava.
Prve dni je dobro dati posodo s hrano in vodo tudi na tla, ker se lahko zgodi, da ptica ne najde vode in hrane
v posodicah obešenih iz zunanje strani.
Alojzij- V.I.P.
diamantne grlice
Živjo!
ali so grlice tud nočne ptice, ker tedve ponoč frčita,tako da je malce moteče.Koliko naj bi bila kletka zanju velika ,ker imam občutek da imata premalo prostora ?
lp anita
ali so grlice tud nočne ptice, ker tedve ponoč frčita,tako da je malce moteče.Koliko naj bi bila kletka zanju velika ,ker imam občutek da imata premalo prostora ?
lp anita
punky- Član
Diamantne grlice so bile pri meni v večji kletkim 90 x 80 x60 cm in so bile zunaj. Niso bile navajene biti v stanovanju, kjer se ponoči že kdo premakne, zakašlja, prižge luč...V popolni temi in tišini ptice spijo ali se vsaj ne premikajo.
V primeru, da v prostoru ni ponoči popolne teme, poskusi kletko pokriti z pregrinjalom.
V primeru, da v prostoru ni ponoči popolne teme, poskusi kletko pokriti z pregrinjalom.
Alojzij- V.I.P.
diamantne grlice
Živjo!
pokrila sem jih s temno krpo pa še zmeraj frčita po kletki.Imam občutek da jih je strah teme.Lepo te prosim za nasvet in telefonsko številko.
pokrila sem jih s temno krpo pa še zmeraj frčita po kletki.Imam občutek da jih je strah teme.Lepo te prosim za nasvet in telefonsko številko.
punky- Član
Izčrpal sem vse ideje in nasvete na to temo. Očitno so diamantne grlice bolj plašne od ostalih ptic;
kanarčkov, papagajev, eksotov...Je pa res, kadar se ponoči ptica splaši, je potem letenje po kletki
nekontrolirano in moteče. Če se v kratkem stvari ne premaknejo na bolje, potem ne vem ali jih boš dala v bolj
odaljen prostor ali jih oddala nekomu, ki ima samostojni kletni prostor za ptice.
kanarčkov, papagajev, eksotov...Je pa res, kadar se ponoči ptica splaši, je potem letenje po kletki
nekontrolirano in moteče. Če se v kratkem stvari ne premaknejo na bolje, potem ne vem ali jih boš dala v bolj
odaljen prostor ali jih oddala nekomu, ki ima samostojni kletni prostor za ptice.
Alojzij- V.I.P.
grlice
Tudi moje ptice so padale ponoči in frčale in po ogledovanju in spremljanju z kamero sem ugotovil da jim ne odgovarjajo palice bile so leskove suhe in drseče zamenjal pa sem jih z palicami okrasne vrbe in je vredu .
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Živijo
pozdrav na začetku. Nevem sicer kdaj je bilo to objavljeno , vendar bi rad samo nekaj vprašal . Imam novo voljero veliko 90/90 šest kotno in me zanima če lahko skupaj živijo diamntne grlice , kanarčki , riževci in gould amadini ? En par riževcev že imam kanarčki pridejo ta teden diamntne grlice so pa mi zelo všeč in bi jih tudi dal zraven seveda če lahko živijo skupaj. Če je življenje skupaj možno bi bil interesent za en parček ki dela. Hvala za pomoč in odgovor Božo
bozokandric- Član
- Število prispevkov : 12
Datum registracije : 01/02/2012
Starost : 57
Diamantni golobčki lepo dopolnjujejo skupino ptic, ki jih navajaš. Dimenzije kletke niso prav velike za toliko ptic skupaj, še posebno ne za čas parjenja,
ker vsak par brani svoje gnezdo.
Diamantni golobčki se radi razmnožujejo. Samica znese vedno po dve jajci, najraje v gnezdo za kanarčke. Podlaga v gnezdu je skromna,
kakor je značilno za vse golobe, golobčke in grlice.
