Beli kralj - White king
3 posters
Stran 1 od 1
Beli kralj - White king
V svoji karieri sem gojil kar precej vrst ptičev, nikoli pa se nisem preizkušal s kingi. Zategadelj sem se po daljšem premisleku odločil za izziv in nabavil beli par kingov. Prav zanima me, če se bodo ovrgle ali potrdile izkušnje nekaterih gojiteljev s foruma, da gre za zahtevne ptice, kar se tiče parjenja in vzreje mladičev.
Sicer so ti okrasni golobi res krasni, če imamo srečo, da naletimo na idealne primerke. Upam, da bom prihodnje leto poleti (po parjenju) lahko napisal kaj zanimivega o mojih izkušnjah s temi pticami.
Sicer so ti okrasni golobi res krasni, če imamo srečo, da naletimo na idealne primerke. Upam, da bom prihodnje leto poleti (po parjenju) lahko napisal kaj zanimivega o mojih izkušnjah s temi pticami.
Joško- V.I.P.
- Število prispevkov : 421
Datum registracije : 18/09/2010
Starost : 74
Re: Beli kralj - White king
Tudi sam sem imel par kingov vendar sivih (modrih)
Vedno ko sta mi valila sta potolkla jajci (problem je bil najbrž to da je samička imela na podplati kot nekakšno razjedo in je tudi šepala
Ko me ni bilo doma je imel oče spuščene živali in samca kinga je očitno nesla lisica samička pa je potem čez par dni poginilia, sem ju pa imel ene 3 lete.)
Želim ti veliko uspeha ker so res zelo lepi golobi.
Vedno ko sta mi valila sta potolkla jajci (problem je bil najbrž to da je samička imela na podplati kot nekakšno razjedo in je tudi šepala
Ko me ni bilo doma je imel oče spuščene živali in samca kinga je očitno nesla lisica samička pa je potem čez par dni poginilia, sem ju pa imel ene 3 lete.)
Želim ti veliko uspeha ker so res zelo lepi golobi.
doberman- Član
- Število prispevkov : 289
Datum registracije : 04/12/2011
Starost : 28
Beli kralj - White king
Za tiste, ki ne poznate teh golobov, nekaj z You Tube spletnega mesta:
https://www.youtube.com/watch?v=QRNl8znPLKg&feature=relmfu[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=QRNl8znPLKg&feature=relmfu[/youtube]
Joško- V.I.P.
Zanimivi delujejo pa kar robustni s tako močno konstrukcijo..
in še eno vprašanje, v čem je smisel, da imajo po dva obročka na nogah? (kot je na tem posnetku)
lp M
in še eno vprašanje, v čem je smisel, da imajo po dva obročka na nogah? (kot je na tem posnetku)
lp M
Gost- Gost
živjo
Dva obročka na nogi večinoma vidimo pri golobih, saj golobarji na tak način pripomoremo k lažji prepoznavnosti golobjega para. En obroček, je zaprt, nameščen kmalu po izvalitvi na katerem so zapisan vsi pomembnejši podatki. Drugi obroček pa je odprt obroček, ponavadi enobarven, ki se nadene tako samcu kot samici. Par nosi obroček iste barve.
lp
Dva obročka na nogi večinoma vidimo pri golobih, saj golobarji na tak način pripomoremo k lažji prepoznavnosti golobjega para. En obroček, je zaprt, nameščen kmalu po izvalitvi na katerem so zapisan vsi pomembnejši podatki. Drugi obroček pa je odprt obroček, ponavadi enobarven, ki se nadene tako samcu kot samici. Par nosi obroček iste barve.
lp
dires- Član
- Število prispevkov : 156
Datum registracije : 01/04/2010
Starost : 30
Aha, hvala za pojasnilo dires
Torej če prav razumem, ta drugi obroček nima nobene veze z standardnimi obročki, ampak je bolj interno označevanje parčkov, pri tistih ki imajo večje skupine oz jate, in (karikirano) predstavljajo nekakšne zaročne prstane
Torej če prav razumem, ta drugi obroček nima nobene veze z standardnimi obročki, ampak je bolj interno označevanje parčkov, pri tistih ki imajo večje skupine oz jate, in (karikirano) predstavljajo nekakšne zaročne prstane
Gost- Gost
Natanko tako
dires- Član
živjo
Verjamem, zato pa so tudi meni všeč forumi. Tudi sam sem se ogromno naučil prav iz branja tu na forumu. Seveda to ne velja samo za golobe, temveč tudi za druge ptice, pa čeprav jih nimam
Še več znanja pa pridobiš tudi z obiskom strokovnjaka, mentorja...
lp
Verjamem, zato pa so tudi meni všeč forumi. Tudi sam sem se ogromno naučil prav iz branja tu na forumu. Seveda to ne velja samo za golobe, temveč tudi za druge ptice, pa čeprav jih nimam
Še več znanja pa pridobiš tudi z obiskom strokovnjaka, mentorja...
lp
dires- Član
Beli kralj - White king
V življenju je pač tako, da se učimo, dokler živimo, ali pa se prepustimo intelektualni in telesni lenobi in zakrknemo...!!!
Joško- V.I.P.
ja pa še ena razlika je, eni z lahkoto priznamo da smo se naučili nekaj novega, drugim gre pa to bolj težko...
Gost- Gost
Similar topics
» Beli golobi na poroki
» Padovanka v beli barvi
» Riževci mutacije BELI-PRODAM
» Kupim okrasne golobe pasme King
» Padovanka v beli barvi
» Riževci mutacije BELI-PRODAM
» Kupim okrasne golobe pasme King
Stran 1 od 1