PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com

Join the forum, it's quick and easy

PERNATI PRIJATELJI
Lep pozdrav in dobrodošli na forumu!

Če ste že registrirani član foruma, kliknite gumb "prijava" in vstopite v forum. Če ste forum obiskali prvič in še niste njegov član, pa se prosim registrirajte. Registracija vam bo vzela le minutko vašega časa.

Hvala!

*Če imate kakršnekoli težave s prijavo ali registracijo me lahko kontaktirate preko e-maila: maja.janes7@gmail.com
PERNATI PRIJATELJI
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Repno perje pri skobčevki in krempelj

+2
dominik
Tejka
6 posters

Go down

Repno perje pri skobčevki in krempelj Empty Repno perje pri skobčevki in krempelj

Objavlja  Tejka Sob 02 Mar 2013, 08:18

Pozdravljeni.

Danes sem dobila mlado skobčevko vijolično-modre barve, kupljena je bila pri rejcu. Šele doma sem opazila da ima repno perje zelo `oskubljeno´, nima tistih daljših peres, eno je polomljeno na sredini, ga pol manjka, drugo je pa zelo mršavo. Rep ima tako zelo kratek. Zanima me, če se bodo zarasla, ptica naj bi bila mlada.

Prav tako sem opazila da je ptica brez enega krempeljca na nogi. Ostali krempeljci in praktično cele nožice so pa bolj sivkasto-modre barve, ne tiste tipične roza bež. Ima še kdo tako skobčevko?

vsakršna pomoč bi mi prišla prav.

Lep pozdrav
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Število prispevkov : 7
Datum registracije : 01/03/2013
Starost : 34

Nazaj na vrh Go down

Repno perje pri skobčevki in krempelj Empty Re: Repno perje pri skobčevki in krempelj

Objavlja  dominik Sob 02 Mar 2013, 10:12

Moje mnenje je da vrneš ptico nazaj in zahtevaš drugo.
dominik
Član
Član

Število prispevkov : 297
Datum registracije : 17/09/2010
Starost : 48

Nazaj na vrh Go down

Repno perje pri skobčevki in krempelj Empty Re: Repno perje pri skobčevki in krempelj

Objavlja  _Tamara_ Sob 02 Mar 2013, 19:58

Mogoče bi bilo dobro, če bi objavila kakšno fotografijo skobčevke, še sploh, ker nisi sigurna, če je ptica mlada.
Navodila, kako prilepiti sliko na forum, najdeš tukaj: http://www.pernati-prijatelji.com/t7-kako-prilepiti-slike-na-forum

Lp, Tamara
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nodi89 Sob 02 Mar 2013, 21:36

zanima me pri katerem rejcu ste kupila,(predusem me zanima zaradi barve skobčevke, ki jo iščem, violet)
drugače pa, če je pošten rejec vam bo skobčevko zlahka zamenjal... LP
nodi89
nodi89
Član
Član

Število prispevkov : 41
Datum registracije : 24/01/2012
Starost : 35

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 00:19

Hvala vam za vaše nasvete.
Ko sem hotela naložiti slike, semdobila zavrnitev:
New members are not allowed to post external links or emails for 7 days. Please contact the forum administrator for more information.
Ali je kakšna druga možnost da pokažem slike?

Ko sem včeraj zvečer in danes zjutraj opazovala moji dve skobčevki in sem videla, kako lepo se moja prejšnja ptička razume z novo, sem se odločila da ptičko obdržim. Razen tega da ima malce iznekažen prst in čuden rep, je ptička v redu, vsaj mislim. Je bar, solato in proso, je živahna, se kljunčka... Pa tudi nogice ima tople, če bi imela slabo prekrvavitev bi bile verjetno hladne.

Nima še povsem belega obročka okrog učk, se pa že vidi siv obroček. predvidevam da še nima enega leta, je pa precej starejša od moje prve, sive skobčevke, kljub temu da je skorajda še enkrat manjša.

