PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ninfa

3 posters

Go down

ninfa Empty ninfa

Objavlja  dicna Čet 07 Feb 2013, 06:14

Pozdravljeni.
Sem ena med novejšimi uporabniki tega foruma.
Prejšnji teden sva z možem v trgovini kupila 6 mesecev staro ninfo, ter seveda njej primerno kletko, hrano, igrače... vse.
Ne vem, ali sem preveč neučakana, toda po tednu dni ninfica samo sedi na palčki in gleda. Sicer je in pije vsak dan, toda od nji pa žal še nobenega glasu. Če pa se preveč približam kletki pa začne kar pihati. Zanima me po koliko časa se naju bo ptiček navadil? Poleg kletke z ninfo imava še kletko z zebricama, ki sta že dva tedna pri nama, prav živahni mali nagajivki zelo vesel .

Hvala za odgovore in nasvete

Dicna Nimfa 3
dicna
dicna
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 27/01/2013
Starost : 42

Nazaj na vrh Go down

ninfa Empty Re: ninfa

Objavlja  gape Čet 07 Feb 2013, 07:43

Malo poglejte ostale teme ,sigurno se bo našel kak primeren odgovor.

Ptica je še prestrašena ,pri nekaterih traja dlje časa pri nekaterih pa manj. Bistvo je,da jo probate čim manj plašiti,in se z pomerjenim glasom pogovarjati.

gape
gape
Član
Član

Število prispevkov : 136
Datum registracije : 15/05/2010

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dominik Čet 07 Feb 2013, 10:30

Kupljena v trgovini jokanje .

Način udomačevanja se razlikuje glede na vrsto in je odvisen od lastnosti papige.Preden začnemo ptico udomačevati ji damo priložnost da spozna svoj novi dom.Ob primernem ravnanju s ptico ta začuti da se človeka ni treba bati.Če po dveh do treh tednih pokže zanimanje za okolico in je ni več strah ji odpremo vrata kletke.Zlato pravilo udomačevanje papig je :Dovoli da sama poišče tvojo bližino.
Nekatere ne napredujejo več mesecev nato postanejo udomačene čez noč.Druge napredujejo postopoma.
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  dicna Čet 07 Feb 2013, 22:49

hvala za odgovore.
no kot nalašč, se je danes najin Polde zelo uživel. že celo jutro nama žvižga, tako da prav uživava zelo vesel . bova ga pa še naprej navajala na naju in močno upam, da bo kaj kmalu tudi poletel iz kletke.

lp
dicna
dicna
Član
Član

Število prispevkov : 13
Datum registracije : 27/01/2013
Starost : 42

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content