Čiščenje kletke
+4
Boba
Ronja
martinale
gape
8 posters
Stran 1 od 1
Čiščenje kletke
To temo sem odpru z namenom da malo podebateramo oz si izmenjamo mnenja o čiščenju kletk naših pernatih zverinic.Pod to spada od peska ki ga imate po dnu kletke ,do čistil za kletke in za igrače,posode za hrano, vodo.
Sam menjam pesek 1-2krat na teden in kletko operem oz razkužim 1 krat mesečno . Ponavadi uporabljam od vitakrafta trixie.Po dnu dam pesek ,katerikoli samo da je za papige oz ptice. Za posodice hrane in vode ne uporabljam detergentou , tako kot ne za igrače katere grize ne palice.
Kako oz s čim in kako pogosto perete kletke in palice igrače svojih pernatih zverinic.Imate kake posebna čistila ki so bolša ,dišeča...., kje jih naročite oz kupite.
Če je tema že obtaja se jo lahko zbriše ali če se vam zdi nepotrebna,jest je nisem zasledil.
L.P.
Gape
Sam menjam pesek 1-2krat na teden in kletko operem oz razkužim 1 krat mesečno . Ponavadi uporabljam od vitakrafta trixie.Po dnu dam pesek ,katerikoli samo da je za papige oz ptice. Za posodice hrane in vode ne uporabljam detergentou , tako kot ne za igrače katere grize ne palice.
Kako oz s čim in kako pogosto perete kletke in palice igrače svojih pernatih zverinic.Imate kake posebna čistila ki so bolša ,dišeča...., kje jih naročite oz kupite.
Če je tema že obtaja se jo lahko zbriše ali če se vam zdi nepotrebna,jest je nisem zasledil.
L.P.
Gape
gape- Član
- Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010
čiščenje kletke
Jaz kletko, igrače, plezala razkužim 1x tedensko z lekarniškim alkoholom.
LP
LP
martinale- Novi član
- Število prispevkov : 6
Datum registracije : 06/04/2012
Starost : 47
Re: Čiščenje kletke
Jaz posodice in kletko čistim z vročo kisovo vodo, potem pa dobro sperem. Lesene palice in igrala tudi.
Lp, ana
Lp, ana
Ronja- Član
- Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46
Sama za nastilj uporabljam lesni čips, menjam pa ga 1-2 krat na teden. Peska po tleh ne posipam, imam pa posebno plitvo posodo, kjer zmešam pesek z ogljem, čipsom, suho travo, semeni, posladki in v kateri se lahko piške pasejo, ko želijo. Kletko in igrala sproti čistim z vodo, razkužim pa 1-1,5 krat na mesec. Za to uporabljam Dr. Clauder's Premium Schrubb, koncentrat, ki se ga razredči. S tem umivam tudi posodice, saj je namenjen tudi za čiščenje teh.
Imam pa težave s čiščenjem sledov vitaminov na posodici za vodo. Kljub vsakokratnemu temeljitemu čiščenju namreč ostajajo sledi in vonj na posodici. Imate kakšen predlog? No, en je, da zamenjam posodico, hehe...
Imam pa težave s čiščenjem sledov vitaminov na posodici za vodo. Kljub vsakokratnemu temeljitemu čiščenju namreč ostajajo sledi in vonj na posodici. Imate kakšen predlog? No, en je, da zamenjam posodico, hehe...
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Nobene potrebe ne vidim za pretirano čiščenje in razkuževanje kletk. Postopati je potrebno racionalno in smotrno, da še dodatno ne obremenujemo okolje s čistili.
Ravno tako ni zanemarljiv ekonomski učinek. Za posodice, napajalnike uporabljajte vročo vodo, z dodatki običajnih gospodinjskih detergentov. To pomivajte sproti, tako kakor svojo osebno posodo in pribor. Za večje količine lahko občasno uporabite celo pomivalni stroj. Na tla kletke je še vedno najbolje dajati papir narezan vnaprej na ustrezne mere, ki ga pogosteje menjamo. Različnega papirja je vedno dovolj. Tistega, ki se boji strupov v tiskarski barvi naj potolažim, da že vrsto let v tiskovini ni svinca in drugih zelo škodljivih supstanc. Poleg tega ptica papirja ne je, kvečjemu ga trga.