Nodi, skobčevka verjetno ni take vijoličaste barve kot jo iščete, samo ko sem jo videla skupaj z ostalimi modrimi (turkiznimi), je ta najbolj izstopala, je bila bolj golobje barve, in zato sem jo tudi izbrala. Rejec je iz okolice Mengeša.
Samo to me še zanima, ali ima kdo izkušnje z izgubo repnih peruti, ali to zraste na novo?
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 00:23

://shrani.najdi.si/?3o/m/1ipQKFIO/20130303113527.jpg
://shrani.najdi.si/?1A/rT/41zbYZgI/20130303113132.jpg

Potem ko kopirate, na začetku pred :// dodajte http, pa bo odprlo. Drugače ne morem, ker še nimam dovoljenja.
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  perla Ned 03 Mar 2013, 02:54

Tejka, ta skobčevka, ki si jo sedaj kupila, je definitivno mladiček. Saj se lepo vidijo še proge nad čelom, česar nekaj mesecev stare skobčevke nimajo več. Da so krempeljci bolj sive barve, je tudi možno pri mladičkih - take imajo ponavadi skobčevke standardi ali pol-standardi, navadne skobčevke pa bolj rožnate. To vem sigurno, ker smo ga mi dobili, ko je bil star 6 tednov (pri znancih!), je pol-stanadard skobčevka in je že imel bolj sivkaste krempeljce. Da je brez enega krempeljčka - to se mu lahko zgodi že v gnezdu.
Pravilno si se odločila, da ga obdržiš. Ptiček je živo bitje. Sploh pa, ker je z njim vse v redu!
perla
perla
Član
Član

Število prispevkov : 111
Datum registracije : 21/02/2013
Starost : 46

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  _Tamara_ Ned 03 Mar 2013, 04:06

perla je napisal/a:Tejka, ta skobčevka, ki si jo sedaj kupila, je definitivno mladiček. Saj se lepo vidijo še proge nad čelom, česar nekaj mesecev stare skobčevke nimajo več. Da so krempeljci bolj sive barve, je tudi možno pri mladičkih - take imajo ponavadi skobčevke standardi ali pol-standardi, navadne skobčevke pa bolj rožnate. To vem sigurno, ker smo ga mi dobili, ko je bil star 6 tednov (pri znancih!), je pol-stanadard skobčevka in je že imel bolj sivkaste krempeljce. Da je brez enega krempeljčka - to se mu lahko zgodi že v gnezdu.
Pravilno si se odločila, da ga obdržiš. Ptiček je živo bitje. Sploh pa, ker je z njim vse v redu!

Se popolnoma strinjam.

Sicer pa je na obeh slikah videti zdrav, ker ni ves našopirjen (kar je sicer običajen znak bolezni), je živahen, ješč in eden drugega čistita.

Moj samček je nekje pri starosti 2 mesecev začel dobivati malo viden rob v očesu, tako da sta obe tvoji skobčevki še zelo mladi nasmeh.

Glede repa pa bi težko kaj rekla - ali ga je kje vmes zahaklal in del odlomil, ali mu ga je druga ptica poškodovala, ker se rade vlačijo za rep, včasih so pa tudi starejše skobčevke malo "nasilne" do mlajših in jih preganjajo, kljuvajo,... To je edino, kaj mi pade na pamet. V vsakem primeru bo sčasoma dobil lep, dolgi rep nasmeh.
_Tamara_
_Tamara_
Član
Član

Število prispevkov : 104
Datum registracije : 23/12/2011
Starost : 37

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 05:42

Hvala obema, sem se kar malo potolažila.

Sedaj sem pa ugotovila da ima moja skobčevka najverjetneje pretesen obroček, med nogico in obročkom namreč nima čisto nič zraka, se jo popolnoma oklepa in verjetno jo tišči. Ali kdo ve, kako razpreti obroček, ne vidim načina kako bi to naredila. Se to sploh da?

lp
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nodi89 Ned 03 Mar 2013, 05:48

Živjo, ma oboček je bolje da pustite gor, obroček jo nič ne moti..100% ne...to so obročki, ki so za to namenjeni...če ga pa hočete, je najboljše da ga s malo pilico odpilite,saj če bi hoteli odščipniti s kleščami bi verjetno ranili tudi nogico ...osebno jst ga ne bi odstranjeval...
nodi89
nodi89
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 05:53

Kljub temu da jo obroček povsem oklepa, skorajda zažira se v kožo? Ne da se ga niti malo premakniti, tako je na tesno.
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nodi89 Ned 03 Mar 2013, 05:55

hmmm..čudno... potem pa odpilite s pilico...previdno!!
nodi89
nodi89
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 06:02

Hvala za nasvet, bom poskusila ko ne bo več tako boječ.
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Ned 03 Mar 2013, 22:08

Tejka, lepo pozdravljena in dobrodošla na forumu!

