sipina kost
5 posters
Stran 1 od 1
sipina kost
imam problem, ki je zame nov saj se do zdaj še ni pojavil. ne glede katero ptico sem imel, ni bilo problema z sipino kostjo, vse ptice so jo uporabljale. zdaj pa imam dve skobčevki, že od začetka januarja in od takrat se še nista dotaknili sipine kosti, klučka pa sta že kar zrasla.
zaenkrat sem sipino kost prestavil k prečki kjer se najbolj zadržujeta in upam da bo zaleglo. če pa ne me zanima, kako ju naj navadim k uporabi sipine kosti.
ali bi bilo dovolj če bi v kletko dal šeeno skobčevko, ki bi bila navajena na sipino kost, in bi jo ti dve posnemali?
prav tako ne jesta zelenjave ali sadja. sta samo na semenski hrani, kar pa mi ni preveč ušeč...
zaenkrat sem sipino kost prestavil k prečki kjer se najbolj zadržujeta in upam da bo zaleglo. če pa ne me zanima, kako ju naj navadim k uporabi sipine kosti.
ali bi bilo dovolj če bi v kletko dal šeeno skobčevko, ki bi bila navajena na sipino kost, in bi jo ti dve posnemali?
prav tako ne jesta zelenjave ali sadja. sta samo na semenski hrani, kar pa mi ni preveč ušeč...
Uroš K- Član
- Število prispevkov : 48
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 35
Re: sipina kost
Zraven sipine kosti papigi ponudi tudi tanek košček lesa, najbolje svežo vejico iz drevesa. Ravno grizenje mehkih svežih vej najbolje pomaga
vzdrževanju kljuna in je dodatek oz pomoč pri prebavi. Postopoma se bo ptica naučila poizkušati in jesti tudi ostalo hrano, ki jo trenutno ni navajena ter jo odklanja.
vzdrževanju kljuna in je dodatek oz pomoč pri prebavi. Postopoma se bo ptica naučila poizkušati in jesti tudi ostalo hrano, ki jo trenutno ni navajena ter jo odklanja.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
od japke veje bojo dobre?
Uroš K- Član
Bojo, če jabka ni bila škropljena!!!!
Pojdi do prvega potoka pa naberi vrbove vejice, ali pa te zavite vrbe, jih imajo ljudje veliko.
Pojdi do prvega potoka pa naberi vrbove vejice, ali pa te zavite vrbe, jih imajo ljudje veliko.
prlekj- Član
- Število prispevkov : 99
Datum registracije : 21/03/2011
Starost : 48
Že prej sem imela dve skobčovke, ki sta jedle in pile kar si jim dal. Sedaj imam pa skobčevko ki ne uporablja niti sipine kosti, ne je nobene druge hrane tudi tisto semensko bolj malo kjub temu da sem ji dala v hrano nekaj od školjk kupljeno v trgovini + ne pije vode v kateri so vitamini ki jih nujo potrebuje. Nevem kaj naj naredim ker to počne že od kar sem jo dobila, nekako je že 4 mesece.
MissSaraOctober- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 17/12/2011
Starost : 29
Zaradi sipine kosti se ne sekiraj, saj to ni osnovna hrana. Vodo z vitamini moraš večkrat zamenjati, ker se taka mešanica hitro kvari.
Vitamine rajši občasno dodajaj v jajčno hrano. V primeru, da ne je niti zelenjave in sadja poskusi dati kaleča semena (kalčke).Lahko namočiš in skališ kar bar v klasu.
Vitamine rajši občasno dodajaj v jajčno hrano. V primeru, da ne je niti zelenjave in sadja poskusi dati kaleča semena (kalčke).Lahko namočiš in skališ kar bar v klasu.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Moja opažanja so pri skobčevkah kar nekako konstantna da v določenem času pojejo in popijejo zelo malo in spet nekoliko več seveda predvidevam da je vaša ptica zdrava in živahna.
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
Hvala
MissSaraOctober- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 17/12/2011
Starost : 29
evo veje so se obnesle, zdaj veselo ''glodata'' sipino skot jesta zelenje, samo še na jajce ju moram navaditi. zanima me še koliko časa približno preteče od menjave preja do ''paritvene'' aktivnosti. oba sta se mi na novo operjala in njune nosnice so lepe voščene barve. koliko časa bo približno trajalo da se začneta pariti? sicer počneta že vse kar počno zaljubljene skobčevke le ''godna'' še nista. stara pa sta dovolj se pravi nekje od 9 do 12 mesecev
Uroš K- Član
Stran 1 od 1