PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nimfa in skobčevka

4 posters

Go down

Nimfa in skobčevka Empty nimfe

Objavlja  ancika Sre 05 Maj 2010, 01:39

živjo.
doma imam nimfo(samičko). razmišljam za nakup še ene papige. rada bi kupila skobčevko pa me zanima če bi se nimfa in skobčevka razumeli.
hvala za vse odgovore.
LP
ancika
ancika
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 2
Datum registracije : 05/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Nimfa in skobčevka Empty Re: Nimfa in skobčevka

Objavlja  Barbi79 Sre 05 Maj 2010, 01:44

Brez problema imaš lahko vsako po eno.
Barbi79
Barbi79
Član
Član

Število prispevkov : 31
Datum registracije : 03/05/2009

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  parrotking Čet 24 Jun 2010, 21:32

Jaz ti pa rečem takoj ju še ne dej v isto kletko ker ni nujno da se bosta razumela. Jaz mam doma samčka nimfe in samčka skobčevke pa se skobčevka hoče z nimfo igrat nimfa se pa noče pa hoče kluvat skobčevko.

No lahk se pa tut zastopita samo jaz ti ne priporočam da ju takoj daš skup.

LP zelo vesel nasmeh cheers
parrotking
parrotking
Član
Član

Število prispevkov : 15
Datum registracije : 11/06/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Sre 16 Maj 2012, 07:30

Tole vprašanje je sicer že zdavnaj rešeno, predvidevam mižikanje, vendar bi vseeno dodala še eno mnenje tudi za tiste, ki radi prebirajo starejše objave - če kupujemo drugo ptico (kar je zelo razveseljiva odločitev, predvsem za papigo, ki je bila dotlej doma čisto sama), je zagotovo najbolje (vsaj kar se tiče malih papig, gotovo pa tudi pri drugih vrstah - vendar jih ne poznam dovolj dobro, da bi to lahko presodila) kupiti ptico iste vrste.

Če imamo eno nimfo, torej pripeljimo drugo nimfo. Če imamo eno skobčevko, ji pripeljimo drugo skobčevko.
Zakaj ptički ne bi omogočili družbe iste vrste, ampak bi ji pripeljali drugo?

Kot je bilo v enem od odgovorov že omenjeno, ima vsaka vrsta papig malo drugačne potrebe in želje - in če imamo samo po eno ptico vsake vrste, ne ena ne druga ne moreta izživeti celotnega repertoarja vedenja v dvoje, saj ne bosta nikoli mogli postati par. Ni torej ritualov medsebojnega dvorjenja, popevanja, negovanja perja, kljunčkanja, hranjenja, včasih niti toliko igranja ne ... Ena ptica se k drugi v takem primeru zateka v sili, saj išče družbo - če bi lahko izbirala, pa bi gotovo raje izbrala družbo ptice enake vrste.

Kadar je ptic več, da imajo torej tako družbo svoje vrste kakor tudi druge vrste, se vidi, da se nekatere vrste med sabo tolerirajo in razumejo bolje, druge pa sploh ne in so lahko zelo napadalne, ko branijo svoje ozemlje ali partnerja. Zato je vsekakor potrebna velika previdnost, preden v isti kletki ali volieri družimo ptice različnih vrst.

Sploh pa je pri vsaki novi ptici potrebna pazljivost - najbolje je, da imamo novega člana ali članico sprva v ločeni kletki, da vidimo, kako se bo razumela z že obstoječo ptico. Tudi dve ptici iste vrste se mogoče kdaj ne razumeta - kakor si recimo tudi vsi ljudje med sabo pač nismo všeč zavijanje z očmi

Nekaj najlepšega je opazovati dve ptički, ki se odlično razumeta in uživata v medsebojni družbi. Sploh parček! Koliko petja, hranjenja, ljubimkanja ... pravo veselje. ☀

Lep pozdrav,
ana
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content