Kako luštni skobčevki! Res sta obe še zelo mladi. Želim ti veliko lepih trenutkov z njima - sem prepričana, da jih bo res dosti.

Zelo lepo se mi zdi, da si skobčevca obdržala, zatem ko si videla, da se dobro razumeta. Mislim, da ti bosta za to oba hvaležna zelo vesel Res je, perje zraste znova, nekatere skobčevke se res rade vlačijo za rep in je prav možno, da je repna peresa izgubil na tak način. Tudi meni se zdi drugače zdrav. Najbolj gotov odgovor na to bi ti dal sicer veterinar, če bi ga peljala na pregled - načeloma se to svetuje pri vsaki novi skobčevki, ki jo pripeljemo domov - čeprav je tudi res, da se na rejce obračamo tudi in v veliki meri prav iz tega razloga, da se na lastne oči prepričamo, v kakšnih razmerah ptički živijo in lahko že na mestu samem presodimo, ali rejcu zaupamo ali ne. Vsekakor rejci ne bi smeli prodajati poškodovanih ptičk, sploh pa ne bolnih, čeprav se to iz različnih razlogov tudi kdaj zgodi. Bodisi da rejec ni dovolj kakovosten/izkušen (v Sloveniji je to praktično nemogoče preverjati, saj za vzrejo skobčevk ne potrebuješ posebnega dovoljenja) ali pa ptiček nosi v sebi kakšno bolezen, ki se pokaže šele kasneje (kakor je pač pri vseh živih bitjih).
Čeprav - če ima rejec obročke - ali potemtakem ni tudi uradno registriran?
Eden od razlogov za izpadanje peres je lahko sicer tudi virusno obolenje, pri katerem pa izpadejo vsa daljša peresa - kar, kot vidim pri tvojem ptičku, ni tako, saj daljša peresa na krilih še ima, kajne? Ali drugače leti brez težav?

Dobri pokazatelji za zdravje ptice so različni: ali se perje sveti in je lepo poravnano (da torej ni motno in preveč nacefrano), lepa voščenica in kljun, da ptiček ni nasršen ali nenavadno miren, živahen pogled, pa seveda kakci - da so čvrsti in dvobarvni (temno do črni-beli), da je ješč in na splošno živahen.

Kar se tiče barve nožic, je to normalno, skobčevke imajo različne barve nožic. Tudi to, da enega krempeljčka nima, mislim da ne bo nič hudega.

Samo tole z obročkom je pa tudi meni nenavadno. Obroček ga ne bi smel tiščati. Je možno, da bi mu rejec nadel napačen obroček, namenjen manjšim ptičkam? šokiran Kaj menite o tem drugi rejci?
Lahko mogoče fotografiraš še obroček in prilepiš povezavo?

Lepo bodi!
Ronja
Ronja
Član
Član

Število prispevkov : 218
Datum registracije : 04/05/2012

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nodi89 Ned 03 Mar 2013, 22:23

Ronja Complimenti!!

obroček? mogoče je res rejec dal premajhen obroček, ma ne bi rekel...Možno je, da ima mogoče res tudi druge ptice(kanarčke oz kaj drugega) in je zamenjal...Ma ne smemo ga obtoževati, če se je zmotil nenamerno, če je pa zavedno dal obroček gor(manjši) je pa...
NO jst pravim tko, če smo pošteni, dolgoročno uspemo nasmeh

jst sz vsemi mojmi papagajčkmi in lastniki ostanem v stiku, in Vem, da je je to tudi tako prav, dobri odnosi so vedno nagrajeni...

Če je res obroček tako tesen ga je potrebno odstraniti,pilca je najboljša--previdno (z kleščami bi poškodovali nogico)..
Pilica je stestirana, ker sem mel pri eni ptici tudi jst težave,in sem ji moge odstraniti obroček...
nodi89
nodi89
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Ned 03 Mar 2013, 23:11

O, več takih rejcev si želimo ... zelo vesel
Ronja
Ronja
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Tejka Ned 03 Mar 2013, 23:59

O, hvala obema za odgovore.

