Valjenje skobčevk
5 posters
Stran 1 od 1
Valjenje skobčevk
Pozdravljeni
Prosil bi za nesvet-nasvete.V kletki imam dva para skobčevk in en par ima sedaj v valilnici 5
jajčk pa me zanima če lahko občasno pogledam v valilnico ali raje ne, seadaj ko so še samo jajčke in potem ko bodo že mladički. Zanima me tudi kako ravnati potem z mladički
ali je kaj posebnega- hrana, vzgoja, čiščenje gnezda ali kaj na kar bi moral posebej paziti.
Kako dolgo bi morali biti skupaj z starši in gdaj jih lahko podarim. Sem začetnik in bom za vsak nasvet hvaležen.
Lep pozdrav in hvala !
Prosil bi za nesvet-nasvete.V kletki imam dva para skobčevk in en par ima sedaj v valilnici 5
jajčk pa me zanima če lahko občasno pogledam v valilnico ali raje ne, seadaj ko so še samo jajčke in potem ko bodo že mladički. Zanima me tudi kako ravnati potem z mladički
ali je kaj posebnega- hrana, vzgoja, čiščenje gnezda ali kaj na kar bi moral posebej paziti.
Kako dolgo bi morali biti skupaj z starši in gdaj jih lahko podarim. Sem začetnik in bom za vsak nasvet hvaležen.
Lep pozdrav in hvala !
Milko Ozmec- Novi član
- Število prispevkov : 8
Datum registracije : 08/01/2012
Starost : 66
Re: Valjenje skobčevk
Upam, da ima drugi par na izbiro tudi svojo valilnico, ker bi v nasprotnem lahko prišlo do rivalstva za gnezdo.Gnezdo je potrebno redno in diskretno kontrolirati.
Po dobrem tednu preglej jajčka z lučko, če so oplojena. Računati moraš, da so jajčka znešena v razdobju dva dni in zato zarodki niso enako razviti.
Po izvalitvi mladičev je potrebno redno dodajati še jajčno hrano.To je lahko že pripravljena industrijska ali trdo kuhano jajce z dodatki, ki ga dnevno pripravljaš sam.
Po dobrem tednu preglej jajčka z lučko, če so oplojena. Računati moraš, da so jajčka znešena v razdobju dva dni in zato zarodki niso enako razviti.
Po izvalitvi mladičev je potrebno redno dodajati še jajčno hrano.To je lahko že pripravljena industrijska ali trdo kuhano jajce z dodatki, ki ga dnevno pripravljaš sam.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Mladički
Pozdravjen Alojzij
Hvala za vse nasvete, vendar še nisem končal z vprašanji.
Sedaj imam v prvi valilnici pet mladičkov, v drugi pa je še pet jajčk. Zanima me, kdaj lahko mladičke vzamem iz valilnice v roke in kdaj bodo samostojni, ker prijatelji že komaj čakajo na njih. Rad bi tudi končal z parjenjem za nekaj časa, pa me zanima kako to narediti in kdaj lahko odstranim valilnice, seveda če nebo tačas že novih jajčk v valilnici.
Hvala za odgovor
Milko
Hvala za vse nasvete, vendar še nisem končal z vprašanji.
Sedaj imam v prvi valilnici pet mladičkov, v drugi pa je še pet jajčk. Zanima me, kdaj lahko mladičke vzamem iz valilnice v roke in kdaj bodo samostojni, ker prijatelji že komaj čakajo na njih. Rad bi tudi končal z parjenjem za nekaj časa, pa me zanima kako to narediti in kdaj lahko odstranim valilnice, seveda če nebo tačas že novih jajčk v valilnici.
Hvala za odgovor
Milko
Milko Ozmec- Novi član
Trud, ki si ga vložil je poplačan s prvimi mladički. To je seveda pravo doživetje, ne glede v katerem obdobju se to zgodi prvič. Mladičke začni jemati v roko za kratek čas dokaj zgodaj in pogosto, če jih boš dal prijateljem za ljubljenčke. Taki mladiči se hitreje udomačijo. Predpostavljam, da jih nihče ne bo hranil ročno, zato jih od staršev odtrani šele takrat, ko boš videl da jedo sami. Okvirno so trakrat stari en mesec.
Ko so mladiči vsi operjeni in so že zunaj gnezda samo odstrani valilnici in nagon parjenja bo usahnil.
Še naprej veliko veselja s pticami!
Ko so mladiči vsi operjeni in so že zunaj gnezda samo odstrani valilnici in nagon parjenja bo usahnil.
Še naprej veliko veselja s pticami!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Še upam zadnje vprašanje !
Zanima me kako je z nadljnim parjenjem, če so mladiči iz istega gnezda ali je bolje, da ko jih oddam kombiniram z mladiči iz drugega gnezda?
Hvala in lep pozdrav
Zanima me kako je z nadljnim parjenjem, če so mladiči iz istega gnezda ali je bolje, da ko jih oddam kombiniram z mladiči iz drugega gnezda?
Hvala in lep pozdrav
Milko Ozmec- Novi član
Ja tvoja ugotovitev je pravilna vsak iz drugega gnezda v nadaljni par.
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
valjenje skobčevk
Živjo!
Zanima me zakaj si je začela samica v gnezdu s 3 jajčki po trebuhu malo puliti perje. Ali me mora to skrbeti? Pa še to samica iz valilnice skoraj, da ne prihaja. Je to narobe, tudi malo je . Kako naj bom ravnala z izvaljenimi mladiči, saj bo jutri 23.2.2014 potekel 20 dan!
Zanima me zakaj si je začela samica v gnezdu s 3 jajčki po trebuhu malo puliti perje. Ali me mora to skrbeti? Pa še to samica iz valilnice skoraj, da ne prihaja. Je to narobe, tudi malo je . Kako naj bom ravnala z izvaljenimi mladiči, saj bo jutri 23.2.2014 potekel 20 dan!
Tinka123- Novi član
- Število prispevkov : 1
Datum registracije : 21/02/2014
Starost : 25
Z samicko ni nic narobe perje si puli zato da bi bilo mladickom ki se bodo izvalili bolj udobno, toplo. Vn pa neprihaja pogosto zaradi tega ker jo hrani samcek.
Lp.
Lp.
z.j.jakob- Član
- Število prispevkov : 63
Datum registracije : 16/12/2013
Starost : 24
Stran 1 od 1