SAMČEK MOJE NIMFE POGINIL!!!
3 posters
Stran 1 od 1
SAMČEK MOJE NIMFE POGINIL!!!
Imel sem samčka Nimfe, ki je danes v mojem naročju poginil. Zanima me, kaj bo zdaj samico? Ali bo od žalosti poginila?
Rejec je rekel, da sta večina življenja skupaj. Ali bi bilo pametno nadomestiti drugega samca? Samica zdajle je semensko palčko in pije normalno. Večina časa čepi v valilnici in se sem in tja guga. NUJNO RABIM POMOČ!
Rejec je rekel, da sta večina življenja skupaj. Ali bi bilo pametno nadomestiti drugega samca? Samica zdajle je semensko palčko in pije normalno. Večina časa čepi v valilnici in se sem in tja guga. NUJNO RABIM POMOČ!
Blaž Novak- Član
- Število prispevkov : 65
Datum registracije : 08/02/2012
Starost : 27
Re: SAMČEK MOJE NIMFE POGINIL!!!
Blaž Novak je napisal/a:Imel sem samčka Nimfe, ki je danes v mojem naročju poginil. Zanima me, kaj bo zdaj samico? Ali bo od žalosti poginila?
Verjamem, da ti je izredno hudo za poginulim samčkom, vendar se to v živem svetu dogaja in s tem moramo živeti. Ravno tako bo izgubo brez posebnih pretresov preživela samička, če le samček ni imel kakšne zelo nalezljive smrtne bolezni, kar pa je malo verjetno. Z naslednjim samčkom počakaj kakšen mesec, da se vse normalizira in da vidiš, če je samica zdrava.
V prihodnje ravnaj malo bolj preudarno, upoštevaj nasvete izkušenih članov iz foruma ter postavljaj razumljiva vprašanja, ki ne bodo samo opis vragolij tvojih ptic.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Sem ravnal preudarno in bolezen je bila prepozno odkrita
Nazadnje urejal/a Blaž Novak Pon 16 Apr 2012, 00:01; skupaj popravljeno 1 krat
Blaž Novak- Član
To da je poginil od starosti pa neverjamem, imaš kakšen dokaz?
Ptica lahko živi več kot 15 let tako da ja.
Vseeno žal mi je za tvojga samčka in upam da bo z samičko vseokej, se pa strinjam da malo počakaj in samčka nato kupi raje od rejca saj v trgovinah niso preveč zdravi.
Lahko nič
Vseeno žal mi je za tvojga samčka in upam da bo z samičko vseokej, se pa strinjam da malo počakaj in samčka nato kupi raje od rejca saj v trgovinah niso preveč zdravi.
Lahko nič
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Za njegovo starost se ne ve, ker na ga je podaril znanec in tudi on ne ve koliko je star. Drugače pa sem bil z njim pri veterinarju, ki mu je predpisal antibiotik vendar žal prepozno , če bi imel več izkušenj in bi bil bolj pozoren na njegovo stanje, bi se morda bolje izteklo. Zdaj samo želim, da samička preživi in potem se bom mogoče odločil za novega samčka pri kakšen izkušenem rejcu. Morda poznate koga, ki bi mi bil pripravljen tudi dati kakšen nasvet.
Morda, bi bilo pametno prej kot en mesec dati samčka, ker si samička zelo želi jajčka. Ves čas poseda notri in se pretvarja, da vali. Ko gre ven se začne oglašat in pred valilnico hodi sem in tja. Zgleda kot, da bi klicala mladičke. Ampak ne išče samca, ker tudi prej ko je bil živ je klicala mladičke.
Morda, bi bilo pametno prej kot en mesec dati samčka, ker si samička zelo želi jajčka. Ves čas poseda notri in se pretvarja, da vali. Ko gre ven se začne oglašat in pred valilnico hodi sem in tja. Zgleda kot, da bi klicala mladičke. Ampak ne išče samca, ker tudi prej ko je bil živ je klicala mladičke.
Blaž Novak- Član
doberman je napisal/a:To da je poginil od starosti pa neverjamem, imaš kakšen dokaz?
Lahko nič
Imaš čisto prav, saj sem nazadnje v Qulandiji videl notri skozi steklo samčka in samičko Nimfe, ki sta se kljunčkala. To pomeni, da se imata rada in če bi nekdo kupil samčka bi bila samička žalostna. PROSIM NE ZAMERITE MI, AMPAK KAR JE RES JE RES.
Blaž Novak- Član
Ja tudi to je res.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Similar topics
» Treniranje moje Nimfe