Ptica (Bine), se mi zdi zdrava na prvi pogled, glede modrih nožic sem pa na nekem angleškem forumu prebrala da imajo to večkrat modre ptičke nekakšen moder `faktor´. To se vidi tudi po bolj modrikastem kljunčku in jeziku, kar ima tudi Bine, in baje da je normalno. Glede veterinarja, tu na gorenjskem ni veterinrja ki bi se spoznal na ptice, če bi pa prišlo do kakšnih resnejših zapletov, ki jih sedaj ne vidim, bom pa stopila v kontakt z Ljubljanskim.

Glede rejca pri katerem sem kupila ptičko. Kljub manjšim sitnostim, ki jih imam s ptico, nimam o njem povedati slabe besede. Že prvi vtis o njem je bil pozitiven, vse ima super urejeno, letalnico za skobčevke, valilnico, vse je prostorno, čisto, s pticami je tačas ko sem bila tam delal z ljubeznijo, vse mi je razložil, razkazal mi je še ostale ptice v ostalih prostorih (rozele, nimfe, zelene aleksandre, pojoče papige, kanarčke,..), res se je videlo da to dela iz ljubezni in ne zaradi kakšnega večjega zaslužka. Tako da če bi kupila še eno ptičko, se zopet obrnem nanj, res pa je, da bi bila tudi sama bolj pozorna na to kakšno bi vzela. Glede repnih peruti pa mislim da so Bineta napadale ostale ptice, ker je bil med vsemi pticami najmanjši. Čeprav to z obročkom mi ni jasno, dvomim da bi namenoma dal rejec gor manjši obroček, bom slikala ko se ptici zvečer vrneta v kletko.

Moram reči, da sem drugače zelo zadovoljna z Binetom, tudi s Tonijem (prva papiga) se dobro razume, ji povsod po sobi sledi, če Toni slučajno odleti in se kam skrije, začne Bine predirljivo kričati in ga iskati. Ko Binetu ponudim bar ga noče vzeti, ko pa vidi da Toni brez problema pride na roko in ga začne jesti, se tudi on opogumi. Sem res zadovoljna, tako da bi stoprocentno kupila še tretjo ptičko, ampak to bi bilo pa potem že preglasno za v sobo kjer spim in se učim.

Nodi, tako za mimogrede, na bolhi sem zasledila da nekdo prodaja vijolično samičko, mogoče vam to kaj pomaga nasmeh
bolha.com/zivali/male-zivali/ptice/prodam-skobcevko-s-kletko-1285606169.html?aclct=1361989436
Lp
Tejka
Tejka
Novi član
Novi član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  nodi89 Pon 04 Mar 2013, 01:00

tejka hvala, ma to je bolj modra nasmeh hvala pa vseeno, hočem prow violet ki jih je telo malo, zdej sem kontaktiral tega damjana bom videl upam da bodo ok nasmeh
nodi89
nodi89
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Ronja Pon 04 Mar 2013, 02:09

Tejka je napisal/a:
bolha.com/zivali/male-zivali/ptice/prodam-skobcevko-s-kletko-1285606169.html?aclct=1361989436

Joj, joj, upam, da bo tale skobčevka res hitro dobila nov primeren dom in skobčjo družbo, ker je v kletki videti prav žalostna! jokanje Nobenih igrač, nobenih vej za grizenje, ničesar jokanje
Prav hudo jo je videti.

Mogoče pa jo vzame k sebi kdo s foruma, ki razmišlja o tem, da bi svojemu ptičku priskrbel družbo? ... Kletka ni tako slaba (čeravno najboljša ravno ni - najboljše so take z ravno streho), v njej sta načeloma lahko dve skobčevki - seveda le pod pogojem, da imata vedno na voljo tudi dovolj prostega gibanja zunaj nje ... Ali pa se uporabi za rezervno, vedno je dobro imeti kakšno.

Res močno upam, da bo ptička čim prej dobila nov dom!!
Ronja
Ronja
Član
Član

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Sponsored content

Sponsored content

Nazaj na vrh Go down

Nazaj na vrh

- Similar topics