skobčevke
+3
MissSaraOctober
Boba
sarahtacek
7 posters
Stran 2 od 2
Stran 2 od 2 • 1, 2
Re: skobčevke
Alojzij je napisal/a:Miško, seveda ne veš, zato tudi v bodoče poskušaj postavljati vprašanja in ne tditeve Tvoja kanarčica Miša očitno nima originalnega obročka, kakor ga ima gould amadina.Miško je napisal/a:Branko je napisal/a:Kolikor jaz vem naj bi oranžni obročki bili v uporabi leta 2010. Starost pa lahko približno določaš tudi po učkih (če so čisto črni), črtah na čelu (če se spuščajo čisto do kljunčka)... Ne me čisto za besedo držat saj sem tudi jaz začetnik. Pa veliko sreče in veselja pri novem prijatelju
Tole pa potem ne gre skupi, moja kanarčica Miša ima vijolčen obroč pa na njem ni nikjer 09, je samo 10 kar se mi zdi da pomeni da je leta 2012 izvaljena. Imam pa še gould amadino, ki ima vijoličen obroček in na njem piše 09 zdaj pa ne vem???
Originalni obročki (Slovenske zveza gojiteljev ptic) violičaste barve so bili v uporabi v letu 2009. Zato je na obročku med drugimi podatki tudi 09, kar je okrajšava tistega leta.
Ja ima obroček originalen, sam ne vem če je slovenski?? Ker ma amadinec napisano SI-slovenija miša pa ima napisano za državo:
KK
SK
zdej pa ne vem katera država je to? Obroček pa je vijoličast!!!
Za fifita (amadina) vem, da ima slovenski obroček ker sem ga kupil od rejca Jožeta Kolandra iz Trbovlje.
Mišo pa sem kupil v Tukano Trbovlje. zgleda da iz nekje drugod uvažajo ptiče. So mi pa rekli l 2010 ko sem Miško kupil, da je letošnji mladič, in na obročku piše 10 kar pomeni 2010! Je pa obroček vijoličast tako kot od Fifija.
Miša ima originalen obroček samo da ni slovenski ker ima tako ptevilko rejca, tekočo številko obročka 001-999 pa državo in letnico izvalitve!
Gost- Gost
Spet vam malo pišem tokrat bi vas rada vprašala koliko ča sa potrebuješ da udomačiš skobčevko,saj jio imam jaz približno 4 mesce in še vedno se me boji pa ji vsaki dan spuščam ven pa jo probam dat na ramo pa tudi pogovarjam se z njo .nevem ka naj naredim??????
sarahtacek- Član
- Število prispevkov : 18
Datum registracije : 19/03/2012
Starost : 27
Sama sem mnenja, da skobčevke več kot 14 dni skoraj ne potrebujejo, seveda ob predpostavki, da z njo delamo vsak dan in smo dosledni pri vajah. Če pa že imamo udomačeno ptico, pa prišlek potrebuje še manj časa. Je pa treba ob tem upoštevati, da ptica ne bo popolnoma sproščena še nekaj časa, čeprav bo šla na prst, dala poljubček, celo, če bo sama priletela na ramo. Vendar se bo sčasoma tudi sprostila, ko bo ugotovila, da je varna. Skobčevke se tudi razlikujejo med sabo, ene so bolj zaupljive narave, druge malo manj, pač odvisno od karakterja.
Če delaš tako, kot ti je bilo svetovano na začetku, uspeh ne bi smel izostati, v to sem prepričana.
Če delaš tako, kot ti je bilo svetovano na začetku, uspeh ne bi smel izostati, v to sem prepričana.
Boba- Član
- Število prispevkov : 158
Datum registracije : 15/01/2012
Starost : 44
Stran 2 od 2 • 1, 2
Stran 2 od 2