kanarčica gnezdi
+3
dominik
matjažek
nezy3
7 posters
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1
kanarčica gnezdi
Živjo
Imam kanarčka in kanarčico, ki sta že od izvalitve skupaj (nista v sorodu). Zelo se razumeta in kanarčica je pred 1 tednom začela delati gnezdo (trgala časopisni papir na trakove in jih nosila v ptičjo kopalnico). Nastavila sem ji gnezdo in gnezdni material, ki ga je že čisto obložila. Za nekaj časa se nekajkrat na dan notri uleže. Nastavila sem ji tudi jajčno hrano, ki jo je z velikm apetitom. Koliko je možnosti, da bo imela jajčka Kako naj potem poskrbim za mladičke in kako naj novo mamico pripravim, da bo lepo skrbela za mladičke Seveda bi rada imela mladičke, skrbi pa me tudi obročkanje. Je to obvezno, kje naj dobim obročke in kdaj naj ga namestim HVALA ZA ODGOVORE
Imam kanarčka in kanarčico, ki sta že od izvalitve skupaj (nista v sorodu). Zelo se razumeta in kanarčica je pred 1 tednom začela delati gnezdo (trgala časopisni papir na trakove in jih nosila v ptičjo kopalnico). Nastavila sem ji gnezdo in gnezdni material, ki ga je že čisto obložila. Za nekaj časa se nekajkrat na dan notri uleže. Nastavila sem ji tudi jajčno hrano, ki jo je z velikm apetitom. Koliko je možnosti, da bo imela jajčka Kako naj potem poskrbim za mladičke in kako naj novo mamico pripravim, da bo lepo skrbela za mladičke Seveda bi rada imela mladičke, skrbi pa me tudi obročkanje. Je to obvezno, kje naj dobim obročke in kdaj naj ga namestim HVALA ZA ODGOVORE
nezy3- Član
- Število prispevkov : 22
Datum registracije : 18/01/2013
Starost : 25
Re: kanarčica gnezdi
Obnašanje samičke je čisto normalno in če sta par bosta imela oplojena jajčka. Po 14 dneh se izvalijo mladiči, staršem pa normalno daš jajčno hrano, da bosta mladičke pitala. Samček in samička pa imata sama nagon, da mladičke hranita, vendar ne vedno. Obročkanje mladičev ni obvezno je pa priporočljivo. Sklepam, da obročkov nimaš, saj obročke lahko naročiš samo, če si član kakšnega od društev za varstvo in vzgojo ptic.
LP
LP
matjažek- Član
- Število prispevkov : 20
Datum registracije : 13/06/2012
Starost : 40
hvala za tako hiter odgovor zanima me pa tudi to kdaj po pripravi gnezda izvali jajčko in zakaj mi na gnezdu sedi ko pa notri ni nič večkrat na dan ga tudi zapusti in ga ureja
nezy3- Član
Samičke različno znesejo jajca ene hitro druge kasneje, sem imel primer, ko je samička cel mesec večkrat na dan polegala po gnezdu pa ni bilo nič, spet druge zvalijo jajček po parih dneh! Dobro je tudi, da pobiraš jajčka in jih zamenjaš z plastičnimi,da se mladički kasneje izvalijo vsi hkrati. Glede tega se je na forumu že večkrat pisalo, zato kar prebrskaj - nazadnje pod temo LIŠČEK01!
matjažek- Član
- Število prispevkov : 20
Datum registracije : 13/06/2012
Starost : 40
kje pa se lahko dobi plasticna jajcka
nezy3- Član
Na gorenskem nebi vedel vem pa da jih ima Buba v Grosuplju.
dominik- Član
- Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48
super hvala za odgovor se bom se malo pozanimala
nezy3- Član
danes ko sem prišla iz šole me je pričakal prvi jajček kanarčica pridno sedi na njem...
nezy3- Član
No,da spet ne pogrevam iste teme,ker je menda res dobro imeti obročke za mladičke.torej,če si član potem se verjetno proti plačilu naročijo obročki.Sam sem tudi dokaj nov na tem področju pa me zanima ,če je potem kaj višja cena ptice,ko je obročkana.Ali se ekonomsko izplača dajati obročke.
