PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Čiščenje kletke

+4
Boba
Ronja
martinale
gape
8 posters

Go down

Čiščenje kletke Empty Čiščenje kletke

Objavlja  gape Pet 13 Apr 2012, 02:41

To temo sem odpru z namenom da malo podebateramo oz si izmenjamo mnenja o čiščenju kletk naših pernatih zverinic.Pod to spada od peska ki ga imate po dnu kletke ,do čistil za kletke in za igrače,posode za hrano, vodo.

Sam menjam pesek 1-2krat na teden in kletko operem oz razkužim 1 krat mesečno . Ponavadi uporabljam od vitakrafta trixie.Po dnu dam pesek ,katerikoli samo da je za papige oz ptice. Za posodice hrane in vode ne uporabljam detergentou , tako kot ne za igrače katere grize ne palice.

Kako oz s čim in kako pogosto perete kletke in palice igrače svojih pernatih zverinic.Imate kake posebna čistila ki so bolša ,dišeča...., kje jih naročite oz kupite.

Če je tema že obtaja se jo lahko zbriše ali če se vam zdi nepotrebna,jest je nisem zasledil.

L.P.

Gape
gape
gape
Član
Član

Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Čiščenje kletke Empty čiščenje kletke

Objavlja  martinale Pet 13 Apr 2012, 22:44

Jaz kletko, igrače, plezala razkužim 1x tedensko z lekarniškim alkoholom.
LP
martinale
martinale
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 6
Datum registracije : 06/04/2012
Starost : 47

Nazaj na vrh Go down

Čiščenje kletke Empty Re: Čiščenje kletke

Objavlja  Ronja Čet 10 Maj 2012, 03:12

Jaz posodice in kletko čistim z vročo kisovo vodo, potem pa dobro sperem. Lesene palice in igrala tudi.

Lp, ana
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Čet 10 Maj 2012, 20:28

Sama za nastilj uporabljam lesni čips, menjam pa ga 1-2 krat na teden. Peska po tleh ne posipam, imam pa posebno plitvo posodo, kjer zmešam pesek z ogljem, čipsom, suho travo, semeni, posladki in v kateri se lahko piške pasejo, ko želijo. Kletko in igrala sproti čistim z vodo, razkužim pa 1-1,5 krat na mesec. Za to uporabljam Dr. Clauder's Premium Schrubb, koncentrat, ki se ga razredči. S tem umivam tudi posodice, saj je namenjen tudi za čiščenje teh.

Imam pa težave s čiščenjem sledov vitaminov na posodici za vodo. Kljub vsakokratnemu temeljitemu čiščenju namreč ostajajo sledi in vonj na posodici. Imate kakšen predlog? No, en je, da zamenjam posodico, hehe... zelo vesel
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Alojzij Čet 10 Maj 2012, 23:34

Nobene potrebe ne vidim za pretirano čiščenje in razkuževanje kletk. Postopati je potrebno racionalno in smotrno, da še dodatno ne obremenujemo okolje s čistili.
Ravno tako ni zanemarljiv ekonomski učinek. Za posodice, napajalnike uporabljajte vročo vodo, z dodatki običajnih gospodinjskih detergentov. To pomivajte sproti, tako kakor svojo osebno posodo in pribor. Za večje količine lahko občasno uporabite celo pomivalni stroj. Na tla kletke je še vedno najbolje dajati papir narezan vnaprej na ustrezne mere, ki ga pogosteje menjamo. Različnega papirja je vedno dovolj. Tistega, ki se boji strupov v tiskarski barvi naj potolažim, da že vrsto let v tiskovini ni svinca in drugih zelo škodljivih supstanc. Poleg tega ptica papirja ne je, kvečjemu ga trga.
Če je le mogoče naj bo tudi na dnu kletke mreža, ki preprečuje ptici dostop do poda z iztrebki. nasmeh nasmeh
Alojzij
Alojzij
V.I.P.
V.I.P.

Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Boba Čet 10 Maj 2012, 23:58

Ja, se strinjam, da ne gre pretiravati. Sterilno okolje tudi za človeka ni dobro, pa smo bolj občutljivi kot živali. Pogostejše čiščenje je (vsaj pri meni) posledica dejstva, da so ptice v dnevni sobi in spuščene. Če ne bi bilo reda, bi bil "raztur". Ne želim si, da bi stanovanje postalo tako, kot ga je imela tista novinarka z golobi, oooojoj, hehe! affraid Zato pa sesam ko zmešana cel dan!! lol!
Boba
Boba
Član
Član

Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Residentgta Čet 13 Jun 2013, 18:22

Jaz brez čistil, pač pod vročo vodo pa fajn podrgneš in očistiš kletko 1x na mesec (brez čistil in kemikalij) nasmeh  Kar se pa tiče vode, pa hrane pa redno menjam (to itak)  nasmeh
Residentgta
Residentgta
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 9
Datum registracije : 13/06/2011
Starost : 45

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Blaž Novak Pet 14 Jun 2013, 07:49

Jaz osebno razkužujem in čistim, z vročo vodo (NE vrelo). Dno kletke dam v kopalno kad in očistim z tušem. Enako igrače, posodice,... zelo vesel
Blaž Novak
Blaž Novak
Član
Član

Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nixi Ned 16 Jun 2013, 23:54

Jaz za dno kletke ne uporabljam nobene podloge ali nasipa, za nadomestilo pa imam noter dva lesena zaboja (v bistvu zaboj in njegov pokrov nasmeh), v enem je pesek in mineralni kamni, v drugem pa različni nasipi, seno, suha zelišča in rožice, včasih tudi kak priboljšek za brskanje.
Tla čistim vsak drugi dan s "špohtlom", vročo vodo in krpo, saj tudi jaz redno hodim po kletki in bi se mi vse prijelo na noge. Igrače in palice za sedenje pa na 1-2 tedna zdrgnem in sperem pod vročo vodo.
Posodici za vodo imam dve, tako da se ena lahko čez noč čisto posuši in ju potem naslednji dan zamenjam. Čistim jih pa z vročo vodo in gobico, občasno pa tudi s kisom.
nixi
nixi
Član
Član

Število prispevkov : 94
Datum registracije : 03/05/2011
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down