PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nimfe

2 posters

Go down

Nimfe Empty Nimfe

Objavlja  Tim Čet 29 Mar 2012, 03:08

Pozdravljeni!
Imam samčka nimfe(star je 1,5let) in bi mu rad kupil še samičko za parjenje, vendar nevem, ali naj kupim mladička ali ptico iste starosti? Srbi me, da če bom kupil mladiča, jo bo samček obravnaval kot svojega mladiča in ne kot svojo bodočo "partnerico". Ali je to res?

Rad bi še vprašal, če mi bo uspelo vzrediti par, ki nebo samo vzrejni par ampak tudi hišni ljubljenček in kako?
Kako lahko zagotovim, da bosta odlagala jajca v valilnico in ne drugot po sobi, saj ju nebi imel zaprtih v kletki, ampak spuščena po sobi.

Lp, Tim.
Tim
Tim
Član
Član

Število prispevkov : 63
Datum registracije : 01/10/2010
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Nimfe Empty Re: Nimfe

Objavlja  Alojzij Čet 29 Mar 2012, 06:46

Skrb glede vzreje je upravičena. Iz mojega gledišča so ljubljenčki eno vzreja pa drugo. Če boš kupoval samico potem je bolje kupiti odraslo in par se bo hitro oblikoval.
Pri vzrejnem paru je nujno imeti večjo kletko z gnezdom in vsaj v obdobju parjenja ter vzreje mladičev, ne izvajati z njima "športnih" aktivnosti. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tim Čet 29 Mar 2012, 10:21

Pozdravljeni!
Najprej bi se vam zahvalil za vaš hiter odgovor! zelo vesel
Ali mogoče veste še kaj naj storim s spuščanjem iz kletke v času valjenja, saj je moj nimfek navajen biti cel dan izven kletke? Razmišljal sem že o gradnji zunanje voljere, vendar kako je pa s tem pozimi ter v slabih razmerah?

P.S. Ali mogoče veste, kakšna mreža mora biti v voljeri, da ni strupena za papige, ter katere barve samičko naj izberem, da bo nastalo več barvnih mutacij, ne samo siva(moj je siv)?

Lp, Tim
Tim
Tim
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Pet 30 Mar 2012, 05:56

Par nimf mora v času parjenja in vzreje mladičev imeti mir in se posvetiti prehranjevanju mladičev.Če se ti zdi nujno da letata, potem jima preskrbi celo sobo namesto kletke.
Zunanja voljera naj bo narejene iz močne mreže in dovolj goste ( cca 1 x 1 cm ), ki preprečuje tudi živalim od zunaj , da prihajajo k pticam.Voljera mora imeti tudi pokriti del, ki ptice varuje pred vremenskimi vplivi. Samo za en par nimf se mi taka izdelava ne zdi racionalna. Sodobne mreže so kvalitetno izdelane in obdelane tako da ni bojazni za morebitno škodljivost za ptice.
Kar se tiče barvnih različic in mutacij je to preobširna tema, da bi jo lahko rešila v nekaj stavkih. Osnovna siva barva je dominantna. Pomembno je tudi potomec katere barvne različice je tvoj samec. Nabavi si samico v barvi, ki ti bo najbolj všeč. Mladički iz izbrane kombinacije bodo nosili tudi gene za barvo obeh staršev. nasmeh

Nimfe Img1758ay

Nimfe Nimfalpa
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tim Sob 07 Apr 2012, 21:16

Pozdravljeni!
Zdaj že celi teden iščem oglase za nimfe po internetu, vendar nikjer ne najdem oglasa, ki bi mi ustrezal. Imate mogoče vi na voljo kakšno samico, oziroma poznate kakšnega rejca, ki bi mi prodal samico v spolni zrelosti?

Preganjata me tudi vprašanja, kako bom vedel, da ptica, ki jo bom kupil ne bo v sorodu z mojo ter ali je boljše kupiti samičko, ki je že imela mladičke ali ne?

Hvala vam za vse odgovore, lp Tim!
Tim
Tim
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Ned 08 Apr 2012, 05:56

Ko boš na Bolhi vtipkal nimfe, se ti bo odprlo kar nekaj ponudb zadnjh tednov. Malo verjetno bi bilo, da bi našel samico v ožjem sorodstvu s tvojim samcem.
Nimfe so dovolj pogosta ptica, da jo boš v doglednem času našel. Poskusi kdaj obiskati kakšen sejem, kjer boš našel zaželjeno ptico ter stopil v kontakt z rejci. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tim Ned 08 Apr 2012, 06:29

Ali mogoče veste še, če je boljše, da kupim samico, ki že imela mladiče, ali samico, ki jih še ni imela? Res je, da je malo verjetno, da bom dobil ptico v ožjem sorodu z mojo, vendar so še vedno možnosti. Kako se vi obadate s takim problemom(če sploh se)? Kako naj se prepričam, da ne bom kupil zelo stare ptice in/ali bolne? Ali so kakšni znaki, da bi lahko že takoj ob pogledu videl, da je ptica bolna oz. zelo stara?

Mi lahko še poveste, kdaj in kje so kašni sejmi, saj na internetu o tem ni podatka?
Kako se lahko včlanim v kakšno društvo papig in kako potem dobim obročke?

Res hvala za vse odgovore, lp Tim!
Tim
Tim
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Ned 08 Apr 2012, 07:04

Bolje bo, da kupiš samico, ki še ni imela mladičkov. Glede sorodstva med pticami se boš ubadal potem, ko boš imel svoje obročkane mladičke in boš na podlagi evidenc to izključeval.
Starost ptice ti bo natančno povedal rejec pri katerem jo boš kupil. Lanski obročki so modri, predlanski oranžni , letošnji so rdeči. Za vizualno prepoznavo zdravsvenega stanja ptice moraš imeti že nekaj izkučenj. Bolno ptico sicer lahko hitro vidiš, ker je po izgledu mirna in zaspana ter perje ni gladko.
Za sejem si poglej na desni strani foruma, kjer vse piše klicaj
Za članstvo v društvu in obročke se pogovori s starši, če se strinjajo in v soglasju z njimi se lahko včlaniš. nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tim Ned 08 Apr 2012, 08:27

Starši se z mano strinjajo ter me pri tem podpirajo. Morda veste za kakšno društvo v ljubljani in kako se sploh lahko včlanim v društvo(koga moram kontaktirati)?Kakšne obveznosti dobiš z včlanitvijo v društvo(moraš kam hoditi( na razna srečanja))? Kako dobiš obročke, ter koliko približno stanejo?
Ali obstaja kakšna spletna stran društva?

Še enkrat hvala za odgovore!
Tim
Tim
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Ned 08 Apr 2012, 09:11

Če se res želiš včlaniti v Društvo za varstvo in vgojo ptic Ljubljana, lahko poiščeš naslov na povezavi Slovenske zveze gojiteljev ptic Slovenije.
Na zasebno sporočilo lahko kontaktiraš tudi mene. V soboto 14. aprila imamo ravno letno skupščino, pa bi lahko vse uredili. Kot član društva na začetku nimaš posebnih obveznosti, le članarino, okoli 20 Evrov moraš plačati. Obročkov iste dimenzije moraš naročiti minimalno 25 kosov, cena je bila okrog 0,60 centov za kos. nasmeh

http://zdgpslo.si/
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content