Lp,Hitri
Lp,Hitri
hitri- Član
- Število prispevkov : 74
Datum registracije : 27/08/2012
Starost : 61
nezy3 je napisal/a:danes ko sem prišla iz šole me je pričakal prvi jajček kanarčica pridno sedi na njem...
Si zamenjala jajčke s plastičnim?
LIŠČEK01- Član
- Število prispevkov : 71
Datum registracije : 12/09/2012
Starost : 27
jih nikjer nisem dobila :-( na zalost
za zdaj je le en in rejec mi je rekel da umetna jajcka niso nujna
bom se sporocila kako je ali so kaksna nova jajcka...
po kolikem casu se pa vidijo zilice v jajcu ? Ce je danes prvi dan ko so jajca samicka popoldne zapuscala gnezdo ni nic narobe ? zdaj pa ze cel vecer le po sedi na jajcku *-*
za zdaj je le en in rejec mi je rekel da umetna jajcka niso nujna
bom se sporocila kako je ali so kaksna nova jajcka...
po kolikem casu se pa vidijo zilice v jajcu ? Ce je danes prvi dan ko so jajca samicka popoldne zapuscala gnezdo ni nic narobe ? zdaj pa ze cel vecer le po sedi na jajcku *-*
nezy3- Član
Umetna jajčka seveda niso nujna niti ni nujno odstranjevati jajčka. Prva jajca odstranimo samo zato , da so potem mladiči izvaljeni isočasno.V primeru, da bo samček med valjenjem samički nagajal, jo preganjal ali se kakor koli vedel napadalno, ga odstrani v samostojno kletko. Samička bo tudi sama odhranila mladičke.
V knjižnici si poišči knjigo o kanarčkih, kjer je zelo veliko informacij o kanarčkih!!!
V knjižnici si poišči knjigo o kanarčkih, kjer je zelo veliko informacij o kanarčkih!!!
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
hvala za odgovor
nezy3- Član
,danes je nasa pridna pticica izvalila 3. jajcek in pridno sedi v gnezdu, zapusti ga le ko je zejna ali lacna
nezy3- Član
no skratkakanarčica pridno sedi v gnezdu zapusti ga enkrt dnevno za 2-5 minut v tistem času pa samček gre v gnezdo in se uleže na jajca. je to normalno?
nezy3- Član
Vse našteto je za kanarčke normalno. Po tednu dni sedenja na jajčkih se že vidi, a so jajčaka oplojena. Z ozirom, da pričakuješ prve mladičke boš verjetno šele čez teden dni vedela ali se bo iz jajčk kaj izvalilo. Kako postopati in hraniti kanarčke naprej, ti bo pomagal nazorno prikazati priloženi video.
Alojzij- V.I.P.
- Število prispevkov : 1071
Datum registracije : 19/10/2010
Starost : 67
Pri gnezdenju oz. valjenju se izmenjujeta oba starša.
Prej bi bilo narobe, ko samček tega ne bi naredil.
To je popolnoma normalno.
Prej bi bilo narobe, ko samček tega ne bi naredil.
To je popolnoma normalno.
jupiter2- Član
- Število prispevkov : 170
Datum registracije : 04/05/2009
Starost : 36
no.... zdej sm vzela jajcka iz gnezda je blo ze tok casa pa nic...
samicka se vedno hodi v gnezdo in sedi v njem
glede tistega kar ste napisali bo zacela na novo ?
kako naj ji dopovem da v gnezdu ni vec jajck ?
jo bo to da sem ji vzela jajcka prizadelo ?
samicka se vedno hodi v gnezdo in sedi v njem
glede tistega kar ste napisali bo zacela na novo ?
kako naj ji dopovem da v gnezdu ni vec jajck ?
jo bo to da sem ji vzela jajcka prizadelo ?
nezy3- Član
PERNATI PRIJATELJI :: Kanarčki, papige, eksote in druge ptice :: Kanarčki :: Razmnoževanje kanarčkov in vrste kanarčkov
Stran 1 od 1