Če je le mogoče naj bo tudi na dnu kletke mreža, ki preprečuje ptici dostop do poda z iztrebki.
Ravno tako ni zanemarljiv ekonomski učinek. Za posodice, napajalnike uporabljajte vročo vodo, z dodatki običajnih gospodinjskih detergentov. To pomivajte sproti, tako kakor svojo osebno posodo in pribor. Za večje količine lahko občasno uporabite celo pomivalni stroj. Na tla kletke je še vedno najbolje dajati papir narezan vnaprej na ustrezne mere, ki ga pogosteje menjamo. Različnega papirja je vedno dovolj. Tistega, ki se boji strupov v tiskarski barvi naj potolažim, da že vrsto let v tiskovini ni svinca in drugih zelo škodljivih supstanc. Poleg tega ptica papirja ne je, kvečjemu ga trga.
Če je le mogoče naj bo tudi na dnu kletke mreža, ki preprečuje ptici dostop do poda z iztrebki.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Ja, se strinjam, da ne gre pretiravati. Sterilno okolje tudi za človeka ni dobro, pa smo bolj občutljivi kot živali. Pogostejše čiščenje je (vsaj pri meni) posledica dejstva, da so ptice v dnevni sobi in spuščene. Če ne bi bilo reda, bi bil "raztur". Ne želim si, da bi stanovanje postalo tako, kot ga je imela tista novinarka z golobi, oooojoj, hehe! Zato pa sesam ko zmešana cel dan!!
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Jaz brez čistil, pač pod vročo vodo pa fajn podrgneš in očistiš kletko 1x na mesec (brez čistil in kemikalij) Kar se pa tiče vode, pa hrane pa redno menjam (to itak)
Residentgta- Novi član
- Število prispevkov : 9
Datum registracije : 13/06/2011
Starost : 45
Jaz osebno razkužujem in čistim, z vročo vodo (NE vrelo). Dno kletke dam v kopalno kad in očistim z tušem. Enako igrače, posodice,...
Blaž Novak- Član
- Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27
Jaz za dno kletke ne uporabljam nobene podloge ali nasipa, za nadomestilo pa imam noter dva lesena zaboja (v bistvu zaboj in njegov pokrov ), v enem je pesek in mineralni kamni, v drugem pa različni nasipi, seno, suha zelišča in rožice, včasih tudi kak priboljšek za brskanje.
Tla čistim vsak drugi dan s "špohtlom", vročo vodo in krpo, saj tudi jaz redno hodim po kletki in bi se mi vse prijelo na noge. Igrače in palice za sedenje pa na 1-2 tedna zdrgnem in sperem pod vročo vodo.
Posodici za vodo imam dve, tako da se ena lahko čez noč čisto posuši in ju potem naslednji dan zamenjam. Čistim jih pa z vročo vodo in gobico, občasno pa tudi s kisom.
Tla čistim vsak drugi dan s "špohtlom", vročo vodo in krpo, saj tudi jaz redno hodim po kletki in bi se mi vse prijelo na noge. Igrače in palice za sedenje pa na 1-2 tedna zdrgnem in sperem pod vročo vodo.
Posodici za vodo imam dve, tako da se ena lahko čez noč čisto posuši in ju potem naslednji dan zamenjam. Čistim jih pa z vročo vodo in gobico, občasno pa tudi s kisom.
nixi- Član
- Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35
Similar topics
» Čiščenje kletke
» Poletno čiščenje
» čiščenje papagaju kletko
» čiščenje kletk med valjenjem
» razpihovalnik (pajkl) za čiščenje semenske hrane
» Poletno čiščenje
» čiščenje papagaju kletko