mali aleksander
2 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1
mali aleksander
Imam eno težavo in sicer takšna,ko skušam svojega aleksandra ročno nahraniti ali kar koli drugega,da se znajdejo moji prsti v bližini njegovega kljuna takoj izvem,da me bo ugriznil in to zelo močno.Počasi se ga začenjam že bati
Za kakšen predlog bi bil zelo vesel in hvaležen
lp
Za kakšen predlog bi bil zelo vesel in hvaležen
lp
1232233323305- Novi član
- Število prispevkov : 7
Datum registracije : 20/10/2012
Starost : 46
Re: mali aleksander
To je pa čisto premalo podatkov za kakšen pameten odgovor. Ali je kupljen v trgovini ali pri rejcu, koliko je star, ali je ročno hranjen...
kokoš- Član
- Število prispevkov : 47
Datum registracije : 29/03/2010
No moj aleksander je star 3 leta in pol.Ni ročno hranjen ,vendar ga zato jaz ročno hranim (kdaj pa kdaj),drugače mu dam semena samo v posodico in ni nobenih problemov.No kupljen pa je v trgovini z malimi živalmi.Ko sem ga kupil,je bil tako kot vsi papagaji ko jih kupimo plašen.Plašljiv je bil okli 1 mesec,dokler se ni navadil na stanovanje.Prvo se ni hotel božati .No po kakšnem letu mi je že prišel na roko in lahko sem ga božal le po repu, saj mi ni pustil nikjer drugje.Ko smo se preselili v novo stanovanje se je lepo privadil in ni bilo nobenih težav,saj se je zlahka privadil.Po kakšnem letu in pol me je začel gristi,ko se je moj prst znašel zraven njegovega kljuna.Zdaj ko hodim mimo njega in je spuščen zarenči in se zapodi z kljunom proti meni.
Hvala za pomoč !
lp
Hvala za pomoč !
lp
1232233323305- Novi član
Najprej se ti moram opravičiti, ker ti šele zdaj odgovarjam.
Se mi je kar zdelo, da je bil kupljen v trgovini. Tudi, če je bil ročno hranjen, mu najbrž ni prav koristilo bivanje v trgovini, kjer se nihče ni toliko ukvarjal z njim, kot če bi bil pri komu doma. Če pa ni bil ročno hranjen, ga je pa še toliko težje navaditi na dotikanje. Tudi naš, ki je povsem udomačen, se ne pusti božati kadarkoli. Če se mu z roko približam, kadar mu ni pogodu, ravno tako šavsne s kljunom. Sam ga moraš spoznat, pa se previdno in z občutkom poskušat približevat. Ptič ti mora zaupat in se mora prepričat, da mu ne boš ničesar vsiljeval.
Jaz sem našega pri 2 letih navadila na čohanje za vratom. Pa zaenkrat se v glavnem samo meni pusti. Ko mu zapaše, me prav prosi za to. Včasih mu tud pol ure ni dovolj
Dotikanja od spredaj in po repu pa ne dovoli. Najbrž je pa vsak po značaju malo drugačen. Tako kot mi
Se mi je kar zdelo, da je bil kupljen v trgovini. Tudi, če je bil ročno hranjen, mu najbrž ni prav koristilo bivanje v trgovini, kjer se nihče ni toliko ukvarjal z njim, kot če bi bil pri komu doma. Če pa ni bil ročno hranjen, ga je pa še toliko težje navaditi na dotikanje. Tudi naš, ki je povsem udomačen, se ne pusti božati kadarkoli. Če se mu z roko približam, kadar mu ni pogodu, ravno tako šavsne s kljunom. Sam ga moraš spoznat, pa se previdno in z občutkom poskušat približevat. Ptič ti mora zaupat in se mora prepričat, da mu ne boš ničesar vsiljeval.
Jaz sem našega pri 2 letih navadila na čohanje za vratom. Pa zaenkrat se v glavnem samo meni pusti. Ko mu zapaše, me prav prosi za to. Včasih mu tud pol ure ni dovolj
Dotikanja od spredaj in po repu pa ne dovoli. Najbrž je pa vsak po značaju malo drugačen. Tako kot mi
kokoš- Član
- Število prispevkov : 47
Datum registracije : 29/03/2010
Najlepša hvala za odgovor
lp
lp
1232233323305- Novi član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Papige :: Mali in veliki aleksandri :: Mali aleksandri
Stran 1 od 1