Diamantni golobčki so pri nas pogosti zato jih ne bo prav težko najti. Samec ima večji in izrazitejši oranžni očesni obroč.
Prepoznamo ga tudi po gruljenju in priklanjanju z razprtim repom pred samico.
ker vsak par brani svoje gnezdo.
Diamantni golobčki se radi razmnožujejo. Samica znese vedno po dve jajci, najraje v gnezdo za kanarčke. Podlaga v gnezdu je skromna,
kakor je značilno za vse golobe, golobčke in grlice.
Diamantni golobčki so pri nas pogosti zato jih ne bo prav težko najti. Samec ima večji in izrazitejši oranžni očesni obroč.
Prepoznamo ga tudi po gruljenju in priklanjanju z razprtim repom pred samico.
Alojzij- V.I.P.
Hvala
Hvala za odgovor . Voljera ni tako mala ker je visoka 2m široka od znotraj 1,5 metra narejena v šesterokotnik . Mislim da v tej voljeri po moje lahko biva nekje pet parov ptic ali še več. Če bom lahko bom probal sliko prilimat tu noter . Prebral se tukaj da nekdo prodaja po simbolični ceni te krasne dijamantne grlice , samo ne vem če je bilo to letos ali je to že starejši zapis? Res še nekrat hvala za odgovor Božo
bozokandric- Član
Ponudbe in oglasi ptic so aktualni samo omejen čas. Vsi posamezni zapisi-posti imajo pod naslovom datum, ki ti pove kdaj je bilo sporočilo napisano.
Mlade diamantne golobčke bom v jeseni imel tudi jaz. Če boš takrat še interesent, se javi!
Mlade diamantne golobčke bom v jeseni imel tudi jaz. Če boš takrat še interesent, se javi!
Alojzij- V.I.P.
Živijo
Ok se slišimo v jesni če do takrat ne bom nabavil !! Sem mislil prilepiti par slik od voljere pa mi ne uspe !!! Hvala še enkrat
bozokandric- Član
Pozdrav!
Mene pa zanima, katera vrsta je na 4 sliki...z čufkom na glavi...a so tudi to vrsta grlic?
Vendar, a so velikost navadnih obicnih divjig grlic, ali velikost diamantnih?
lp
igor
Mene pa zanima, katera vrsta je na 4 sliki...z čufkom na glavi...a so tudi to vrsta grlic?
lp
igor
IgorR.- Član
- Število prispevkov : 55
Datum registracije : 30/12/2010
Starost : 45
Avstralski čopasti golob
Na bolhi sem tudi videl že enkrat oglas.
Na bolhi sem tudi videl že enkrat oglas.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Čopasti golob (Ocyphaps lophotes) izhaja iz Avstralije. Je nekoliko večji od grlice smejačice. Kakor večina golobov potrebuje voljero, kje par rad vzredi tudi mladiče. Prehranjuje se podobno kakor golobi in grlice. Dobro prenaša naše klimatske razmere.IgorR. je napisal/a:Pozdrav!
lp
igor
Mladiče obročkamo z zaprtim obročkom premera 7 mm.
Alojzij- V.I.P.
Sej so res lepi samo za kakšen razplod pomojem potrebuješ kakšno voliero posebaj za njih.
doberman- Član
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Kje pa se da dobit par teh golobov? bi bil interesent za njih..pa ce mi zna kdo povedat ceno, bom se bolj zadovoljen...
imam pa mladice golobov pasme King, če koga zanima...lahko tudi slikce prilepim
imam pa mladice golobov pasme King, če koga zanima...lahko tudi slikce prilepim
IgorR.- Član
- Število prispevkov : 55
Datum registracije : 30/12/2010
Starost : 45
http://www.bolha.com/zivali-ptice/copasti-avstralski-golobi-oglas1280834615
tole sem mislil ko sem govoril da sem enkrat videl en oglas
tole sem mislil ko sem govoril da sem enkrat videl en oglas
doberman- Član